reklama
AniaM to mnie pocieszylas bo moja mala tez nie za bardzo chce jesc, czasem je a czasami caly dzien na mamim mleczku. Ja jej do niczego nie zmuszam, mysle ze jak bedzie miala ochote to zje wiecej.
Co do sokow to Selinka pila jak bylo cieplo rozcienczone ,ale od kilku tygodni otwieralam buteleczki i sama wypijalam wiec tez nie podaje sokow.
Ja podaje platki ryzowe z kilkoma lyzeczkami owocow lub kasze jaglniana. Lekaz nam zalecil podawania poniewaz sa wzbogacane w zelazo a mleko mamy po ok 6 miesiacu nie zaspokaja zapotrzebowania na nie, ale ja tez uwazam ze to nie jest najzdrowsze pozywienie.
Ja ostatnio zdobylym ekologiczne warzywka i zrobilam 3 rodzaje zupek i zamrozilam. Swierze smakowaly, ale jak podalam Selince rozmrozone to pluje nimi strasznie :-( jak narazie zostane przy gotowaniu swierzych zupek i sloiczkach.
Co do sokow to Selinka pila jak bylo cieplo rozcienczone ,ale od kilku tygodni otwieralam buteleczki i sama wypijalam wiec tez nie podaje sokow.
Ja podaje platki ryzowe z kilkoma lyzeczkami owocow lub kasze jaglniana. Lekaz nam zalecil podawania poniewaz sa wzbogacane w zelazo a mleko mamy po ok 6 miesiacu nie zaspokaja zapotrzebowania na nie, ale ja tez uwazam ze to nie jest najzdrowsze pozywienie.
Ja ostatnio zdobylym ekologiczne warzywka i zrobilam 3 rodzaje zupek i zamrozilam. Swierze smakowaly, ale jak podalam Selince rozmrozone to pluje nimi strasznie :-( jak narazie zostane przy gotowaniu swierzych zupek i sloiczkach.
ivka76
Fanka BB :)
Asia21 spróbuj mrozić każdy składnik oddzielnie i mieszać tuż przed podaniem - powinno pomóc.
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Ja dzisiaj pierwszy raz dałam Kubie na noc butle kupiłam Bebilon i mam nadzieje,że nie dostanie po nim uczulenia jak po Nan i może troszke ładniej będzie spał.
Na początku były opory ale pózniej przyzwyczaił się do smaku i jakoś poszło
Na początku były opory ale pózniej przyzwyczaił się do smaku i jakoś poszło
ch_aga
Mama Misia, Żona Miśka
Mojej zupki Muszek nie chce :-( Za to dziś zjadł pierwszy raz zupkę-krem z kalafiorem BoboVity Paskudne to było a on tak się zajadał, że najpierw mama dała mu pół słoiczka i musiała podać drugie pół
Czy myślicie, że jednak znaczenie ma kto podaje zupki Bo mnie się wydaje, że odemnie nie je tak dobrze, jak naprzykład od mojej mamy. Chyba czuje, że odemnie to może dostać cyca i dlatego nie chce
Pozdrawiam
Czy myślicie, że jednak znaczenie ma kto podaje zupki Bo mnie się wydaje, że odemnie nie je tak dobrze, jak naprzykład od mojej mamy. Chyba czuje, że odemnie to może dostać cyca i dlatego nie chce
Pozdrawiam
Asia21 spróbuj mrozić każdy składnik oddzielnie i mieszać tuż przed podaniem - powinno pomóc.
sprobuje, ale wydaje mi sie ze to nie chodzi o smak tylko konsystencje. Zupka po rozmrozeniu staje sie taka papka rozrobnionych warzyw i ma nie jednolita konsystencje tak jak zaraz po przyzadzeniu i Selinka nie chce tego przelykac. Jak jej dalam zaraz po zrobieniu to zjadla caly sloiczek.
Mi osobiscie smakuje zupka krem z kalafiorem Bobovity :-) i ta z porem i ta z krolikiem tez :-) uzywam ich czasem jako sosu do kaszy gryczanej wystarczy posolic i gotowe :-)
Asia21- podajesz kasze jaglana? Duzo ? Bardzo rozgotowujesz czy masz skads platki jaglane ? (nie wiem gdzie je zdobyc)
Asia21- podajesz kasze jaglana? Duzo ? Bardzo rozgotowujesz czy masz skads platki jaglane ? (nie wiem gdzie je zdobyc)
reklama
kelts
Fanka BB :)
w jaki sposob Asiu gotujesz platki ryzowe? na krowim mleku?
Podziel się: