reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
AniaM to mnie pocieszylas bo moja mala tez nie za bardzo chce jesc, czasem je a czasami caly dzien na mamim mleczku. Ja jej do niczego nie zmuszam, mysle ze jak bedzie miala ochote to zje wiecej.

Co do sokow to Selinka pila jak bylo cieplo rozcienczone ,ale od kilku tygodni otwieralam buteleczki i sama wypijalam wiec tez nie podaje sokow.

Ja podaje platki ryzowe z kilkoma lyzeczkami owocow lub kasze jaglniana. Lekaz nam zalecil podawania poniewaz sa wzbogacane w zelazo a mleko mamy po ok 6 miesiacu nie zaspokaja zapotrzebowania na nie, ale ja tez uwazam ze to nie jest najzdrowsze pozywienie.

Ja ostatnio zdobylym ekologiczne warzywka i zrobilam 3 rodzaje zupek i zamrozilam. Swierze smakowaly, ale jak podalam Selince rozmrozone to pluje nimi strasznie :-( jak narazie zostane przy gotowaniu swierzych zupek i sloiczkach.

Znalazlam wczoraj w sklepie z Hippa papke ktora na gorze ma jogurt taki puszysty a na dole owoce Brianowi tak posmakowala ze zjadl 190g i domagal sie jeszcze:-)

Ja dzisiaj pierwszy raz dałam Kubie na noc butle kupiłam Bebilon i mam nadzieje,że nie dostanie po nim uczulenia jak po Nan i może troszke ładniej będzie spał.
Na początku były opory ale pózniej przyzwyczaił się do smaku i jakoś poszło

Mojej zupki Muszek nie chce :-( Za to dziś zjadł pierwszy raz zupkę-krem z kalafiorem BoboVity :happy: Paskudne to było a on tak się zajadał, że najpierw mama dała mu pół słoiczka i musiała podać drugie pół :laugh2:
Czy myślicie, że jednak znaczenie ma kto podaje zupki :confused: Bo mnie się wydaje, że odemnie nie je tak dobrze, jak naprzykład od mojej mamy. Chyba czuje, że odemnie to może dostać cyca i dlatego nie chce :nerd:
Pozdrawiam

Asia21 spróbuj mrozić każdy składnik oddzielnie i mieszać tuż przed podaniem - powinno pomóc.

sprobuje, ale wydaje mi sie ze to nie chodzi o smak tylko konsystencje. Zupka po rozmrozeniu staje sie taka papka rozrobnionych warzyw i ma nie jednolita konsystencje tak jak zaraz po przyzadzeniu i Selinka nie chce tego przelykac. Jak jej dalam zaraz po zrobieniu to zjadla caly sloiczek.

chaga a u nas odwrotnie jak ja selinke karmie musze sie przy tym strasznie na gadac , ale zjada a jak moj maz chce ja nakarmic to jest najczesciej strajk :confused:

Mi osobiscie smakuje zupka krem z kalafiorem Bobovity :tak::-) i ta z porem i ta z krolikiem tez :-) uzywam ich czasem jako sosu do kaszy gryczanej :tak:wystarczy posolic i gotowe :-)

Asia21- podajesz kasze jaglana? Duzo ? Bardzo rozgotowujesz czy masz skads platki jaglane ? (nie wiem gdzie je zdobyc)

reklama
Ja podaje platki ryzowe z kilkoma lyzeczkami owocow lub kasze jaglniana. Lekaz nam zalecil podawania poniewaz sa wzbogacane w zelazo a mleko mamy po ok 6 miesiacu nie zaspokaja zapotrzebowania na nie, ale ja tez uwazam ze to nie jest najzdrowsze pozywienie.

w jaki sposob Asiu gotujesz platki ryzowe? na krowim mleku?

Do góry