Joaska Dobre....mnie tez lekko ryba przetworzona??? smazona...? ser??? topiony??? pomarancze???majonez??? i to wszystko najlepiej pewnie razem ;-) no ja bym chyba nie skusila azeby Franklinowi zastosowac taka dietke......
reklama
Joaśka to chyba dieta przredszkolaka a nie takiego malucha, ciekawe jaki specjalista to układał?;-)
Antonio tez na razie nie jada sam bo zabki tylko dwa, ale sam bardzo ładnie je chrupki kukurydziane, kiedys cały sie przy tym upaćkał a teraz widze postepy, ale mysle ze do nauki jedzenia łyżeczką jeszcez troche czasu:-)
Antonio tez na razie nie jada sam bo zabki tylko dwa, ale sam bardzo ładnie je chrupki kukurydziane, kiedys cały sie przy tym upaćkał a teraz widze postepy, ale mysle ze do nauki jedzenia łyżeczką jeszcez troche czasu:-)
Rybcia_21
Fanka BB :)
[Joaśka[/b] ja cały czas mam wode przegotowaną ciepłą w termosie normalnym lepszy niż podgrzewacz bo wstajesz rano czy w nocy i zawsze masz ciepłą wode.
Wczoraj musiałąm kupić sobie nowy termos bo mój tata zabrał go w delegacje.
W biedronce sa fajne litrowe po 14,99
Wczoraj musiałąm kupić sobie nowy termos bo mój tata zabrał go w delegacje.
W biedronce sa fajne litrowe po 14,99
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Ja podgrzewacz mam ale jakoś nigdy go nie użyłam też stosuje termos.Ja długo daje już mleko modyfikowane i z termosem było najszybciej nie musiałam czekać aż woda się zagrzeje.W kuchni stoi termos z gorącą wodą i butelka z zimną-przegotowaną.
Co do samodzielnego jedzenia to Victorek będzie pewnie rozmazywał no ale już się na to nastawiam.Jak go karmię to on ma swoją łyżeczke i też nią je(moje 3 a jego 1 takie ma tempo)no i wczoraj zamiast sobie to mnie dokarmiał
Victor je rzadziej jak wasze ale dość spore porcyjki
Rano butla 230ml
kisiel i owocki-słoiczek lub sama robię(kisielku jest około150ml i owocków tyle samo)
zupka(gęsta musi być)250ml albo jakieś danko
warzywka gotowane lub owocki tu już mniejsza porcja
kaszka prawie250ml albo gotowe jedzonko z kartonika na bazie mleka modyfikowanego,kaszki i smaku owoców lub wanili250mk
Posiłek przedostatni nie zawsze występuje.
Co do samodzielnego jedzenia to Victorek będzie pewnie rozmazywał no ale już się na to nastawiam.Jak go karmię to on ma swoją łyżeczke i też nią je(moje 3 a jego 1 takie ma tempo)no i wczoraj zamiast sobie to mnie dokarmiał
Victor je rzadziej jak wasze ale dość spore porcyjki
Rano butla 230ml
kisiel i owocki-słoiczek lub sama robię(kisielku jest około150ml i owocków tyle samo)
zupka(gęsta musi być)250ml albo jakieś danko
warzywka gotowane lub owocki tu już mniejsza porcja
kaszka prawie250ml albo gotowe jedzonko z kartonika na bazie mleka modyfikowanego,kaszki i smaku owoców lub wanili250mk
Posiłek przedostatni nie zawsze występuje.
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Z nowości dałam małemu spróbować chlebka i chyba mu zasmakowało. To teraz będzie dostawał skórki do gryzienia. A od dwóch dni moje dziecię nie chce pić z cyca. Udaje mi się z wielkim trudem 2 razy na dobę go karmić, a do tej pory popijał 4-5 razy. Mleka modyfikowanego nadal nie chce pić i nie wiem już sama, co mu dawać. Przecież nie będzie pił samych herbatek. Normalnego mleka jeszcze nie chcę mu dawać, zresztą wcale nie jest powiedziane, że będzie je pił. Może coś doradzicie.
Magdaleona
A u Oliwki lekka dieta, kaszka, z owocków tylko jabłka, obiadek ze słoiczka. Bolała ją brzuszek osttanio i robiła brzydkie kupki, nie wiem po czym? Możliwe, że od warzyw z placu, bo nie miałam obiadu i chciałam kupić słoiczek a mama się uparła, że jej ugotuje... no i masz! Ale już kupki wróciły do normy i brzuszek nie boli. Jeszcze jutro ją na dietce potrzymam i w poniedziałek zrobię klopsiki, ziemniaczki i marcheweczkę - zobaczymy jak jej będzie smakować.
Eh... a u nas skoromnie, zamiast wprowadzać nowe pokarmy to powoli eliminuję składniki z dietki. Teraz na aut poszła marchewka. Mały ma plamki na twarzy i na rączce (na przegubie). Także u nas skromnie. Obiadki gotuję sama, kaszki i kleiki oraz deserki, no i mleczko BEBILON PEPTI 2. Jak trza o trza. Ale Mateuszek ma apetyt i to sie liczy;-) .
reklama
Rybcia_21
No widzisz Joaska[ termos zwykły jest super bo ja np.wieczorkiem nalewam sobie wode to do rana jest ciepła i nie trzeba gotować i studzić.
Podziel się: