reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

a teraz wie, ze musi trochę "popracować".

dobre :)

dzieki za wsparcie bo juz zwatpilam; problem jest tez taki ze mala tak jak do tej pory ladnie pila z niekapka tak teraz sie nim bawi a nie chce pic ... dzisiaj podalam jej w rozpaczy wode strzykawka ... lykala chetnie; dodam ze ze smoczka tez nie potrafi pic ... musze popracowac nad napojami;
ja nie mam akurat soczku jablkowego (jaki podajecie ? ) ale herbatke jablkowa z melisa i juz wlasnie malej zrobilam ale ta poszla spac :) jak wstanie to postaram sie jej dac :) a sliwki to w sloiczkach sa prawda ?

rany - zadaje pytania jakbym juz jednego dziecka nie odchowala :) ale takie rzeczy szybko sie zapomina :)

reklama
To prawda Idziu, że szybko się zapomina, a na dodatek każde dziecko jest inne, to i problemy nie te same;-):-D. Ale to, o czym piszesz jest normalne i minie, jak będziesz się stosowała do rad dziewczyny. A śliwki suszone można kupić np.Gerbera, są pyszne i chyba wszystkie dzieci je lubią. A jakie działanie:szok:. Myślę, że pomogą:tak:.

BUBA chyba pisałysmy jednoczesnie... :-D
Olo nie wchłonie takiej ilosci picia za nic mimo, ze wciaz podtykam butelke. No i on jeszcze dostaje w srodku dnia mleko i to chyba tez pomaga. Tak sliwka jest w słioczku. Mozna tez namoczyc szuszone na noc i podawac rano ten płyn dla takich maluchów to lepiej rozcienczyc

czyli musze wybrac sie dzis na zakupy jedzeniowe :) soczki, sliwki, jablka i inne zupki .... rany - moja kuchnia nie jest na to gotowa - nie mam gdzie tego trzymac - czas zrobic przemeblowanie :)

dzieki za rady dziewczyny :)

Irlandia no to sie zdublowalysmy :-D :-D :-D a co do ilosci plynow to moj na poczatku tez gardzil napojami ale jak wprowadzilam plan karmienia co 4,5 ha to w miedzy czasie lyka wszystko co podam do picia ;-)
Idziu tak,tak sliwki sa gerbera w sloiczkach i hippa nektar sliwkowy polecam do picia,a sama pijam sok z szuszonych sliwek Tymbarku.A co do sposobu podawania to ciezka sprawka musisz cierpliwie poprobowac roznymi metodami.U nas zadzialal niekapek Nuby :tak:

Dzis zrobilam mojemu malemu zarlokowi kaszke malinowa z dodatkiem banana i jablka.Zjadl 300 gram a paszczeke otwieral tak szeroko ze myslalam ze mu z zawiasow wypadnie....:szok: a dodam ze jakies 1,5 godziny wczesniej wydoil 200ml picia! chyba musze przystopowac ten jego apetycik bo jak tak dalej pojdzie to zamiast chodzenia bedzie sie toczyl...;-)

Ja dzis Majce zrobilam kaszke mleczna z malinkami i dodalam do niej starte jabuszko no i nie dalo rady :((( nie chciala, plula i az ja wzielo na wymioty. Wiec kolejna proba nie wypalila :( Nastepna proba w weekend, moze zrobimy eksperyment z dodatkiem bananka albo jakiegos sloiczkowego deserku :))
Ciekawi mnie to ze bardzo smakowala jej kaszka ryzowa bez dodatku mleka. Moze jej nie smakuje to sztuczne mleko kiedys jej dalismy i zwymiotowala cale:(

A ja dziś znów zrobiłam podejście ze szpinakiem i ... udało się :-) Natka wciągnęła poł słoiczka :-D Z tym, że dodałam do niego pół żółtka i widać smakowało jej z żółtkiem lepiej, albo może po prostu zapomniała, że nie lubi szpinaku :-D

reklama
Widzę, że każde dziecko ma inne upodobania. U nas dynia z ziemniakami jest pycha, szpinak-fuuujjj, kaszki-tylko z jabłkiem i bananem i do tego dokładnie zmiksowane, a sztucznego mleka nawet nie próbuję, bo też zbiera mu się na wymioty:eek:.
Buba - to niezły apetycik ma Franuś:-). Ale myślę, że dopóki jest smukły, to nie masz się co przejmować. Może akurat tyle potrzebuje.
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Czy wasze dzieci jeszcze ulewają:confused: Mój ciągle tak, chociaż już mniej i zastanawiam się, czy kiedykolwiek przestanie.

Do góry