reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Maja dostala banana z jabuszkiem i oczywiscie bardzo jej smakowalo dostala go w sobote. A dzis rano patrze i jakie czerwone plamki na brzuszku :(((I nie wiem czy to po tym czy moze po kaszce na mleku z malinami. Zapomnialam sie i dalam jej dwie nowe rzeczy rownoczesnie :)) od jutra sam cycek i zobaczymy czy zniknie.

reklama
woloszki taka nasza dola ze bardzo musimy uwazac co dajemy maluszkom - mam nadzieje ze szybko sie wyjasni :)

a ja po katastrofie kaszkowej w dzien dalam wieczorem malej marcheweczke ze sloiczka i jadla ze az sie uszy trzesly :) tylko nie wiem czy to zasluga smaku czy tez moze bajki w telewizji bo maly akurat ogladal ... mam nadzieje ze to pierwsze ... jutro chyba odpuszcze sobie kaszke i w to miejsce dam marcheweczke z cycem ...

dziu czasem tak jest ze dzieciaczki maja ochote na cos innego.Sa dni kiedy maja gorszy apetyt.Napewno wszystko lada dzien wroci u was do normy.Ja jak Franek raz nie chcial obiadu to nie dalam mu. Na zastepstwo tez nie dostal cyca tylko poczekalam do podwieczorku.Wytrzymal spoko a kaszke wciagnal w 5 minut:tak: Widocznie taki mial dzien.Ale u nas z karmieniem to wogole super jest jak narazie.

buba tez sie zastanawialm czy jak mala nie chce kaszki to dawac jej cyca w zamian czy nie ? no i dalam bo wydawalo mi sie ze mala bedzie glodna ... w sumie to u nas takie problemy byly 4 razy na 10 dni ... zobaczymy jak to bedzie :)

Ale trzeba też pamiętać, że dziecko może nie być głodne, a chce mu się pić. I tu u nas przydaje się cyc, bo mały raczej z butli nic nie wypije. Jak Idziu nie dajesz żadnych herbatek, czy soczków, to chyba powinnaś dać cyca.

zuzia w ciagu dnia mala dostaje czesto wode do popicia - rano robie buteleczke 125 ml i tak ja sobie pijemy przez caly dzien z kubeczka niekapka aventu - tak wiec mala dostaje picie - nie wiem czy to duzo czy malo - ale nie zauwazam zeby wiecej potrzebowala - no a poza tym dostaje przeciez cyca :)

podczas jedzenia kaszki zawsze mam picie pod reka i podaje malej w chwili zwatpienia - ta wypija kilka lykow i ma dosc :)

no i jestesmy po obiadku - prawie pol sloiczka marcheweczki hippa wciagniete ze snmakiem a jak sie skonczylo to byl krzyk :) czyli na jakis czas odstawiakm kaszke i zabieram sie za warzywka a potem za miesko i owoce :)

reklama
Brawa dla Kamilki:-). U nas dziś zupka jarzynowa, a jutro idziemy do szczepienia, to dowiem się, co jeszcze może zacząć jeść.

Do góry