reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

papajka - mam nadzieje ze wakacje udane :)

a jezeli chodzi o posilki to u nas jest ich przewaznie 6 i wszystkie .... z cyca :) tak, tak - wiem ze nie o to ci chodzilo ;-)

reklama
papajka - napisz gdzies na pogaduszkach gdzie bylas i cala reszte :) bede miala co zazdroscic ;-) to prawda ze cyc the best ale niestety jestem strasznie uwiazana - nigdzie nie mozemy pojechac bez malutkiej ...

Moja cycusia odrzucila zupełnie. Bylam świadkową u koleżanki i nie widziała mnie od 10 rano do 6 dnia następnego. I ta niecała doba wystarczyła, żeby odechcialo jej się cyca. Potem nie bylo sposobu, Żeby przytrzymać ją przy piersi, ale jestem pełna uznania dla mam którym się to udaje.

Papajka u nas wyglada to tak: 6.00-cyc 10.00-cyc+owocki(pol sloika) 14-15-cyc+zupa(caly sloik) 18-19-cyc+kaszka i 22-23 cyc:-) czyli razem wychodzi 5 posilkow.Gratuluje udanego urlopu :-)

U nas nadal 99% to cyc. i trochę za duzo tych posilkow. Mamy karmienie o 4 i musimy powalczyc, zeby sie go pozbyc potem wychodzi jeszcze 5 lub 6 karmien z piersi.
Raz eksperymentowalismy z jablkiem z kompotu i sie nie udalo.
Wczoraj po raz pierwszy probowalismy z zupka z marchewki i ziemniaczka. Dla mnie byla paskudna i Julek mial podobne zdanie. Plul i plul jak najety. Jesli zjadl mala lyzeczke to duzo. No ale bedziemy kontynuowac ok poludnia taki posilek przez jakis czas.
Jak wy wprowadzalyscie takie posilki, najpierw cos a potem dotankowanie cyckiem?
Co do uwiazania nie jest tak zle, bo Julek toleruje moje mleczko z butelki.
No ale z ta zupka to zaczynam na powaznie, bo od poniedzialku ide do szkoly i... w ogole trzeba sie bylo wczesniej wziac, ale wolalam skonsultowac z lekarzem.

magdalena - powodzenia we wprowadzaniu pokarmow :)
ja nie lubie odciagac pokarmu i dlatego nigdy nie podawalam malej mleczka z butelki - tylko prawdziwy cyc :)

Magdalena ja najpierw dawalam nowe papu w ilosci paru lyzek dnia pierwszego pol sloika dnia nastepnego i cala porcje trzeciego dnia a potem na dotankowanie cyc ;-)tak mi poradzila pediatra. Ale niektore dzieci najpierw chca troche cyca potem nowosc i na koniec cyc i tak ponoc jest prawidlowo bo cycem zacheca sie dziecko i nie denerwuje sie tak bardzo ze glodny a tu jekies eksperymenty...Ja mam o tyle luzu ze Franek je wszystko co mu zaproponuje w natychmiastowym tempie.Porcja zupki w 10 min.Do tej pory nigdy jeszcze nie buntowal sie i nie musze juz uzywac sliniaka:-)

reklama
Idziu a to chyba dla tego ze cala ciaze sie martwilam ze jak bylam mala to bylam niejadkiem totalnym i wmuszenie we mnie czegokolwiek graniczylo zcudem cala rodzina mnie karmila naraz:zawstydzona/y: to i moje dziecko takie pewnie bedzie.A tu los okazal sie dla mnie laskawy :-) ale pewnie z drugim dzieckiem tak pieknie nie bedzie...:eek:
Przyznam szczeze ze dla rodzicow dziecko ktore ladnie je i trzyma sie swoich por to jak by go nie bylo bo wszytko mozna zaplanowac,wszedzie pojsc...i nie ma stresu!No i na BB posiedziec;-)

Do góry