reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

A moja Dominika nie pije wcale mleka jak tylko poczuje mleko w butelce to pluje.A jak jej zrobię kaszkę mleczno ryżowa to wcina.Dostaje rano i wieczorem czasem też dostanie w dzień ale to mało kiedy.

reklama
Victor butle ma jedna na dobę.Zupa leci z łyżeczki lub 2 danie,owoce już w całości do rączki,warzywa też.A na kolację kaszka betonka z łyżeczki.

Vici - rozmawiałam z lekarzem, powiedziała, żeby się nie przejmować.

Ale chciałabym, żeby niunia jadła już tak ładnie, jak Twój Victorek:tak: :tak:

Dawno tu nie zaglądałam, Karolinka już od dłuższego czasu pije mleczko krowie, płatki z takim mlekiem i już w ogóle prawie wszystko to co my. Lekarka powiedziała że dziecko roczne ma już przewód pokarmowy wykształcony, jasne że z niektórymi rzeczami trzeba jeszcze poczekać i wprowadzać stopniowo.
Ale mleczko modyfikowane też jej jeszcze daje - jedną porcję rano po obudzeniu, a wieczorem kaszka mleczno -ryżowa łyżeczką :tak:
Martwię się tylko trochę że za mało je owoców i trochę za mało pije :baffled:

U nas Maja tez niet zadnego sztucznego mleka. Wiec dostaje obowiazkowo jeden raz dziennie cycka no ale czasami dopomina sie drugi raz, przychodzi i zaczepia mnie dotykajac moich p[iersi i mowi amamam. :-D
Jajecznica nie smakuje :tak:Za to u babci polubila kluski lane z rosolkiem boze ile ona potrafila tego zjesc :tak::tak::tak:Poza tym znow lubimy sie powoli z mieskiem:-D
A pic to ona pije hektolitry :-Djak tylko zobaczy szkalnke lub j=kubek to odrazu chce. Babcia dala jej sprobowac sok warzywny z kartona z buraczkow, pomidora, papryki selera, czosnku (wiecej skladnikow nie pamietam) kurcze dziecko az mlaskalo ze szczescia tak jej smakowalo, pozniej babcia po kryjomu pila :-D

;-) Woloszki u nas to samo, Antos zaczął bardzo dużo pić, robię mu sama soczki, smakują aż mu się uszy trzęsą;-) i przez te picie mniej je!

reklama
Też mogę powiedzieć, że Jagoda w końcu pije :) i to dużo :)

Nie wiem, czy po prostu chce jej się pić dopiero teraz, czy to zasługa nowego niekapka (aventowe się u nas kompletnie nie sprawdziły i teraz mamy z canpola z systemu balonik). Jak tylko go dostała, to wypija kilka buteleczek dziennie. I to samej wody. Tylko od czasu do czasu dostaje soczek.

A muszę się pochwalić, że w weekend gotowałam sama dla Jagody i zjadła :)
I nawet pokazywała, że pycha :D
Może w końcu się przekonała do mojej kuchni

Do góry