reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Z tego co wiem to mleko sie wprowadza od 12 miesiaca delikatnie i obserwoje dzieciaczka,jak kazda nowosc to i tu ostroznie na uczulenia.

reklama
Dzisiaj bylismy u lekarza, pytałam o nabał, pediatra powiedział, że jogurty mozna wprowadzić około roku po 10 m-cu a mleko po 2 roku, mówiła, że wczesniejsze podanie nabiału czesto konczy sie alergia, która najczesciej wystepuje w postaci powaracajacego kataru.

i kogo tu sluchac!! mojej kol lekarz mowil ze po 3 wprowadzac !!! a moj ze po 1 bo te mleka junior itp to chwyt reklamowy by ludzie placili za super mleko ktore tak naprawde jest bardzo dobre ale dla malenstw a wieksze dzieci spokojnie moga juz krowie

Wlasciwie to jedna wielka masakra z lekarzami.
U nas kisiel furore zrobil jak trza.Jutro chce malemu dac brokul z zoltkiem zobaczymy jak bedzie smakowac.

Ja tez chce kisiel tylo gdzie ten przepis musze poszukac, ktoras pisala teraz z maka ziemniaczana ale wczesniej tez ktos podal jakis przepis.
Musze poszperac;-)

A co do mleka. To Maksowi tez wprowadzilam szybko prawdziwe mleko. Na pewno nie mial 2 lat. Ale u nas byly problemy ze sztucznym bo po nim Maks mial zaparcia itd... Za zgoda lekarki wprowdzilismy zwykla kasze manna gotowana na mleku krowim i skonczyly sie problemy z kupcia :-)

reklama
kiedys od razu pilo sie krowie mleko bo najzdrowsze a teraz wymyslaja !!!! tez czasami mysle ze to reklama by matki kupowaly bo wiadomo ze matka odt grosz odda by dziecku dac co najlepsze!!!

Do góry