reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
Buba to nic nie da ja mam swoje warzywa ale co z tego jak sasiedzi pala w piecach gumy opony plastiki i to wszystko idzie w ziemie!! ludzie nie zdaja sobie sprawy co tym robia mysla ze maja cieplo w domu to jest super a ze my cierpimy to ich nie obchodzi!uchhh niecierpie takich ludzi a niestety sporo takich bezmyslnych...

cześć dziewczyny!
mam takie małe pytanie i prosze o rade. Przedstawie wam tryb jedzenia moich dzieciaków... Jak jedzą wasze dzieciaczki czy nie mamy za dużo posiłków mlecznych?

5.00 - 6.00 / 200 ml mleka modyfikowanego

9.00 - 10.00 / 180 ml kaszki owocoowej ( próbuje przenieść ten posiłek
na noc)

13.00 - 14.00 / 260 ml zupki

16.00 / 150 ml mleka modyfikowanego...choć nie zawsze daje ten
posiłek - zależy jak bardzo zupka była syta!

17.00 - 17.30 / deserek (bananek, jabłuszka albo coś ze słoiczka)

19.30 / 200 ml mleka modyfikowanego (ostatni posiłek po kąpieli,
a Amelia je jeszcze o 22.30... )

Z góry dzięki za komentarze!
Pozdrawiamy

Justyna ja sama niewiem zabardzo jak to jest z tymi posiłkami z mleka mod.na opakowaniu piszą o 2 ale tam nie ujmuja chyba kaszek.
Wlaśnie mały zjadł kisiel z malin,tesciowa zrobiła wg jakiejś starej receptóry bez cukru,pycha byl nawet mi smakował.

Ja ostatnio powiedzialam pediatrze ze mamy 3 razy mleko, a on na to ze duzo i ze mozna ograniczyc.
Viki mleka samego sie juz nie napije. Z reguly daje jej kaszke mleczno-ryzowa 2 razy dziennie i ew. raz mleko z kaszka ryzowa

Justyna - u nas z mlecznych posiłków jest: 4x cyc; 1x kaszka; i 1x mleko mod. (nie zawsze).

Będę próbowała wyeliminować nocne karmienie (cyc), ale po kolei, bo narazie przerzuciłam jej kaszkę na po kąpieli. Myślę, że powoli, powoli zmniejszę ich ilość do 3-4.

u nas od jakiegoś czasu jest tak
7-9 mleko lub kaszka

11-12 kisiel,owocki lub jakieś inne cudo

15-16 zupka lub inna papka;-)

19-20 kaszka
nieraz coś wpada pomiedzy ale najczęściej Victor je 4 posiłki i nie chce więcej.Oczywiście do tego jeszcze picie dochodzi.Nie wiem czy 4 posiłki to nie za malo ale on mi więcej nie zje bo próbowałam.Po przestawieniu na przespanie całych nocek tak się zaczęło.

Justyna wydaje mi sie że ostnie mleko o 19-30 możesz zastąpić kaszka, u nas jest 2 razy kaszka, raz zupka, raz deserek, czasami warzywka, i 3 razy cycek.

reklama
Do góry