reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

tak ;D

ale czy marchewka ma byc obiadkiem czy dererkiem, to mam sobie sama wybrać? czy to sa 2 różne rodzaje tych marchewek?? :mad:

dziękuję za odpowiedzi :)

a chce Ci sie napisać jaki plan jedzenia ma Łukasz? :)

reklama
mati dzis dostal bobofruta jablkowo marchewkowego wlalam mu 100 wypil az mu sie uszy trzesly jak sie mu skonczylo to sie tak zaczal drzec ze musialam mu dolac :D

no bo możesz dac zupke marchcewkowa albo marchewkę sama która w słoiczkach podciągana jest pod deserki.

u nas to wyglada mniej wiecej tak:

około 7 lub 8 śniadanko- mleko

około 12 lub 13 obiadek

jesli obiadek był około 12 to około 14 deserek lub sok (wtedy tez podaję żelazo więc musi byc coś kwaśnego np jabłuszko)

w zalezności ile zje deserku o 16 mleczko lub jesli zje dużo to o 16 drugi raz soczek jak nie chce mleczka

i po kapieli między 18 a 19 kaszka i spanko. Czasem budzi się na karmienie o 2 lub o 4 w nocy a czasem dopiero około 6.

Gosiczka pisze:
Aniulka, to Łukasz dostaje mleko tylko 2x dziennie? I ile go wypija?
nieeeeeeeeeeeeeee dostaje 4x bo do obiadku przewaznie jeszcze jest butla bo on po pół słoiczka zjada a jeśli zje cały to mleka juz nie dostaje ale po deserku zazwyczaj jest o 16 mleczko, bo on nie przepada za deserkami więc kilka łyżeczek i koniec. no i w nocy się budzi żeby dojeść po kaszce. wtedy jest mleko o 2 lub o4. a o 16 jak nie chce mleka to mu nie wciskam tylko daję mu sok przecierowy On tez jest syty i do 18 mu starcza

A mleka wypija około 18 a na noc kaszki około 210. Przez cały dzień jeszcze bardzo dużo herbatki wypija.... nic nie daję mu na siłę jak nie chce to nie wmuszam, tylko staram się podac wzamian cos innego

Aniulka ja mam do Ciebie pytanko....wiem ze Twoj Lukaszek jest duzym chlopcem, mozesz mi napisac ile teraz wazy i mierzy?
Moj Ivo tez jest klocuszkiem i dlatego boje sie mu dawac takie rzecz jak kaszki itp.
Obawiam sie nawet ze po zakonczeniu karmienia zacznie jeszcze mocniej przybierac na wadze na sztucznym mleczku

Kingusia mój duży chłopiec był duży... kiedyś Teraz ważył dwa tygodnie 7,300 bo przestał przybierac na cycuchu i MUSZE go paśc kaszką, czego nie robię bo nie chce go utuczyc jak małego prosiaka. Dostaje na noc kaszkę a w ciągu dnia mleczko i obiadki.

Jesli narazie nie musisz go kaszkami dokarmiac, to nie rób tego. A później wprowadzisz inne smakołyki i bedziesz widziała czy musiasz dawac kaszkę czy nie. Zamiast kaszek na poczatku mozesz dawac kleik. Jest mniej tuczący ale też trochę mniej sycący niz kaszka.

a ja mam takie pytanko przyszlosciowe, jak juz w obiadkach bedzie miesko
gdzies przeczytalam, ze mamy gotuja do obiadkow miesko osobno a nie razem z warzywkami i dopiero potem to lacza,
dlaczego??

i czy lepsze jest gotowanie na parze czy w szybkowarze??

Jaka firma jest waszym zdaniem najlepsza na poczatek dla maluszka po cycusiu, narazie jabluszko i marcheweczka i chyba soczki. Ja pomyslalam o Hippie.

reklama
Ineczka pisze:
a ja mam takie pytanko przyszlosciowe, jak juz w obiadkach bedzie miesko
gdzies przeczytalam, ze mamy gotuja do obiadkow miesko osobno a nie razem z warzywkami i dopiero potem to lacza,
dlaczego??

i czy lepsze jest gotowanie na parze czy w szybkowarze??

Mięsko gotuje się osobno, bo rosół ma silne wlaściwości alergizujące, i dlatego dopiero od 7 chyba miesiąca można go podawac.

Do góry