reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Wiesz gabi22 ze ja tez mialam obawy przed gruszka ale stwierdzilam ze chyba producent wie co robi piszac ze ta gruszeczka z jabluszkiem juz od 4 miesiaca. Czytalam tez ze ta odmiana gruszki jest dla dzdziaczkow bezpieczna. Maly wcinal az mu sie uszy trzasly ;D a mamusia wylizala talerzyk bo rzeczywiscie pyszna ta gruszeczka ;D
Wieksze watpliwosci mam przed podaniem marchewki z kukurydza bo taki zestaw znalazlam ale moze jutro sprobuje.

Wczoraj dałam Mikołajowi kaszke malinowa wieczorem po kapieli i mój mały aniołek spał do godiny 7

gabi22 pisze:
Mikołajowi tez bardzo smakuje jabłuszko i soczek jabłkowy. Lubi tez bardzo zupke jazynową.

KINGUSIA a jak dawałaś swojemu małemu jabłka z guszka to nic mu potych gruszkach nie było?
Bo ja się jeszcze boje dawać mu gruszek i zastanawiam sie jeszcze nad kaszką z bananami.

My dajemy Maćkowi kaszkę bananową Bobovity i bardzo mu smakuje.

Izis myslę, że jak sobie ściągniesz 60 ml zrobisz kaszkę, to będzie ok -bo jak więcej, to szkoda będzie wylać, jesli Kubełkowi nie przypasi ::)

My daliśmy dzisiaj pierwszy raz soczek jabłkowy ale sama nie wiem czemu, bo miałam najpierw dawać warzywka ::) :p

Mam pytanie techniczne

Daję Parisie marchewkę - jaka pora dnia jest najlepsza na taki posiłek??
bo do tej pory dostała 3 razy po 3 łyżeczki a jutro chciałabym jej dać juz z poł słoiczka ::)

i jeszcze jedno pytanie

kiedy dajecie soczek?
- chodzi mi o pore dnia (nocy)

no i może jeszcze jedno ;D

mieszacie soczek z wodą? Za pierwszym razem mieszaliście czy dawałyście sam sok ?? i ile ml ??

oj to mi sie namnożyło tych pytań ;D

reklama
to ja odpowiem:

Jeśli to ma być marchewka w postaci obiadku, to ja daję obiadek około 12 lub 13, zalezy o której było sniadanko. Jesli to ma byc marchcewka w postaci deserku to tak jako deserek około 14 lub 15 po posiłku obiadkowym czyli po południu.

Soczek możesz dawac o różnych porach, np zamiast herbatki. Pierwszy raz lepiej dac przed południem.

Ja soczków nie rozcieńczam, no bo dakję soczki dla niemowląt. Łukasz pierwszy soczek dostał jabłuszko około 50 ml a drugi marchewke przecierową i wypił całą buteleczkę soczku Hippa. Nie ograniczałam mu ilości, pił tyle ile chciał

Jeszcze jakies pytania????

Do góry