reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Co do pocenia główki to Mikołajowi się strasznie poci podczad dziennego jedzenia, w nocu już tego problemu nie ma.

Byłam z nim dzisiaj u lekarza i mówiłam o tych kupkach i pani doktor kazała na jakiś czas odstawić wszystkie dania które zawierają marchewke i podawać same jabłuszka i soczki jabłkowe. Niestety Mikołaj niechce pić soczku jabłkowego, najbardziej mu smakuje z Bobovity sok jabłkowo-marchwoiwy. Już sama niewiem co mu dawać do picia. Pediatra przepisała nam takze syropek Lactulosum który ma działanie przeczyszczające.

Zmieniam też Mikołajowi mleko z Bebiko AR na Bebiko 2.

beatka pisze:
o, to fajnie masz. tez bym chciała takie warzywka ::) może będziemy mieli owoce z działki nie pryskane - jabłka, sliwki.
a wiśnie i czereśnie to wogóle odpadają, czy jak się wyjmie pestki to można dać dziecku ??? ??? ???
nie iwem kiedy sie takie owoce podaje ale chyba jak nasze dzieciaki bna wakacjach juz będą mogły...hyy

a my tez mamy ogródek i tez zasiejemy warzywka
a pozatym
siwasek własnie tak podejrzewałam ze tak to bedzie smakowac sam ziemnieczek
gabi22 a bebiko AR to jakie dla alergików

ach ogródek :( ja miałam swój w czasie ciąży
tyle sie napracowałam i mąż też, bo mi go całego przekopał - i robale mi wszystko zjadły :( :( :(

jak przekonac dziecko ze jabłko jest mniam mniam??? Łuki jedynie toleruje soczek Hippa. inne jabłuszka, nawet hippa z gruszkami sa dla niego nie do przełknęcia. Krzywi się jak po cytrynie. Jutro mam w planie dać mu ten deserek jabłkowo gruszkowy z kaszką.

Jak myslicie???

Aniulka pisze:
jak przekonac dziecko ze jabłko jest mniam mniam??? Łuki jedynie toleruje soczek Hippa. inne jabłuszka, nawet hippa z gruszkami sa dla niego nie do przełknęcia. Krzywi się jak po cytrynie. Jutro mam w planie dać mu ten deserek jabłkowo gruszkowy z kaszką.

Jak myslicie???
Aniulka ja mam ten sam problem.
Sok jablkowy jest bleee. Nawet jablko z winogronem nie da mu sie wcisnac.
Kiedys lubial ale chyba poczul lepsze smaki.

Daj mu, ja tez bede non stop probowala.

reklama
Do góry