reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Apetyt dalej dopisuje corci. Dzis zajadala jajecznice, deserek ban-jabl-mleko, buleczke, zupke pomidorowa z indykiem i ryzem i mleczko 3razy 210ml.

Wszystkim wrzesniaczkom zyczymy smacznego w poznawaniu i odkrywaniu nowego jedzonka:-)

reklama
Misiako cudownie, że Majeczka tak odzyskała apetycik:-)
Jak Sara była mała, to pamiętam, że marzyłam, aby tak zajadała jak teraz Robercik. Sama przyjemność karmić dziecko, jak ono ochoczo otwiera buźkę:-) Narazie mój synek nie przekonał sie do kanapek, nawet na słodko. Suchy chlebek, czy bułeczka owszem:tak: . Ale tak zajada praktycznie wszystko co mu podam, więc się nie przejmuję. Dziś dokończył za Sarę, właściwie już na drugie śniadanko, kaszę mannę o smaku malinowym (taka błyskawiczna z "Biedronki" - kupiłam wczoraj na próbę). Bardzo mu smakowała:-p :tak: Czasami mam wrażenie, że on je więcej niż Sara.

Super ze Dzieciaczki maja apetycik:-) .Jula takze do nich nalezy:-) .Zjada praktycznie wszystko co jej daje a najbardziej smakuje jej to co z racji wysypania nie moze teraz zjadac:-( Pic samego mleczka nan 2ha nie chce,zjada jedynie na snadanko i kolacje kaszke na tym mleczku i to zazwyczaj cale porcje210ml wody i 7 lyzek mleczka plus kaszka.Jak do tej pory zjadala jeszcze cycusia wiec uzupelniam troszke jej brak jednego posilku mlecznego danonkami(choc nie codziennie)
dalam jej serek zolty na chlebku jak bylismy u siostry (nic nie miala odp dla Juli wiec z braku laku i ser smaczny)

Co podajecie za zestawy witaminowe Waszym malenstwom?
Nam kazali odstawic vit d i dawac vibowit,ale kupki sie bardzo zmienily i zapach ich jest odstraszajacy wiec na razie odstawilam.(przepraszam ze o tych kupkach na tym watku napisalam:zawstydzona/y: :-( ..wkoncu tu o jedzeniu rozmawiamy...wybaczcie;-)

Moje dziecko znowu ma zastój w jedzeniu, dziś na sniadanie zjadł pół paróweczki chlebka nawet nie tknął, za to cycolił od rana już 3 razy - jak noworodek:wściekła/y:

Edytko pewnie Maciuś chce się nacieszyć mamusią w ten weekend;-). Apetycik pewnie niedługo znowu powróci. Mój Robercik ostatnio za chlebkiem też już nie przepada;-)

Edytko ja juz zapomnialam jak to z tym cycusiem jest;-) Ale w koncu Macius pozna nowe smaki i sam zrezygnuje z cycolenia:tak:

Majce apetyt dalej dopisuje. Dzis zjadla jajo, 3 razy mleczko po 210ml, dwa deserki owocowe, watrobke z pietruszka, makaronem, selerem, marchewka cala wielka miseczke:szok: :szok: Troche chlebka z serkiem, 3 miskopty, kaszke pszenna bananowa z mlekiem. Musze jakos wzbogacic menu o konkrety, bo na sloiczki wydalabym majatek:tak: :eek:

reklama
Maciek ostatnio lubi ogórki kiszone i kapustę kiszoną - tylko nie wiem czy można cos takiego serwować takim maluchom???:confused:

Do góry