reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Apetyt dalej dopisuje corci. Dzis zajadala jajecznice, deserek ban-jabl-mleko, buleczke, zupke pomidorowa z indykiem i ryzem i mleczko 3razy 210ml.

Wszystkim wrzesniaczkom zyczymy smacznego w poznawaniu i odkrywaniu nowego jedzonka:-)

reklama
Misiako cudownie, że Majeczka tak odzyskała apetycik:-)
Jak Sara była mała, to pamiętam, że marzyłam, aby tak zajadała jak teraz Robercik. Sama przyjemność karmić dziecko, jak ono ochoczo otwiera buźkę:-) Narazie mój synek nie przekonał sie do kanapek, nawet na słodko. Suchy chlebek, czy bułeczka owszem:tak: . Ale tak zajada praktycznie wszystko co mu podam, więc się nie przejmuję. Dziś dokończył za Sarę, właściwie już na drugie śniadanko, kaszę mannę o smaku malinowym (taka błyskawiczna z "Biedronki" - kupiłam wczoraj na próbę). Bardzo mu smakowała:-p :tak: Czasami mam wrażenie, że on je więcej niż Sara.

Super ze Dzieciaczki maja apetycik:-) .Jula takze do nich nalezy:-) .Zjada praktycznie wszystko co jej daje a najbardziej smakuje jej to co z racji wysypania nie moze teraz zjadac:-( Pic samego mleczka nan 2ha nie chce,zjada jedynie na snadanko i kolacje kaszke na tym mleczku i to zazwyczaj cale porcje210ml wody i 7 lyzek mleczka plus kaszka.Jak do tej pory zjadala jeszcze cycusia wiec uzupelniam troszke jej brak jednego posilku mlecznego danonkami(choc nie codziennie)
dalam jej serek zolty na chlebku jak bylismy u siostry (nic nie miala odp dla Juli wiec z braku laku i ser smaczny)

Co podajecie za zestawy witaminowe Waszym malenstwom?
Nam kazali odstawic vit d i dawac vibowit,ale kupki sie bardzo zmienily i zapach ich jest odstraszajacy wiec na razie odstawilam.(przepraszam ze o tych kupkach na tym watku napisalam:zawstydzona/y: :-( ..wkoncu tu o jedzeniu rozmawiamy...wybaczcie;-)

Moje dziecko znowu ma zastój w jedzeniu, dziś na sniadanie zjadł pół paróweczki chlebka nawet nie tknął, za to cycolił od rana już 3 razy - jak noworodek:wściekła/y:

Edytko pewnie Maciuś chce się nacieszyć mamusią w ten weekend;-). Apetycik pewnie niedługo znowu powróci. Mój Robercik ostatnio za chlebkiem też już nie przepada;-)

Edytko ja juz zapomnialam jak to z tym cycusiem jest;-) Ale w koncu Macius pozna nowe smaki i sam zrezygnuje z cycolenia:tak:

Majce apetyt dalej dopisuje. Dzis zjadla jajo, 3 razy mleczko po 210ml, dwa deserki owocowe, watrobke z pietruszka, makaronem, selerem, marchewka cala wielka miseczke:szok: :szok: Troche chlebka z serkiem, 3 miskopty, kaszke pszenna bananowa z mlekiem. Musze jakos wzbogacic menu o konkrety, bo na sloiczki wydalabym majatek:tak: :eek:

reklama
Maciek ostatnio lubi ogórki kiszone i kapustę kiszoną - tylko nie wiem czy można cos takiego serwować takim maluchom???:confused:

Do góry