reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Maks czasem w nocy jak spija 5 czy 6 butle herbatki to się czasem zachłyśnie
wtedy wyciąga butelkę z buzi, odkaszlnie sobie i dalej ciągnie:)

a jak nad ranem wstaje i butelki są puste to klepie mnie i Damiana dopóki nie zrobimy mu pić:)

reklama
Maks wczoraj zjadł trochę bo nie było tak gorąco-jakieś 23-4 stopnie
ale jak były upały to zjadał pół jogurtu przez cały dzień i loda:)
i 3 litry herbatki:p

ale ja tam się nie dziwię, sama nie jem jak jest gorąco

Kuba nawet w te upaly standardowo pochlania 5 posilkow dziennie (wczoraj wyjatkowo zjadl mniej, ale to pewnie dziewczynki go tak sterroryzowaly ze by mu jedzenie w gardelku utknelo z wrazenia)

biedny Kubuś:)
ja się na początku martwiłam że Maks nie chce jeść, ale potem pomyślałam że stanę się okropną matką która wciska jedzenie na siłe i potem urośnie mi taki mały wielorybek i sobie odpuściłam:)
Maks zresztą już potrafi pokazać że chce albo nie chce jeść, więc jeśli pokazuje nie, to nie:)

Nicolasek to maly glodomorek :) i nie odpuscilby sobie zadnego posilku, tylko wczoraj byl tak zmeczony, ze po kapieli wypil pare lykow mleka i zasnol- potem przez sen dokonczyl butle ;D a w nocy pije herbatke, wkladam mu butle do lozeczka i sam sobie radzi :)

Łukaszek tez mniej je. Nie ma za bardzo apetytu. Nawet przed snemkaszki wypija około 150 ml a nie 240 jak dotychczas.

Przestawiłam tez Łukasza z picia herbatek na picie przegotowanej wody. po herbatkach co chwila sie budził spragniony i chciał pić.... i tak bez końca. Odkąd zaczęłam dawać mu wodę, napije sie tyle ile chce i zasypia. Budzi się o wiele rzadziej.

baasia ale masz fajno z tą samoobsługą Nikusia ;D

Aniulka
no widzisz ::)
czyli dobrze robiłam, że jak już dawałam pić to tylko wode
sporadycznie soczki - bardzo sporadycznie ;)
a żeby było smiesznie to wczoraj jak byłam a supermarkecie to oglądałam sobie te herbatki
i...
kupiłam jedną ;D
teraz ją chyba sama wypiję :p :D

Maks ma naprawdę bogate menu ::) ;)

Kuba
przydładne dziecko do jedzenia :)
tylko te dziewczyny.... ::) wyprowadziły go z równowagi ;D

Melanie ale herbatka w ograniczonych ilosciach w chłodniejsze dni jest całkiem okey. Ale w upały ja sama żlopię wodę hektolitrami więc dziecku tez daję. tylko Kuba nie chce sie przekonac i wypija morze herbat i soków

reklama
Do góry