reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Joanka chyba pisała ,że po chrupkach Krzysia wysypuje
a może Paris na kukurydze byc uczulona :(

a u nas tez niekapek sie przyjął :p

wiesz, że bardzo możliwe z tą kukurydzą ::)
przydały by sie testy
ale ja już nie mogę patrzec na alergologa, kurde staliśmy kiedyś prawie 2 godziny w kolejce :p
a prywatnie nie znalazłam alergologa dla dzieci ::)

wiesz Melanie oglądałam ostatnio program o alergiach
i mówiono o dzieciach własnie , że prawie każde uczulone
i koniecznie żeby testy zrobić bo te alergie sie krzyżują i coraz to inne rzeczy uczulają
i mogą do astmy prowadzić ::)

myslisz, że jak polece do alergologa na fundusz, to skierują nas na testy ::)
czy będą robić chocki klocki :p

Przekaze Sandruni ;D ;D

Nie mamy zwyklego kubka z dziubkiem, to nie probowalismy.
Na poczatku tez nie hcciala z niekapka, ale pare razy sprubowala i pije :)

Gratulacje Martus dla Marcelka ze ladnie z niekapka pija  :D

A co do chrupek to niestety sie nie orientuje.
I nie pomoge.

oj Melanie nie wiem, ta państowa służba zdrowia :p
ja mam lekarke co daje skierowania bez problemu
ale róznie teraz bywa

mogą ci powiedzieć ,że dziecko za małe
ale postaw się :)
Miyu pisała o tych testach , bo teraz w gre wchodza tylko z krwi

reklama
co do chrupek wypowiem się tyle, że Rozi ciamka i jest ok.
ale ok jest tylko po chrupkach w których składzie jest tylko kasza kukurydziana.
bo są rózne dodatki, po których ma wysypkę.
a po samej kaszce jest dobrze jak narazie.

a co do testów to najlepiej zrobić oznaczenie przeciwciał IgE swoistych(sprawdzaja, czy we krwi jest podwyższona ilość przeciwciał klasy IgE lub czy są wśród nich przeciwciała specyficzne dla danego alergenu).

my sie do tego przymierzamy, ale prywatnie. koszt ok 200zł albo ciut więcej w zależności od ilości możliwych alergenów.

Do góry