reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

reklama
Milence sie ulewa do tej pory jak krotko po jedzeniu zaszaleje na brzuszku :p
a co do testow to u malych dzieci nie sprawdzaja sie te gdzie sie daje alergen na skore (nie wiem jak sie nazywaja)
co do testow z krwi to nie slyszalam
Miyu podaj jakies szczegoly, gdzie sie je robi, ile kosztuja?

Ineczka u na sie dzieje podobnie ale z tą malutką róznicą, że ulewa sie jeszcze (ale nie dużo ) po nowościach ::)
Dałam Parisie dzisiaj ten szpinak i po chwili miała trochę zielone ciuszki ::)
zobaczymy co jutro i pojutrze - wysypie ją czy nie ::)

trzymam kciuki, zeby sie przyjelo nowe jedzonko ;D
slyszalam, ze jak juz watroba "dojrzeje" (okolo 4 miesiaca) to dziecko powinno lepiej reagowac na pokarmy ::) ale czy to prawda ??

alergie u małych dzieci często mijają , jeżeli są pod kontrolą\

u mojej siostry w ubiegłym roku zdiagnozowano uczulenie na laktoze
po odstawieniu mleka i jego przetworów, czuje sie jak nowo narodzona

Ineczko jeżeli mama wnikliwie obserwuje co może uczulac dziecko i nie dopuszcza do kontaktu z alergenem to uczulenie po jakiś czasie może minąć.
jeżeli jest na odwrót, może dojść do alergi krzyżowych i coraz to inne rzeczy uczulają

reklama
Miyu dzieki ;D
chyba i tak alergolog musi nas wyslac na te badania, bo pozniej same ich nie zinterpretujemy :)

Marta u nas ciezko jednoznacznie powiedziec co Milence szkodzi, bo po wyeliminowaniu "pewniakow" i tak od czasu do czasu ja wysypuje
nawet probowalam wahadelkiem radiestezyjnym "badac" jedzenie, ale niewiele wiecej wiem :D

Do góry