reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Dzieci na butli maja wprowadzane jedzonko wczesniej.
A karmione cycem to nie póżniej niz w 7 miesiącu ale nie wczesniej niz w 6.
tak radzi lekarz

reklama
czyli juz w 3 m-ce mozna cos wprowadzac ....czy tylko u dzieci ktore sa karmione butla czy te z piersi tez mozna ???
książkowo to jest tak ze butelkowe bobasy od 4mc
a piersiowe szkraby od 6mc
ale...
ja np karmiłam Samuelka piersia ale soczek marchewki dawałam identycznie jak Marcelkowi od 3 mc
a słoiczkowe obiadki i deserki od 4mc
takze Mamusie same najlepiej będziecie wiedziały czy dawać czy nie

NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne

NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne

a tutaj schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym:
modyfikowane.jpg

i mlekiem matki:
mlekomatki.jpg

My narazie jestesmy na etapie jabłuszka i jak soczek smakuje wysmienicie to deserek juz gorzej bo Adas jeszcze nie opanował jedzenia z łyzeczki...no coz wykonczymy pielychy tetrowe bo bardzo dobrze słuza za slinaczki:-)

ja dzisiaj pierwszy raz zagęściłam Marcelkowi na noc mleczko kleikiem ;-)
o 23.00 Marcelek wypija już 180ml:szok:

no to Marcelek pieknie pije:-)

u nas idzie cala butla 120ml

ja jeszcze nie zageszczam mleczka,ani nic nie wprowadzam do diety
czekam do ok. 4 miesiaca

Ja chcę spróbować zagęścić mleczko kleikiem ryżowym młodemu w tym tygodniu. Tak troszeczkę na początek.
Ma niecałe 3 m-ce mam nadzieje, że to nie za wcześnie??:confused:
Bo zauważyłam, że samo mleczko go już nie syci jak kiedyś:baffled:

ja narazie wprowadzam deserki i soczki, moze w nastepnym tyg zageszcze mleczko ale i tak Adasi zjada 120-150ml

reklama
Do góry