reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
Agutek pisze:Ogladalismy Lost'a
Witaj Agutku wśród uzależnionych od Lost'a ;D Niesamowite jak ten serial wciąga, prawda??
Agutku...a wracając do mojego guzka na piersi (sama nie wiem czy go mam czy mi sie tylko wydaje :) powiedz mi gdzie powinnam iść na usg...do jakiej przychodni???
A
Agutek
Gość
monika3 pisze:Agutku...a wracając do mojego guzka na piersi (sama nie wiem czy go mam czy mi sie tylko wydaje :) powiedz mi gdzie powinnam iść na usg...do jakiej przychodni???
Ja zawsze umawiam sie prywatnie - wowczas termin jest blyskawiczny. Do tej pory placilam 50zł.
Raz do roku jednak Avon sponsoruje chyba 10 tys badan. W moim miescie akurat to jest i wtedy placi sie tylko 10zł. Jednak ta kampania jest zawsze na jesieni.
Dlatego jezeli zalezy ci na czasie to pozostaje tylko prywatne usg, a jezeli nie no to najpierw musisz sie zapisac do onkologa (czego nie polecam - bo po pierwsze naczekasz sie zapewne - u mnie ponad miesiac czekania jest a czasem nawet wiecej; po drugie - ja w kolejce czekalam i po 2-3 godziny i oczywiscie sie nasluchalam o rakach, smierci, chemioterapii : Po prostu w wiekszosci przypadkow niestety chodza tam chorzy ludzie.) Dlatego wlasnie odradzam udawanie sie do lekarza na poczatku bo tylko czlowiek naje sie dodatkowego strachu. Ja tego za pierwszym razem nie wiedzialam. No a onkolog zbada cie ''recznie'' i na koniec powie, ze dla pewnosci i tak masz zrobic usg. Jak da ci skierowanie to znowu z miesiac czekania :
Wiec lepiej zaplacic te 50zł i szybciutko wiedziec na czym sie stoi.
Agatek
Fanka BB :)
A gin nie może dać skierowania na usg? Mnie co roku robi moja lekarka (tzn robiła-bo na razie gdzieś się straciła na pół roku-akurat jak chce przerywac branie tabletek i zacząć przygotowania do ciąży). Nie wiem może nie wszyscy gin daja??
A
Agutek
Gość
Agatek pisze:A gin nie może dać skierowania na usg? Mnie co roku robi moja lekarka (tzn robiła-bo na razie gdzieś się straciła na pół roku-akurat jak chce przerywac branie tabletek i zacząć przygotowania do ciąży). Nie wiem może nie wszyscy gin daja??
Nie wiem, ja do gina chodze prywatnie wiec wiadomo skierowania nie da.
Ale jak sie pojdzie na NFZ to moze :
Tylko problem w tym, ze na skierowanie dlugo sie czeka, a w takich sprawach czas najwazniejszy
A
Agutek
Gość
monika3 pisze:Dzięki Agutku za radę ...ale powiedz mi jeszcze do jakiego lekarza powinnam iść...bo pójdę prywatnie pewnie.
No wiec mi guzki wkryla gin, bo prosze ja zawsze o badanie piersi. No i jak cos wyczula to kazala isc do onkologa, bo sama nie byla w stanie nic zrobic. Poszlam do onkologa, zrobila "reczne" badanie i stwierdzila, ze recznie to recznie, ale i tak wszystko trzeba sprawdzic na urzadzeniach i dala skierowanie na usg - wiec to juz sa 2 m-ce niewiadomej - m-c czekania do onkologa, m-c na usg, i do tego dochodzi m-c czekania na kolejna wizyte juz z wynikami usg. Porazka!!! Onkolog postawi ci diagnoze dopiero po dokladnym przebadaniu, nie wczesniej. Wiec nawet gdyby okazalo sie, ze gin da ci skierowanie i gdyby (odpukac) cos bylo w piersi to i tak wysla cie do onkologa. Wiec moim zdaniem sciezka powinna byc taka (wg mnie jest ona najszybsza):
1. usg
2. jesli usg cos wykryje - onkolog.
A
Agutek
Gość
monika3 pisze:A na to usg mogę iśc do jakiego lekarza?? Któregokolwiek??
Musisz isc do przychodni, w ktorej robia usg - u nas jest taka prywatna przychodnia i jest gabinet usg. U ciebie tez na pewno cos takiego jest. Podejrzewam, ze w szpitalach tez robia prywatnie.
reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
Agutku...zadzwoniłam do przychodni w sprawie usg i pani poradziła mi żebym poczekała do nastepnego cyklu...ponieważ usg piersi powinno wykonywaćsię pomiędzy 5 a 11dc...że w drugiej połowie cyklu zachodzą jakieś zmiany...
Kurcze może u mnie to właśnie związane jest z owu ??? Przecież w poprzednim cyklu też sprawdzałam piersi i wszystko było ok...może samo zniknie ???
Kurcze może u mnie to właśnie związane jest z owu ??? Przecież w poprzednim cyklu też sprawdzałam piersi i wszystko było ok...może samo zniknie ???
Podziel się: