reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wpadka kontrolowana ;-)

Ja mam zamiar wpaść w czerwcu!! ;) ;) ;) ;) ;)

Och tak Agutku te wewnętrzne rozterki. ja też tak mam ..... wiem że jak będę w ciąży będę musiała być pewnie na zwolnieniu i ..... niestety ktoś tu będzie musiał mnie zastąpić . Po porodzie też nie wrócę od razu bo nie będę miała z kim maleństwa zostawić (a zresztą bym nie umiała). Czyli 9 msc L4 + 3 msc macierzyńskiego ok kasa jakaś będzie a co potem????? Nie dostanę wychowawczego ani zasiły bo przekroczymy normę o jakieś 50 zł. Pieprzone prawo

reklama
504 na członka rodziny. Czyli jeśli po narodzinach macie razem 1600 (za dany rok teraz bedzie 2004) to 533,33 zł na członka rodziny i beret. To tak po chłopsku Ci napisałam. Tak samo jest do rodzinnego. Do dupy!! na stronioe ZUS są wszystkie "normy"!

madziujka pisze:
504 na członka rodziny. Czyli jeśli po narodzinach macie razem 1600 (za dany rok teraz bedzie 2004) to 533,33 zł na członka rodziny i beret. To tak po chłopsku Ci napisałam. Tak samo jest do rodzinnego. Do dupy!! na stronioe ZUS są wszystkie "normy"!

O rany, to my w zyciu bysmy nie dostali...Co prawda mam zamiar wrocic do pracy, ale gdyby mialo sie okazac, ze (odpukac) nie mialabym gdzie wracac to wtedy myslalam o takim rozwiazaniu jak wychowawczy. No ale w takiej sytuacji to nigdy bym nie dostala... I pewnie jeszcze chodzi o dochod brutto, a nie na reke. ::)

Hej Dziewczyny!! Ale słoneczko na dworze świeci-a śniło mi się chyba że już wiosna się zaczęła :) :) :) :) :)
Ja też zaglądam. No i co do tej wpdaki-to sama nie wiem. Powiedzcie jaka jest temp przy ciąży, jaka przy owulacji itp-bo już sama nic nie pamiętam.

Praktycznie rzecz biorąc to na rękę (netto).
szok co nie??? Ale wiem ze jest jeszcze coś takiego jak dochód utracony więc moż etrochę można by było pomyśleć. W końcu jeśli ktoś idzie na wychowawcze a do tej pory zarabiał to jego dochód nie powinien byc wliczany prawda??? Bo już go nie ma. Ale z drugiej strony jest dochód tej drugiej osoby no i cóż nie może przekroczyć 1512 zł netto na miesiąc (średnia) wyższy jest troszkę przy dziecku niepełnosprawnym. No chybna że urodzimu trojaczki ;)

No wiec musze liczyc, ze bede miala gdzie wracac ;) Nie znam na razie przypadku u mnie w firmie by kobita nie miala gdzie wrocic, no ale zawsze kiedys musi byc ten pierwszy raz. ;)
Szans na wychowawczy nie mam.

Agutek dlaczego szans na wychowawczy nie masz?? jesli bedziesz musiala to 2 lata pierwsze sa platne :p

Ja mam podobnie jak Wy .. na zasilek rodzinny nie mam co liczyc ... pracuje w zasilkach a samej sobie wyplacic ich nie moge ;D ... ale co tam becikowe Nam sie nalezy ;D ;D chociaz tyle ;) ... ale oczywiscie mialo byc po rowno a nie jest, ale juz sie zdazylam przyzwyczailam ze lepiej byc pijaczkiem i miec wszystko gdzies niz kims kto charuje od rana do wieczora ....

reklama
Do góry