reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wpadka kontrolowana ;-)

Ja tez co chwile gadam:
"Jak bedzie dzidzia..."
"A za 3 miesiace..."
"Jak ede w ciazy..."
"Kiedy juz bedzie kwiecien..."

itp., itd..jestem monotematyczna i sama siebie mam dosc, ale nic nie poradze... :(

reklama
Agutku...bo temet dzidzi jest zakodowany w naszych głowach...tak zwany instynkt macierzyński...

Chłopy tak nie mają... ::) ::) ::)

malaga , doskonale cie rozumiem...
moje dwie najbliższe przyjaciólki są w ciazy, jedna w 21 tyg, druga w 31. i wiesz co?? czasami jak z nimi rozmawiuam, to czuje normalnie zazdrosci i zaczynam je źle traktowac. szczególnei jak idze ze nie dbają o siebie ... i to że im udało sie za pierwszym strzałem..
nie da sie nei myslec o dziecku. wiem, wszycy mówią : odpuśc sobie. ale jak odpuścic, skoro to jest mój cel?? skoro tak bardzo tego pragne?? ciesze sie ze mnam was, ze moge to rozmawiac o tym, bo jak by nie BB, to mój mąz byłby biedny ::).
ja mam to szczescie ze on tez bardzo chce dziecka.

opowiem wam coś :)
byliśmy na sylwestra w kościele i dzieci z kościoła własnioręcznei przygotowały takie zakłądki z wypisanymi wersetami z Biblii. podchodziły i kązdy sobie "losował" z koszyczka. moj mąz tez wyciągnął, a wiecie co?? "oto Panna pocznie i porodzi syna" ;D. panna to ja nie jestem ;), ale z tego syna to mój maz sie baaardzo ucieszył :D

monika3 pisze:
Elżbietka pisze:
"oto Panna pocznie i porodzi syna" ;D. quote]

Elżbietko...to była wiadomość od Pana Boga  :)

aLE ŁADNIE, wzruszyłam się, to na pewno znak od Boga...

Ja też tak mam że zazdroszczą ciężarnym, jak jakąś widzę to się wpatruję bardzo, na roku sa dwie koleżanki w ciąży to cały czas sie w nie wpatruję... a jak usłyszę że ktoś wpadł to tak zazdroszczę...
mąż mówi że tylko o dzidzi gadam... nie wiem jak wytrzymam do sierpnia ...
chciałabym w tym cyklu juz sie starać...

Elżbietko tak jak mowi monika3 i ilinka to napewno znak od Boga :)

O dziecku nie da sie zapomniec , probowalam juz na wszystkie sposoby .. nawet sobie wmawialam ze " mam przeciez psa , kochana sunie... to tak jak dziecko " ...e tam ... nie da sie po prostu nie da sie i koniec ....

Oj dziewczyny biedne my, a co ja mam powiedziec - wszystkie najblizsze kolezanki sa ciezarowkami, a najgorsze, ze wszystkie powtarzaja - no dalej do roboty. A mi sie juz nie chce po raz kolejny tlumaczyc, ze jeszcze 3 miesiace musimy czekac.... ech...
Ale bedzie dobrze no nie, bo czemu mialoby byc zle ???
Ja wlasnie jestem w trakcie plodnych dni i chyba same wiecie co sie ze mna dzieje. Mysli strasznie mi kraza wokol jednego i podlapuje jakies smutki. Modle sie, zeby ta owu juz poszla bo wtedy i mi sie wszystko przystopuje troche....
Ja wlasnie robie relax po pierwszej dawce nauki w dniu dzisiejszym. Ech, jak mi sie nie chce. Pocieszam sie, ze juz mniej przede mna niz wiecej i potem juz kwestia powtoreczek. Moge powiedziec, ze moj plan na urlopie zostal zrealizowany ;)
Milego wieczorka kompanki niedoli ;D

Agutek pisze:
- wszystkie najblizsze kolezanki sa ciezarowkami,

To tak jak u mnie Agutku...w ciągu miesiąca zafasolkowały 3 moje koleżanki...
a oprócz tego moja szwagierka ma termin porodu na 4 stycznia...więc do tgo dojdzie jeszcze mały bobasek a mój mąż prawdopdobnie będzie ojcem chrzestnym...
jak ja to przeżyję jak zobaczę to maleństwo ??? :(

No niestety los wystawia nas na wielka probe cierpliwosci....ale jak ja zdamy to nagroda bedzie cudna, prawda? ;D

Cosik tutaj cicho ::) Gdzie mi znowu ucieklyscie wspolniczki w niedoli?

reklama
Od kilkunastu dni chodze po necie i szukam jakiejs ladnej firanki do przyszlego pokoju dzieciecego...ale nic ciekawego nie moge znalezc. Jak na zlosc na allegro nie ma nic na interesujaca mnie dlugosc....A nie chce mi sie tez latac po miescie i szukac w sklepach bo pewnie tez i drozej. Nie znacie jakiegos sklepu internetowego z firanami moze przypadkiem? W przeciwnym razie chyba bedzie mnie czekala wyprawa do centrum w poszukiwaniu sklepu, ktory uszyje mi na zamowienie firanki z zaslonkami.... :|

Do góry