Sandra ja jjuz od bardzo dawna mam podniesione oparcie na I stopień, bo mała na całkiem płasko sie wścieka strasznie, czasami jak to nie wystarcza podnosze na stopień II czyli pół siedząco, wtedy sie uspokaja. jeszcze mi został jeden stopien ale to juz całkiem siedząca pozycja. Pytałam pediatry i mówiła że może siedziec ile chce byle by miała oparcie za pleckami.
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
No to chyba sprobuje podniesc Sarze oparcie wlasnie na 1 stopien jak tylko pogoda bedzie lepsza...Bo jak jest tak nieprzyjemnie, pada deszcz itd. to chyba przytulniej jej jest jak lezy i jest opatulona, no i jeszcze folia do tego dochodzi, takze lepiej jak lezy, bo wtedy bude daje lekko do przodu, zey ja widziec od gory (mam Graco i tam dziecko jest tylem do prowadzacego wozek, tylko buda jest ruchoma, ale folia lepiej lezy jak buda jest w normalnej pozycji :-) )
:-) Sandra my juz od miesiaca jezdzimy w spacerowce...z lekko podniesianym oparciem , mamy taki puchowy spiworek do spacerowki wiec mala nie siedzi w nim ale jest na pol lezaco....jak sprobowac ja dac do gondoli to ryk niesamowity i za cholere nie chce sie uspokoic pozatym coraz zadziej spi na spacerach wiec wszystko musi widziec
Odświeżam wątek:-)
gnębiło mnie bardzo , to ze ta cholerna spacerówka od Deltima taka wąska i co się okazało??że np,. Marita ma u spacerówki takie same wymiary, ja nie wiem jak oni to sobie wymyślili, może to moje dziecko za szerokie w barach a może ten cholerny śpiwór za gruby
Leyna ty masz Marite , czy już testowałaś ile miejsca w ramionkach ma Piotruś jak go ubierzesz w kurtkę i włożysz śpiwór??
A czy ma już któraś samą spacerówkę, bo zamierzamy kupić(kurna deltim fokus spacerówka miał starczyć do 3 roku życia)i nie wiem za bardzo na co zwracać uwagę może macie jakieś sugestie??
gnębiło mnie bardzo , to ze ta cholerna spacerówka od Deltima taka wąska i co się okazało??że np,. Marita ma u spacerówki takie same wymiary, ja nie wiem jak oni to sobie wymyślili, może to moje dziecko za szerokie w barach a może ten cholerny śpiwór za gruby
Leyna ty masz Marite , czy już testowałaś ile miejsca w ramionkach ma Piotruś jak go ubierzesz w kurtkę i włożysz śpiwór??
A czy ma już któraś samą spacerówkę, bo zamierzamy kupić(kurna deltim fokus spacerówka miał starczyć do 3 roku życia)i nie wiem za bardzo na co zwracać uwagę może macie jakieś sugestie??
K@si@
A moja ciągle w gondoli jeździ i to całkiem na płasko i nie narzeka bo cały czas śpi, ale ona jest nauczona że w wózku sie śpi, bo za dnia w domu też ją usypiam w wózku dość często. A poza tym podczas wyjazdu też uzywamy wózka zamiast łóżeczka.
Niestety już jest na prawdę za duża na ta gondolę, tylko wydaje mi się, że w spacerówce to ją przewieje
Wózek mam implasta, ale spacerowki jeszcze nie próbowałam
Niestety już jest na prawdę za duża na ta gondolę, tylko wydaje mi się, że w spacerówce to ją przewieje
Wózek mam implasta, ale spacerowki jeszcze nie próbowałam
przyznam się szczerze, że jeszcze nie testowałam spacerówki Marity, bo młody nadal jeździ w gondoli. co prawda jak go okutam w kombinezonik i zawinę w koc to jest na styk, ale uważam, że na spacerówkę jeszcze za wcześnie.
śpiworka nie mam i kupować nie będę - wystarczy mu ten ciepły koc, który kupiłam. jakoś tak żal mi kasy (której nie mam za dużo) żeby dublować rzeczy.
jeśli chcesz tylko spacerówkę to zwracałabym uwagę na:
- szerokość siedziska,
- regulowane oparcie,
- koła - najlepiej skrętne z możliwością blokady,
- wagę
ja generalnie nastawiam się, że spacerówka będzie mi służyła do ok 2 roku życia, później wymienię na jakąś parasolkę, bo nie wyobrażam sobie chodzić z tuptającym dzieckiem na spacery i biegać za nim pchając 15 kg wózek
sandra1982
Sara juz od jakichs 3 mies. jezdzi w spacerowce na plasko rozlozonej, ale Graco jest dosyc duze i ma podnoszony do pionu podnozek - powstaje taka jakby gondolka :-) Teraz mala juz jezdzi z podnozkiem na prosto, bo za dluga jest. W ogole to zaczne jej chyba podnosic oparcie troche, bo jest coraz bardziej ciekawa swiata.
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
my tylko raz przejechalismy sie spacerowkamamy wozek bebecar tracer i tu spacerowka jest ogromna,tzn. te siedzisko a pozatym mala probowala pogryzc te zabezpieczenie z przodu i nie bylo sensu ja wozc glowa prawie do dolu;-) widoki w kolo olewala totalne...........
aga31
ja jeżdzę jeszcze "głębokim " wózkiem chociaż bardzo szybko robi sie z niego spacerówke ale ewka generalnie to na spacerze przysypia wiec i tak jej wszystko jedno.kupiłam typową spacerówke haucka trójkołową (bardzo mi sie podobał ten wózeczek)ale przestałam sie juz nią/nim zachwycać. co prawda w prowadzeniu jest rewelacyjny(przednie koło skrętne)ale jest duze info ze dla dzieci do 15 kg max. i co ja zrobię z tym wózkiem jak ewka waży juz prawie 10. poza tym dziecko jeżdzi tylem do mamy a ja sie nie moge do tego przyzwyczaić ,muszę widziec dziecko i koniecc;-)
na pewno kupie jeszcze jeden i będę sie kierować
1, wagą wózka
2,łatwościa prowadzenia
3,nośnością wózka(ewka rośnie w takim tempie ze musze chyba kupić wózek do przewożenia małych słoniątek ;-) )
4,wyglądem oczywiście też
no i chciałabym zeby mozna było przekładać rączkę ale z tym moze być gorzej. :-)
na pewno kupie jeszcze jeden i będę sie kierować
1, wagą wózka
2,łatwościa prowadzenia
3,nośnością wózka(ewka rośnie w takim tempie ze musze chyba kupić wózek do przewożenia małych słoniątek ;-) )
4,wyglądem oczywiście też
no i chciałabym zeby mozna było przekładać rączkę ale z tym moze być gorzej. :-)
reklama
Podziel się: