reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki

reklama
Nie lubię się przechwalać,ale rzeczywiście warunki dla dzieciaczka mamy super,teren duży i mnóstwo zieleni :) Ale to zasługa teściów,że w ładnym miejscu dom postawili,ja tu tylko gościnnie pomieszkam przez pare lat ;)

Tak czy inaczej!!Gratuluje!!i pogratuluj tesciom..naprawde kawał dobrej roboty:):)!!!!Fajne miejsce na wychowyanie maluszka:):):)

dzięki kochana,każda z nas nawet nie mając ogrodu rodzi przeciez w lipcu,w samym środku wakacji,więc świeżego powietrza dzieciaczkom nie zabraknie bo mamusie będą je zabierac na spacerki np do parku albo do lasu...fajnie,ze rodzimy kiedy jest ładnie :)

Też bardzo sie ciesze:)Mozna bedzie wybierac sie na długie spacerki:)A co do ogrodu..to mam nadzieje ze tez bede miec jakikolwiek..:)Za 2 tyg bedziemy szukac domu do wynajecia:)

Podziwiam wszystkich tych ktorzy maja sily i ochote ...i czas i sama nie wiem co jeszcze na zagospodarowanie zieleni.
Kocham kwiatki i ladnie urzadzone ogrody i ogrodki ,a sama przed domem i za domem mam pare krzakow i drzew..... i dziure w trawie po ognisku..........
Wstyd !
Naprawde wstyyyyyyyyd !

( a za wozkiem dalej sie rozgladamy )

Dziewczynki,mam pytanko: czym można prać tapicerkę wózka? Bo jak ściągałam pokrowiec na nózki to mi sie otarł o smar z koła i pobrudził... ::) Macie jakieś sprawdzone sposoby na plamy i smugi,tylko zeby sie nie odbarwiło?

Olu nie wiem czy ci to pomoze ale szperajac w internecie znalazlam cos takiego:
Ropa jest tłusta i nigdy nie wyparuje!!! Kup preparat do mycia silnika ARVA, firmy K2, dostępna w każdym sklepie motoryzacyjnym, popryskaj, poczekaj i wypierz. To sprawdzony środek, nie raz ratował spodnie od plam olejowych. Napewno działa. Cena ok. 8zł. i wystarczy jeszcze na umycie 2 silników
Albo:plamy ze smaru usuwamy w ten sposób, że pod zaplamione miejsce podkładamy kilkakrotnie złożoną ligninę, na wierzch zaś cienką warstwę niesolonego masła i pozostawiamy na pół godziny. Następnie nieostrą stroną noża zdejmujemy masło i uderzamy dość silnie w zaplamione miejsce szczotką maczaną w benzynie, zmieszanej pół na pół z terpentyną. Zabieg powtarzamy kilkakrotnie.
Ale benzyny ekstrakcyjna tez powinna pomoc!!! Nie sprawdzalam ale moze cos z tego podziala!!!

reklama
Ajjjj,źle napisałam :-[ ta plamka nie jest tłusta,tylko została taka smuga ciemna,raczej tylko powierzchowna,ale nie chcę uszkodzic jakos materiału i dlatego pytam o dobry odplamiacz.Może Vanish pomoże? Krecik,twoje sposoby napewno też mi sie przydadzą bo niejedna plama mnie spotka pewnie ;) dzieki!

Do góry