żużaczek pisze:
Wszystko to pieknie dziewuszki, tylko do wózków nie dołaczaja niestety tragaza (najlepiej przystojnego). Tez bym chciała wybierac i przebierac, ale niestety, polski rynek nie uwzględnia 4- go piętra bez windy. Ciesze sie, że przynajmniej jeden znalazłam z większymi kolami i do 7kg. (Graco) . Słyszałam tez coś o Peg Perego Primo Vagio - ale nie znalazłam o nim nic w internecie :-[. Może Wy wiecie jak wyglada, podobno tez lekki
Peg perego primo viaggio to fotelik samochodowy, wiem bo od pewnego czasu sledze produkty tej firmy, ja tez mam problem bo mieszkam na 3 pietrze bez windy, ta firma ma 4 rodzaje stelaży:
-najlżejszy -caravell 22-na 8 kółkach 20 cm -waga stelaża ok. 6kg
-trochę cięższy -classic silver -na kółkach przypominających guziki -25cm -7kg
-i dwa ważące po 8.9kg -velo i classe 4 -obydwa mają duże pompowane koła
Wszystkjie stelaże są aluminiowe,
Do tego jest do wyboru kilka modeli gondol, mi najbardziej podoba się Giovanne, bo jest naprawdę duża i najtańsza, najmniejsza navetta przypomina mi gondolę dla lalki, jest jeszcze Culla-ma 2 rodzaje tapicerki na lato i na zimę, ale mi się nie podobają koronki w wersji letniej, jest jeszcze piumotta ale nie mam o niej zbyt dużo informacji. We wszystkich gondolach można podnosić spód aż do pozycji siedzącej, regulacja jest z zewnątrz, ważą one ok.3kg i trzeba to doliczyć do wagi stelaża.
Do zestawu można kupić siedzenie spacerowe primo giro, ze stelażem caravell wygląda jak spacerówka atlantico tej firmy.
Oraz fotelik samochodowy priomo viaggio który jest z autobazą. Zarówno gondolę jak i spacerówkę jak i fotelik montuje się bezpośrednio na stelażu, pasuje do każdego z 4 do wyboru, starsznie mi się podobają te wózki ale mają zasadniczą wadę - cena - ok.2500 zł za komplet (gondola +spacerówka+fotelik), najtaniej znalazłam te wózki w sklepie calineczka, tylko im się coś pokręciło i do wszystkich modeli dołączyli te same zdjęcia i dopiero jak się wejdzie w głąb to mozna obejrzeć jak wygląda poszczególny stelaż:
http://calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_32_97
zaletą jest to że można kupić samą gondolę ze stelażem a siedzisko spacerówki dokupić później, podobno w wersjach uniwersalnych to najlepsza spacerówka w wózkach typu 2 w 1.
Ja rozmawiałam ze znajomą i ona twierdzi odwrotnie niż wy że na lato jest sens mieć gondolę a na zimę mniejszy, bo zimą się mniej spaceruje i wtedy dziecko można opatulić wkładką, a latem można dziecko wystawić na pół dnia pod drzewko lub na balkon żeby sobie pospało na powietrzu i wtedy wygodniejsza jest duża gondola.
pozdrawiam
Beata