Witam,
przejrzalam Wasz watek,bo sama mam do rozstrzygniecia problem wozka,a tu widze,ze juz i foteliki sie pojawily:-)
Dziewczyny,zalezy ile bedziecie wozic samochodem Wasze maluszki,ale prosilabym abyscie spojrzaly na strone
http://www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=244
Tu sa testy fotelikow samochodowych,przeprowadzone przez ADAC,wiec raczej wiarygodne...
Wiem,ze ceny sa porazajace,ale obserwujac np. model cabrio - wreszcie spadaja...
Pisze,ze zalezy ile Male bedzie jezdzic,bo nam sie zapowiada trasa codziennie gliwice(nasz dom)-myslowice(dom tesciow)-katowice(praca)-myslowice(jw.)-gliwice(jw.).Jednym zdaniem-cale szczescie,ze wreszcie otwarli autostrade i kazde z "moich" miejsc szczesliwie jest niedaleko od niej
)A musze wrocic do pracy,a na 9-10h opiekunke nas nie stac (taniej jednak benzyna i utrzymanie dzieciatka) Ale moze rzeczywiscie nie trzeba sie az tak wpatrywac w testy autofotelikow, jesli Malluch ma byc wozony raczej "dookola komina".
Co do wagi (bo na to sie patrzy w tym wypadku,nie wiek),to niestety bywa roznie-mielismy okazje kupic nasz model od ludzi,ktorych synek te 13 kg osiagnal po 15 mies.,ale nasz kolega mial fotelik do 10 kg i jego synek wyrosl z niego po 5 mies.,czyli jak zwykle-dziciatka zachowuja sie nieprzewidywalnie...
Co do wozka,to jestesm w kropce.Co tam!nawet w wielokropku...bo mieszkam na 2 pietrze bez windy...Praca praca,ale zostaja jeszcze weekendy,kiedy wozek mysle,ze sie przyda
Ale podobno (tez przetestowane na jednym z kolegow
) nie ma to jak 2 wozki: najpierw tradycyjna gondola,a potem spacerowka,on po 1ym dziecku w 4 mies. uzytkowania sprzedal cudo wielofunkcyjne (nie znam frmy),bo gondola juz byla za mala,a spacerowka jeszcze nie spelniala swojej funkcjl...zaznaczam,ze dzieciatko bylo czerwcowe...Ale wtedy tez jeszcze mieszkali wszyscy sobie w bloku z winda...to sobie z wozkami mozna poszalec...
Mielismy jeszcze koncepcje takowa,cobym tylko gondole taszczyla na gore,a stelaz zostawal na dole przypiety lancuchem rowerowym i maz by zabieral na noc i znow wystawial na dzien,ale po pierwsze: moze lepiej nie wodzic sasiadow swoich na pokuszenie???
(tyle zlomu w calym miescie,nie widziales tego jeszcze!popatrz...o!popatrz... :laugh
,a po drugie te gonodle tez maja po 6kg...Oj,jeszcze odpracuje ja na tych schodach te 5 mies lezenia...odpracuje...
Jeszcze spojrze do jakich wnioskow podochodzilyscie...a teraz wracam polezec...