reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

A widzisz nie zgodzę się z Tobą, że w Niemchczech te wózki nie są znane. Jak zwykle i pod tym względem jesteśmy uwstecznieni. Swój kupiłam w Berlinie w styczniu ubiegłego roku i zaręczam Ci, że nie ma sklepu w którym nie byłoby Traxxa, albo w wersji 4 kołowej, albo 3 kołowej. Latem w jednym z centrów handlowych widziałam też wózek (niestety nie pamiętam nazwy) do zludzenia przypominający Traxxa Marlin 4 red za połowę ceny oryginału. Może to i nie jest podrabianie, ale naśladowanie na 100%, o tyle skuteczne, że przyciągające choćby ceną.
Wtedy w Berlinie widziałam też fantazyjną spacerówkę, dosłownie jakby kosmiczną na śmiesznych bardzo wysokich "nogach". Również kosmicznie drogą. Okazuje się, że ten sam wózek jest obecnie w jednym z centrów handlowych w Poznaniu, gdzie promowany jest jako hit 2006 r.

reklama
Cóż, nie będę się z tobą sprzeczała. To że wózki sa dostępne w sklepach niemieckich nie oznacza jednocześnie że sa popularne. Bo nie są...
Poza tym nie rozumię do końca tego że węszysz aferę. Uważesz że jeśli ktoś chce kupić oryginalny wózek musi w tym celu udać się do Berlina?
I przede wszystkim nie jesteśmy UWSTECZNIENI. Niewiem czy ty nie do końca jesteś Polką, czy nie jesteś z tego faktu zadowolona. Jeśli tak to twój problem.
Zakończmy dyskusję, bo ja już wiem co mają na celu twoje niezbyt trafne uwagi...
pozdrawiam

Droga Basiu!
Jestem Polką, a jakże i bardzo się z tego cieszę wyobraź sobie! I bynajmniej nie robię z tego żadnego problemu ani sobie ani innym. Nie zrozumiałaś sensu moich wypowiedzi, więc nie rozumiem też dlaczego uparcie na nie odpowiadasz? Wyraźnie w pierwszym poście było napisane, że "zastanawia" mnie ta nazwa.
I przyjmij do wiadomości, że nie uważam, że w celu zakupienia tego wózka ktoś musi udać się do Berlina. To gdzie ja swój wózek kupiłam, to tylko i wyłącznie moja sprawa - tego też nie zrozumiałaś, a chodziło tylko o to, że tam były znacznie wcześniej dostępne niż u nas... Cieszy mnie fakt, że te wózki są do kupienia w końcu i w Polsce i niech inne mamy nacieszą się nimi tak jak ja swoim. I szczerze go wszystkim polecam, bo są warte tego, ile kosztują.
Co do ich popularności nie zamierzam z Tobą polemizować, bo wystarczy przekroczyć granicę i w każdym większym mieście natkniesz się na te wózki na ulicach. W końcu ta linia jest w produkcji od 2004 r. promowana pod nazwą "Traxx jest inny - Traxx jest aktywny"! Odsyłam do strony http://www.hauck-group.de/de/staorte.asp?PLID=7&LIZID= sama się przekonasz, że chyba tylko u nas firma ta nie ma przedstawicielstwa.
I podkreślę to jeszcze raz, że jesteśmy uwstecznieni - jeśli chodzi o nowości rynków Europy zachodniej, to docierają one do nas z półrocznym, o ile nie rocznym opóźnieniem. .
Przypominam, że jest to forum publiczne i każdy ma prawo się wypowiedzieć, wbrew temu czy kto inny uzna to za "węszenie afery", czy dozna olśnienia co oznaczają czyjeś "niezbyt trafne uwagi", wtedy, kiedy dokładnie nic nie oznaczają.
Pozdrawiam. Dalszych Twoich opinii nie jestem ciekawa.

witajcie!
jestem mama 3i pol miesiecznej izuni. kupilam wozek firmy deltim fokus. jestem z niego zadowolona. na koszmarne sniegi i wyboje lodowe jest ok. ma pompowane kola 3 stopnie amortyzacji i dla mnie ogromnie wazne-budka sie zdejmuje i podwozie latwo sklada i rozklada. jestem drobna i nie udzwigne ciezarow i nosze wozek na raty na dol najpierw zlozone podwozie a potem dzidzie w budce.do tego jest wymienna z budą spacerowka. w budce mozna przewozic dziecko w aucie sa do tego specjalne pasy do dokupienia, wiec dzidzia lezy plasko. my wozimy ize i sprawdza sie. a i kola latwo sie zdejmuja co jest wazne kiedy plucha a chce sie powozic mala w domu latwo wyczyscic. kolory wozkow sa tez ladne i mozna prac material w pralce. jesli ktos chce wiecej informacji to polecam strone firmowa deltim.com lub deltim.pl sa tam nawet kolory wozkow. jesli ktos bedzie musial wozic malucha zima sprawdzaja sie duze kola sprobujcie z plastikowymi malymi kolkami pokonac rozjezdzony i zmrozony snieg. widze jak ludzie sie mecza i wspolczuje. na zime tez niezbedna jest budka gleboka bo bobas wam zamarznie. powodzenia i pozdrawiam!

Nie bede sie wtracac do waszej klotni ;) Kurcze fajne te wozki szkoda tylko ,ze mnie nie stac na taki bajer :( :mad:

dla mnie wózki traxxa czy i'coo są bardzo funkcjonalne. zresztą często można je znaleźć na niemieckim ebay. my długo rozważaliśmy kupno i'coo. niestety, po złożeniu jest ciut za duży na nasz bagażnik. stanęło więc na mutsym. ja osobiście uważam traxxa i i'coo za bardzo porządne wózki. przyjaciółka posiada właśnie traxxa, użytkuje go przeszło półtora roku i nie ma do niego zadnych zastrzeżeń. kuowali w berlinie na wyprzedaży - prawda jest brutalna - był dużo tańszy. a jeśli chodzi o solidność to coś w tym musi być skoro w Niemczech gwarancja na wózki i'coo WYNOSI LAT. szkoda, że polski importer daje tylko rok.

Ciekawa jestem co sądzicie o tym wózku:

stroller5cc.jpg

i o tym:

stokkexplory2np.jpg

A to jest właśnie wózek, o którym pisałam wyżej, że jest obecnie promowany jako hit 2006 r. w jednym z centrów handlowych Poznania. Widziałam go równo rok temu w Berlińskim sklepie i na ulicy.
stokkexplory2np.jpg

reklama
Do góry