Ja planuję zakup spacerówki x-lander XA 2010. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Mam juz zakupioną używaną gondolę i fotelik - bardzo ładne. Dzidziuś urodzi się pod koniec czerwca, więc myślę, że spacerówkę kupimy w czerwcu, chodzi o gwarancję. Jak będę miała całość, to napiszę jak się sprawuje.
reklama
DIPPO - model Criuser - wileofunkcyjny - ODRADZAM NIEBEZPIECZNY
Ja jestem po przejściach z z wózkiem Dippo Cruiser - znajomi kiedyś kupili, spisywał się u nich dobrze, więc też taki kupiłem ale ja ich osobiście nie polecam: z wózka WYPADAŁY KOŁA i to nawet gdy próbowałem wozić dziecko po mieszkaniu, o chodnikach nie wspominając, bolce które miały blokować karb osi wózka "odbijały" !!! po prostu porażka, dość słaba jakość i nie polecam. Zażądałem zwrotu pieniędzy no i czekam na ich decyzję, poza tym zgłosiłem wózek do uokik jako produkt niebezpieczny.
Adeek
Ja jestem po przejściach z z wózkiem Dippo Cruiser - znajomi kiedyś kupili, spisywał się u nich dobrze, więc też taki kupiłem ale ja ich osobiście nie polecam: z wózka WYPADAŁY KOŁA i to nawet gdy próbowałem wozić dziecko po mieszkaniu, o chodnikach nie wspominając, bolce które miały blokować karb osi wózka "odbijały" !!! po prostu porażka, dość słaba jakość i nie polecam. Zażądałem zwrotu pieniędzy no i czekam na ich decyzję, poza tym zgłosiłem wózek do uokik jako produkt niebezpieczny.
Adeek
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
My od kilku dni jeździmy X-landerem XGO i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem wózka. Fakt że nie jest najlżejszy bo waży 11 kg(chociaż przed chwilą na stronie jednego ze sklepów przeczytałam że waży on 8,8kg-ja sugerowałabym się bardziej wagą podawaną na stronie producenta) ale z serii x-landerów tylko xs jest lżejszy. Wózek naprawdę świetnie się prowadzi nawet jedną ręką. Próbowałam bo Martyna jechała w tym czasie na rowerze i musiałam jej trochę pomagac. I jest bardzo zwrotny ( na mało uzywanej drodze można z nim potańczyc próbowałyśmy)
Wózek ma pięciopunktowe pasy z fajnie przemyślanym zabezpieczeniem żeby dziecko nie wypięło się samo. Regulowany podnóżek (chociaż jeszcze nie rozkminiłam jak się go reguluje). Prosty system zdejmowania kół, dość pojemny kosz na zakupy i niespotykane rączki z bardzo przyjemnej w dotyku gąbeczki.
XGO ma fajnie przemyślany system składania oparcia. Żeby go rozłożyć starczy zwolnic blokadę a żeby podnieść pociągamy za koniec taśmy. Wszystko przebiega bardzo sprawnie i przede wszystkim cicho więc nie budzi śpiącego brzdąca.
Daszek też cicho się rozkłada i jak jest ciepło można odpiąć jego tylną cześć żeby dziecko miało cyrkulację powietrza.
Koła mimo że małe to bardzo dobrze się sprawują na każdym terenie. Ode mnie z podwórka żeby wyjść na porządną drogę trzeba pokonać kawałek trawy i potem jeszcze żwirówki więc wszystkie tereny wypróbowałyśmy. I co najważniejsze te przednie które są obrotowe nie obracają się bezsensownie w trakcie jazdy jak to miało miejsce w nasze poprzedniej "parasolce" tylko ustawiają się ładnie i potem w ogóle człowiek o nich zapomina.
Nóżka do rozkładania wózka świetnie spisuje się też gdy trzeba trochę unieść przednie koła np podczas wchodzenia po schodach. Natalka pakuje się do wózka w domu i wychodzi z niego dopiero jak jesteśmy spowrotem w mieszkaniu. Razem bezproblemowo pokonujemy schody.
Dokładnie wózeczek można obejrzeć tu Wózek dziecięcy XGO - X-lander
A tak wygląda moja Natalka w tym wózku
Wózek ma pięciopunktowe pasy z fajnie przemyślanym zabezpieczeniem żeby dziecko nie wypięło się samo. Regulowany podnóżek (chociaż jeszcze nie rozkminiłam jak się go reguluje). Prosty system zdejmowania kół, dość pojemny kosz na zakupy i niespotykane rączki z bardzo przyjemnej w dotyku gąbeczki.
XGO ma fajnie przemyślany system składania oparcia. Żeby go rozłożyć starczy zwolnic blokadę a żeby podnieść pociągamy za koniec taśmy. Wszystko przebiega bardzo sprawnie i przede wszystkim cicho więc nie budzi śpiącego brzdąca.
Daszek też cicho się rozkłada i jak jest ciepło można odpiąć jego tylną cześć żeby dziecko miało cyrkulację powietrza.
Koła mimo że małe to bardzo dobrze się sprawują na każdym terenie. Ode mnie z podwórka żeby wyjść na porządną drogę trzeba pokonać kawałek trawy i potem jeszcze żwirówki więc wszystkie tereny wypróbowałyśmy. I co najważniejsze te przednie które są obrotowe nie obracają się bezsensownie w trakcie jazdy jak to miało miejsce w nasze poprzedniej "parasolce" tylko ustawiają się ładnie i potem w ogóle człowiek o nich zapomina.
Nóżka do rozkładania wózka świetnie spisuje się też gdy trzeba trochę unieść przednie koła np podczas wchodzenia po schodach. Natalka pakuje się do wózka w domu i wychodzi z niego dopiero jak jesteśmy spowrotem w mieszkaniu. Razem bezproblemowo pokonujemy schody.
A tak wygląda moja Natalka w tym wózku
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
My od kilku dni jeździmy X-landerem XGO i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem wózka. Fakt że nie jest najlżejszy bo waży 11 kg(chociaż przed chwilą na stronie jednego ze sklepów przeczytałam że waży on 8,8kg-ja sugerowałabym się bardziej wagą podawaną na stronie producenta) ale z serii x-landerów tylko xs jest lżejszy. Wózek naprawdę świetnie się prowadzi nawet jedną ręką. Próbowałam bo Martyna jechała w tym czasie na rowerze i musiałam jej trochę pomagac. I jest bardzo zwrotny ( na mało uzywanej drodze można z nim potańczyc próbowałyśmy)
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Mi chodzi o wesje spacerowa która składa sie jak laska i wazy ona fakt troche duzo jak na laske bo 10 kilo ale jest duża a gabaretowo to wmiare mały . Mi zalezy żeby miała dość duże siedzisko bo mój synek nienalezy do szczupłych !
Hajduga ja gorąco polecam parasolkę xgo. Jeździmy nią od kilku dni i jestem z niej bardzo zadowolona. Mimo swojej wagi prowadzi się leciutko i jest bardzo zwrotna. My nawet nią tańczyłyśmy. No i główna jej zaleta to właśnie przestronne siedzisko. Ja przymierzałam do niego moją pięciolatkę i też było jej w nim swobodnie. Do tego fajnie się rozkłada i składa bo ma z tyłu taką plastikową klamrę i starczy ja nacisnąć żeby dziecko mogło się położyć a potem wystarczy pociągnąć za dwa kawałki taśmy. Tylko trzeba pamiętać żeby pociągnąć je równocześnie bo każdy odpowiada za jedną stronę oparcia.
Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz chętnie na nie odpowiem. A tak wygląda moja Natusia w tym wózku
zastanawiam sie własnie nad tym wózkiem, ale nigdzie w Poznaniu nie mozna obejrzec go na żywo. Mam pytanie: jaka jest głebokosc siedziska przy złozonym podnóżku i czy śpiworek jest ocieplany czy cienki? Acha i czy jest do wózka folia przeciwdeszczowa?
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
zastanawiam sie własnie nad tym wózkiem, ale nigdzie w Poznaniu nie mozna obejrzec go na żywo. Mam pytanie: jaka jest głebokosc siedziska przy złozonym podnóżku i czy śpiworek jest ocieplany czy cienki? Acha i czy jest do wózka folia przeciwdeszczowa?
Muchomorku sorki że dopiero teraz ale już Ci odpowiadam na pytania.
Siedzisko razem z podnóżkiem ma 36cm (mierzone z zewnątrz wózka) a bez podnóżka 26-27cm. Kąt nachylenia podnóżka można sobie płynnie regulować.
Niestety pokrowiec na nóżki jest nieocieplany chociaż ja znalazłam na to sposób bo świetnie mieści się w niego i bardzo ładnie wygląda ta pianka która na zdjęciach producenta jest na siedzisku.
Do wózeczka można dokupić zarówno folię przeciwdeszczową jak i dodatkową parasolkę przeciwsłoneczną.
Szkoda że nie możesz zobaczyć go na żywo bo w realu wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach
reklama
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Muchomorku na stronie producenta dla Poznania wyskakują mi następujące punkty dystrybucji
Dystrybutorzy:
Meblik
Poznań, ul. Zamenhofa 133 lok 15
tel.: 61 87 50 727
"DYZIO" PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE MAREK PAWLAK
Poznań, Opińskiego
tel.: (061)824-16-82
"PATI I MAKS"
Poznań, Polna40 Pati i Maks: sklep dla dzieci zabawki dla niemowląt foteliki samochodowe wózek spacerowy meble dziecięce
tel.: (061)847-71-44
Kiddie
Poznań, Al. Solidarności 47 ( galeria PESTKA)
tel.: 784-026-433
Dystrybutorzy:
Meblik
Poznań, ul. Zamenhofa 133 lok 15
tel.: 61 87 50 727
"DYZIO" PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE MAREK PAWLAK
Poznań, Opińskiego
tel.: (061)824-16-82
"PATI I MAKS"
Poznań, Polna40 Pati i Maks: sklep dla dzieci zabawki dla niemowląt foteliki samochodowe wózek spacerowy meble dziecięce
tel.: (061)847-71-44
Kiddie
Poznań, Al. Solidarności 47 ( galeria PESTKA)
tel.: 784-026-433
Podziel się: