karolkaz
Fanka BB :)
Zamierzam dzisiaj kupić spacerówkę X-landera XT. Moja córcia ma już roczek więc gondolka mi niepotrzebna. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór bo... przez ostatni rok jeździłam wózkiem firmy Adbor. Na początku był fajny - gondola, spacerówka przodem i tyłem duże koła więc na zimę w sam raz. Nawet ponad 20 kilo mi nie przeszkadzało (do wnoszenia codziennie na 2 piętro). Problem pojawił się dopiero jak przyszło nam zmienić kierunek jazdy w spacerówce. Gdy dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy (nie ma skrętnych kółek) to z powodu braku blokady amortyzatorów skręcenie wózkiem jest prawie niemożliwe - trzeba nacisnąć na rączkę tak, że dziecko prawie leży, albo podnieść wózek od strony rączki do góry i zakręcać na przednich kołach - MASAKRA
Oglądałam już mnóstwo wózków i ten xt wydaje mi się w miarę fajny jeżeli chodzi o cenę i wygląd. Boję się tylko tego skrętnego koła bo nigdy takim nie jeździłam - jak się to sprawuje przy wjazdach na krawężnik???
Spacerówka xt JEST SUPER ..skrętne koło to wybawienie od tych krzywizn na polskich chodnikach ..wózek można prowadzić nawet jedna reką polecam serdecznie ...bardzo lekko się go prowadzi jesli chodzi o wage .. ok 12 kg plus dziecko ... ewentualne zakupy .....a i jeszcze sklada się stelaz szybko po zdjęciu kół xt miesci się do yarisa lub nawet pandy
korzystałam z niego ponad dwa lata i jestem bardzo zadowolona ..wózek jest zwrotny ..wszedzie podjedzie .....i co najwazniejsze nie trzesie dzieckiem ..bardzo stabilny ...kolo skrętne można zablokować..w razie potrzeby