reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Witajcie
Zyrafka pytalas o spacerowke wiec opisze ja szczegolowo. Najwazniejsze to zle wyprofilowane siedzenie. Moja 6 miesieczna corcia zjezdzala i przekrzywiala sie na boki. Dalej Budka. Nisko zamontowana(liczac od siedzenia) takze moja corka miala ja na glowie. No i to ze nie sklada sie calkiem i dziecko nie moze ogladac swiata, wychylanie sie uniemozliwia barierka. Dalej regulacja oparcia/ totalna porazka. Jak dziecko lezy trzeba niezle sie natrudzic zeby podniesc to oparcie. Barierka bez zadnej regulacji , bardzo ciezko chodzi. Jak corcia spala a ja chcialam ja wyjac z wozka to barierka i nisko polozona budka uniemozliwialy to (oczywiscie bez budzenia malej).
Moja mala nie chciala siedziec w tym wozku. Pouzywalam tej spacerowki miesiac i kupilam druga. No i obydwie odzylysmy. Spacerki sa bez placzow i noszenia na rekach. Fotelik samochodowy do tego kompletu jest kiepsciutki.
I jeszcze jedna uwaga,. Ja kupialam ten wozek na allegro bezposrednio z fabryki = tak napisano na aukcji.. Nie dostalam zadnych dokumentow zakupu ani paragonu ani gwarancji, atestu czy instrukcji.
Decyzja nalezy do Was ale ja nikomu nie polecilabym tego wozka. No chyba ze w wersji z gondola bo bylo ok.
Pozdrawiam

reklama
witam
poczytałam sobie troszkę o wózkach i jestem zadowolona bo wśród wózków polecanych jest mój typ czyli Bolder 4 firmy Implast :-D
mam nadzieje że będzie dobrze nam służył:tak:

Mam pytanko odnośnie tego Boldera 4-czy przednie koła skręceją się razem,czy osobno??Bo na zdjęciach połączone one są takim metalowym prętem:confused:

przednie koła są na osi ,skręcają się tak jak w samochodzie, razem. Dzięki temu wózek lekko się prowadzi.Jedyny mankament to to że się nie blokują i po dużym piasku ciężko jedzie, ale to musi być duuuuuży piasek jak na plaży:-)

nie jestem pewna ale wydaje mi się że gdzieś czytałam że boldery posiadają blokadę przednich kół...
trzeba to sprawdzić:tak:

Blokada przednich kół jest chyba w bolderze 3 nie jesytem pewna ale tak mi się wydaje. Ja mam boldera 4.
Koła z osią są fajne, naprawdę dobrze się prowadzą. Nie mam porównania z innymi wózkami, które mają oddzielne skrętne koła, ale w porównaniu do parasolki to rewelacja. Ja wożę zawsze dużo zakupów i starsze dziecko na dostawce i prowadzi się bez problemu jedną ręką.
Naprawdę wózek jest fajny. Ma oczywiście jakieś wady , jak każdy. Dla mnie kosz na zakupy mógł by być większy, i rączka mogła by się przekładać, a nie siedzisko. Jest też dość ciężki, ja mam windę więc tego nie odczuwam, ale nie polecam tym któży muszą nosić na górę, no i niestety jest dość szeroki, nie zawsze mieści się do bagażnika bez zdejmowania tylnich kół, ale dzięki temu jest bardzo stabilny, coś za coś. Najlepiej pojechać gdzieś do sklepu i pooglądać. Zresztą każdy ma inne potrzeby i musi rozpatruwać zakup pod własnym kątem. Ja ogólnie jestem bardzo zadowolona.:-)

reklama
Zamierzam dzisiaj kupić spacerówkę X-landera XT. Moja córcia ma już roczek więc gondolka mi niepotrzebna. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór bo... przez ostatni rok jeździłam wózkiem firmy Adbor. Na początku był fajny - gondola, spacerówka przodem i tyłem duże koła więc na zimę w sam raz. Nawet ponad 20 kilo mi nie przeszkadzało (do wnoszenia codziennie na 2 piętro). Problem pojawił się dopiero jak przyszło nam zmienić kierunek jazdy w spacerówce. Gdy dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy (nie ma skrętnych kółek) to z powodu braku blokady amortyzatorów skręcenie wózkiem jest prawie niemożliwe - trzeba nacisnąć na rączkę tak, że dziecko prawie leży, albo podnieść wózek od strony rączki do góry i zakręcać na przednich kołach - MASAKRA
Oglądałam już mnóstwo wózków i ten xt wydaje mi się w miarę fajny jeżeli chodzi o cenę i wygląd. Boję się tylko tego skrętnego koła bo nigdy takim nie jeździłam - jak się to sprawuje przy wjazdach na krawężnik???

Do góry