reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

My już wózek mamy wybrany - będzie to Cybex e Priam, tylko zastanawiam się nad wzorem Rebelious, Birds of Paradise, albo czarny ze słynnymi skrzydłami. :)
Przy pierwszej ciąży zastanawiałam się nad Stokke Trailz i nie wiem co mi odbiło, że kupiłam Bexe 2w1 - o ile gondola była spoko, to spacerówka dramat! Strasznie nieporęczna i źle wyprofilowana. Teraz wolę kupić raz, a porządnie, bo przy córce miałam 3 wózki...

reklama
Tez go zamówiłam. Najbardziej mi się podoba ten jasnoszary z jakimś wzorem ale sama zamówiłam manhattan grey. Czarnego się boje ze będzie się nagrzewał latem mocno.
Ten jasnoszary to Cybex KOI - przy dziewczynce na pewno ten bym wybrała. :) Ja jak ostatnio w sklepie pytałam to jeszcze nie wiedzieli kiedy będzie E Priam w sprzedaży, a zależy Nam na tym ze wspomaganiem. :) No i zakochałam się w tej nowej ramie Rose Gold z wykończeniami z brązowej skóry.

Rany ... E priam? Czy ja znowu coś opuściłam [emoji85]? Ja zamówiłam ten z panoramiczna gondola 2019-są jeszcze jakieś inne??? [emoji849]
Tak, tak.. oprócz Cybexa Priam 2.0 wychodzi E Priam (ale nikt w grudniu jeszcze nie znał daty premiery) i będzie on wyglądał jak ten 2.0 ale będzie miał elektryczne wspomaganie w kołach, czyli będzie hamował silnikiem przy zjazdach (żeby wózek Nas nie ciągnął) i włączał silnik na podjazdach, czyli ma się wrażenie jazdy po płaskim. :) Dla mnie mega patent, bo żeby dojść do głównej ulicy, to muszę cisnąć pod sporą górę, a wracając to znowu wózek mnie ciągnie...

Ja miałam takie nastawienie, ze chce wózek jak najbardziej terenowy, bo dużo czasu spędzamy w lesie, górach itd. Plus wszystkie rzeczy, o których piszesz. Później sobie pomyślałam: rodzisz pod koniec lipca, zanim z wszystkim się ogarniesz, będzie wrzesień. Na pewno w tym czasie nie pojedziesz do Czech w góry, bo nie dasz rady. A potem już zima, wiec wypady w las tez raczej odpadają. A na wiosnę można już kupić terenowa spacerówkę.

Wiec. Moje podejście jest takie, żeby kupić fajny wózek, który będzie miał dobrze zrobiona gondole i ewentualnie opcje spacerówki. Wybrałam Bebetto - daszek można dosyć dużo opuścić, ma wentylacje, amortyzację, koła w miarę, pod gondola w modelu Tito jest oprócz torby tez kosz, cena tez ok. Na te pierwsze spacery i zimę będzie myśle dobry.

A na wiosnę 2020 wózek sprzedamy i kupimy już terenowa spacerówkę - jak pisałam wyżej, myślimy o Thule Urban Glide. Mega duże koła, oprócz blokady jest tez hamulec, duża przestrzeń dla dziecka. Do tego wózka jest tez opcja gondoli, ale to tak bardziej na sile. Nie jest to gondola z wieloma udogodnieniami.

Tylko to są przemyślenia osoby, która myśli o jednym dziecku i to jedno będzie pierwszym:) I tez wybieram wózek pod katem rodzaju wyjazdów, na które jeździmy.

Jeszcze jedno moje odkrycie ostatnio - nowy model fotelika Cybex ma opcje rozsuwania, wiec tworzy się takie niby łóżeczko. Dziecko może w tym spać wygodniej niż w normalnym foteliku - fajna opcja jak jedzie się gdzieś autem i chce się iść na krótki spacer lub do znajomych. Można wtedy zabrać tylko fotelik.

Wiec co do wyboru idealnego wózku - nie ma takiego i coraz bardziej się przekonuje, ze na pierwszy rok potrzebny jest inny wózek niż na kolejne lata. Opcja 3w1 jest ok, jeżeli gondola nam odpowiada, z małej spacerówki będziemy korzystać chwile i potem do sprzedania i zakup dobrej spacerówki.

Ufff, może niezbyt spójnie, ale na komórce lepiej nie umiem.
wydaje mi się, że w bebetoo to można samą gondolę kupić. Znajomi mają Holland, taki biało szary, bardzo jest ładny nie powiem. A ta Thula to jest jak przyczepka rowerowa?bo cos mi się marka kojarzy..

A macie jakieś info na temat valco baby snap 4? W sklepie wyglądał ok leciutki łatwo się składa. Doradca w sklepie mówił że lepszy niz baby jogger bo ma regulowany podnóżek

A macie jakieś info na temat valco baby snap 4? W sklepie wyglądał ok leciutki łatwo się składa. Doradca w sklepie mówił że lepszy niz baby jogger bo ma regulowany podnóżek

Mam, polecam. Pisałam o mim wyżej. Jest świetny. Lekki, fajnie się składa, rozkłada na płasko, kosz spory. Mam wersje sport na pompowanych kołach. Ale to spacerówka, wiec raczej po pół roku dopiero.

Mam, polecam. Pisałam o mim wyżej. Jest świetny. Lekki, fajnie się składa, rozkłada na płasko, kosz spory. Mam wersje sport na pompowanych kołach. Ale to spacerówka, wiec raczej po pół roku dopiero.
Przepraszam musiałam przeoczyć zastanawiam się tylko nad gondola bo ta która nam zaproponowano była długa ale wąska

reklama
Przepraszam musiałam przeoczyć zastanawiam się tylko nad gondola bo ta która nam zaproponowano była długa ale wąska

121 stron wątku, nie trudno przeoczyć ;) Ja kupowałam ją jako spacerówkę, jak Młody miał już prawie rok, także o gondoli nic nie powiem. Nawet nie wiedziałam, że jest. Ale to chyba tylko taka miękka, którą się kładzie na siedzisko spacerówki? Bo ten wózek jest jednoczęściowy, siedziska się nie wymieni na gondole.

Do góry