reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

No mi bardzo podobaja sie wózki implast driver 3 kołowe.3w1.
Tylko za całość trzeba zapłacić 2 tyś. Troche duzo:-( Ale może akurat ktoś będzie taki odsprzedawał. Jeszcze zobacze.

reklama
kurczę, a ja nie mogę wybierać między tymi, w których dzieci siedzą obok siebie, bo ledwie się w sklepach mieściłam z głębokim wózkiem 3w1, dość sporym. teraz ze spacerówką jakoś sobie radzę, ale jak sobie przypomnę ile razy się w sklepie zaklinowałam i ani w jedną ani w drugą :angry: Jakby Nikuś był grzeczniejszy, to brałabym go za rączkę, ale z tym diabłem się nie da iść na nogach nawet na pobliski plac zabaw;-)

maja 33 bardzo podoba mi się opcja wózka który pokazałaś, czy wiesz ile taki mniej wiecej kosztuje w uk, nowy lub uzywany i z wkładem dla noworodka? mam mozliwosc przywiezienia sobie takiego ale musialabym sie zorientowac w cenie, moze widzialas tez na zywo taki wozek? czy koła są pompowane?
Te wszystkie wózki Tako itp może nadaja się jak ktoś jezdzi tylko po ulicach i nie musi wózka pakowac do auta, bo one rzeczywiście sa koszmarnie ciężkie i ogromne po złożeniu, dla mnie taka opcja odpada :/ ale fakt ze sa to jedne z tanszych, a ceny wózków sa naprawde kosmiczne :(
Jeszcze z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że rzeczywiście duża gondola to podstawa bo moj kondziu urodził się w czerwcu a jezdził w gondoli aż do lutego/marca bo wiadomo ze jak pogoda paskudna to dzidzi lepiej w osłonietej gondoli :)

ko mi- sam wozek kosztuje w mothercare 329F a ta dostawka na dole od 40 do 65F zalezy czy jest przeceniona czy nie wozki jesli sa w przecenie to malo do 50F na ebay- takie same kosztuja 250F do 280F wiec nie widze sensu kupowac starych bo w sklepie nowe i z gwarancja na rok ach jeszcze rain cover okolo 35F to straszny wydatek, mialam przyjemnosc sprawdzic go dokladnie bo moja kolezanka ma taki jest lekki w prowadzeniu maly po zlozeniu, nie ma jako takiej gondoli, wiec nie wiem czy ci sie spodoba w pl raczej male dzieci zawsze maja gondole , zasada jest prosta jak dziecko sie rodzi przebywa w glownej czesci wozka ktora jest rozlozona jest plasko i duzo miejsca,a starsze dziecko nad nim bo to co moze byc pod wozkiem moze tez byc u gory, kurcze troche mi to czezko wytlumaczyc, tez jest basket wiec mozna cos tam jeszcze wlozyc do tego mozna miec torbe zawieszona na raczce, a jak dziecko juz siada to starsze dziecko jest w glownej czesci a mlodsze na dole :-), jeszcze kolka nie sa pompowane ale tez nie plastikowe sa gumowe na zewnatrz amortyzacja bardzo dobr:-), tylko nie wiem jak sie sprawdzaja w zime bo w angli nie ma sniegu i ciezko sprawdzic:zawstydzona/y: jak masz jeszcze jakies pytania odpowiem bo sama caly czas sie zastanawiam i niedlugomamy isc do sklepu marte poprzymiezac do niego:-D

pozdrawiam

Wlasnie przewertowalam w necie chyba wszystkie mozliwe wozki blizniacze, i musze zmienic zdanie, wcale nie taki dretwy ten wybor "podwojnych" karet... mozna na prawde cos fajnego wybrac, ale pod jednym warunkiem - trzeba miec KUPE KASY!!!:crazy: Wozki ktore na prawde wydawaly sie fajne kosztowaly ok 3-4 tys.zl, wiec moge tylko pomarzyc...:wściekła/y: A tak wogole to o wiele wiekszy wybor spacerowek niz glebokich :baffled: A ten firmy TAKO, co ponizej pisalam o nim, w dostepnej cenie nawet, bo tysiak z malym hakiem kosztuje, i dosc fajny, ale jak przeczytalam ze wazy jakos 25 kg...:szok: Zielono_mi, Ty masz doswiadczenie, powiedz czy wszystkie blizniacze tyle mniej wiecej waza??:confused: Czuc ta wage jak sie taki wozek pcha? Cxy lepiej zainwestowac w cos lzejszego?

z tego co ja sie orientuje wszytskie podwojne wozki sa dosc ciezkie, w gricach 17-25 kg. Ale jesli maja duze pompowane kola i nie musisz ich nigdzie wysoko wnosic, to tego ciezaru az tak sie nie odczuwa pchajac wozek:tak: Do lzejszych naleza spacerowki - parasolki. Ale tych z kolei nie rozlozysz zupelnie na plasko, wiec nie nadaja sie dla msluszkow, no i maja male, plastikowe kolka...
Powiem Ci szczerze, ze sama ta waga bylam na poczatku przterazona, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, naprawde nie jest zle:tak::-)

kurczę, a ja nie mogę wybierać między tymi, w których dzieci siedzą obok siebie, bo ledwie się w sklepach mieściłam z głębokim wózkiem 3w1, dość sporym. teraz ze spacerówką jakoś sobie radzę, ale jak sobie przypomnę ile razy się w sklepie zaklinowałam i ani w jedną ani w drugą :angry: Jakby Nikuś był grzeczniejszy, to brałabym go za rączkę, ale z tym diabłem się nie da iść na nogach nawet na pobliski plac zabaw;-)

sheepy: to jaki Ty mialas wozek?? ja z moim podwojnym miescilam sie wszedzie wlasciwie bez problemu. A jak zdazalo sie, ze przejscie bylo waskie sprzedawcyznie przestawialy szafki stojace na srodku i juz bylo dla nas miejsce;-)

LILIann: pomysl moze o czyms takim MONTREAL Babywelt podwójny wózek na ŁOŻYSKACH (449684558) - Aukcje internetowe Allegro

oparcie rozkladane na plasko, cena przystepna, kola pompowane, waga tez nie najgorsza, a na maluszkow na pewno mozna dokupic gondolki.:tak:A jak dzieci podrosna bedzie super spacerowka na kazdy teren :tak:

Jest bardzo z wygladu podobny do tego, ktory my dostalismy, jak sie na pierwszy spacer wybierzymy, dam znac jak sie sprawdzal:tak: ale na razie Synus przez weekend poza domem, wic najwczesniej bedziemy probowali w poniedzialek:-)
Ale po domu prowadzi sie super:tak:

reklama
Do góry