reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

reklama
Patusia ja właśnie mam Coneco :-) Marcinek na pół roczku ważył 8 kg. U nas zmiana fotelika tak jak pisałam spowodowana była wystawaniem nóżek i główki Marcinka z fotelika przez co fotelik nie spełniał już swojej funkcji.

Dzięki za odpowiedź!!;-) Bardzo pomogłaś, o szelkach nie słyszałam. Już się naczytałam o tych wózkach, jeszcze mam dużo czasu (wrzesień).
Szukam czegoś z tacką i z przekładana rączką (mutsy). Jeszcze nie wiem na czym konkretnie stanie:szok: X lander xa jest również godny uwagi (tańsza wersja mury), bardzo fajne rozwiązania.:-)

ankzoc
Dzięki za odpowiedź!!;-) Bardzo pomogłaś, o szelkach nie słyszałam. Już się naczytałam o tych wózkach, jeszcze mam dużo czasu (wrzesień).
Szukam czegoś z tacką i z przekładana rączką (mutsy). Jeszcze nie wiem na czym konkretnie stanie:szok: X lander xa jest również godny uwagi (tańsza wersja mury), bardzo fajne rozwiązania.:-)

W Maxi cosi Mura 4 a x-landerkiem jest różnica zwiazana z siedziskiem .W mura ono jest obracane -w postaci fotelika -i chyba jest on sztywny zeby dziecko położyć zmienia sie tylko mozycja siedziska - i dziecko nie jest wyprostowane w pozycji do spania. X-lander nie ma pocji zmiany położenia siedziska i dlatego siedzisko jest obszerniejsze a i dziecko moze podczas snu wygodnie sie wyłożyć prosto. Wszystkie wózeczki mają swoje plusy i minusy grunt by nie kupywać wózia pod siebie - bo nam sie podoba - ostatni krzyk mody - tylko pod maluszka by było mu komfortowo:-):-):-)
Ja coś o tym juz wiem sparzyłam sie i to strasznie przy pierwszym wózeczku dla synka

patusia44
Bardzo mi się podoba x lander xa, też się nad nim zastanawiam - czyli jest bardziej wygodny dla dzidzi? Masz z nim jakieś doświadczenie? Może jeszcze x lander xq?:baffled: Tylko, że jest jeszcze mutsy (tacka, dodatkowe kosze)-muszę poniuchać:confused:

patusia44
Bardzo mi się podoba x lander xa, też się nad nim zastanawiam - czyli jest bardziej wygodny dla dzidzi? Masz z nim jakieś doświadczenie? Może jeszcze x lander xq?:baffled: Tylko, że jest jeszcze mutsy (tacka, dodatkowe kosze)-muszę poniuchać:confused:
Cofnełam sie troszke wstecz i to jest moja wypowiedz na temat x-landerka dodana prze ze mnie kilka tyg. temu
Ankzoc - X -landera kupiłam jako drugi wózeczek dla mojego synka i była to już spacerówka ponieważ poprzednia miała za waskie siedzisko po zdemontowaniu gondoli.Jestem bardzo zadowolona z niego radzi sobie z każdą nawierzchnią pompowane koła amortyzują wstrząsy a samo siedzisko obszerne dziecko ma dużo swobody ruchowej, wielostopniowa regulacja nachylenia siedziska aż do leżacej - bo są pasy. Cięzka jest więc zazwyczaj schodziłam z nią i z synkiem na 2 razy z drugiego piętra, a nie dawno odkryłamze w bloku mam mozliwosc skorzystania z suszarni i tam bede parkować. teraz dokupiłam gondolę. Wiesz sądze ze duzó zależy od tego jak długie sie urodzi dziecko i do wtedy posłuzy gondolka jest to tak mniej wiecej 5-6 mcy. nasz synek szybko podnosił sie sam w gondoli wiec ja opuścił w 5 miesiącu. jak bedziesz miała jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem natomiast polecam ten wózeczek z całego serca mimo ze cieżki jego inne zalety przewyszają ten fakt !!!!

patusia- ja mialam pierwszy wozek.. Bebe Comfort LOLA... byl bardzo fajny tylko nie na zimy w polsce bo mial rolki wiec nie dalo sie rady nim jezdzic... ale gondola i fotelik razem z siedziskiem boskie... polecam sa bardzo wygodne i miekkie...

reklama
patusia- ja mialam pierwszy wozek.. Bebe Comfort LOLA... byl bardzo fajny tylko nie na zimy w polsce bo mial rolki wiec nie dalo sie rady nim jezdzic... ale gondola i fotelik razem z siedziskiem boskie... polecam sa bardzo wygodne i miekkie...
Powiem ci ze kiedyś sie nad loolą zastanawiałam, ale właśnie przez kólka jej nie kupiłam, teraz mam X-landerka i nie zamienię go na żaden inny.

Ankzoc- podzieliłam sie moją rozsterką co do fotelika z męzem i podjeliśmy obopulną decyzję ,ze jesdnak dokupujemy X-car jeszcze nie wiem jaki kolor moze tym razem czerwony??
gondola niebieska, spacerówka beżowa,a fotelik czerwony hehe albo niebieski zobaczymy hehe:-):-):-)

Do góry