reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

reklama
Dzięki Blondynka za namiar - poczytam. A ty gdybyś chciała o porodach domowych, relacje rodziców to tutaj Stowarzyszenie "Dobrze Urodzeni"

Kinia mama smoka, zapewniam cię, że bez zastanowienia tego nie zrobię. Tego się nawet nie da zrobić bez zastanowienie. Choćbyś nie wiem jak bardzo chciała!;-)

a my wczoraj z mężem jeszcze raz obejrzeliśmy x-landera xa- i na pewno zdecydujemy się na niego, kolorek czerwono- czarny. Pytałam pani w sklepie w sprawie nowej kolekcji 2009, ale oni nawet nic nie wiedza- a jest to sklep firmowy x-landera!

co do kwesti fotelika dziewczynki zastanawiam sie nad kupieniem od razu tego z przedziału 0-18 kg. Ponieważ ostatnio mieliśmy ten mniejszy i nie starczyl za długo. Nasz chłopczyk w wieku 6 miesiecy wazył 9,6 kg wiec sadze ze kupywanie tych mniejszych fotelikow jest zbedne tamte na dłuzej starczą .

a my wczoraj z mężem jeszcze raz obejrzeliśmy x-landera xa- i na pewno zdecydujemy się na niego, kolorek czerwono- czarny. Pytałam pani w sklepie w sprawie nowej kolekcji 2009, ale oni nawet nic nie wiedza- a jest to sklep firmowy x-landera!

Chyba najnowszy model to x lander xq
X-Lander - joy of exploring

Co sądzisz na temat mutsy urbanrider, mutsy transporter lub 4 rider??
Moją uwagę przyciągnął również quinny buzz 3.
:confused:
Jak możesz doradzić, to bardzo proszę o pomoc:sorry2:Opinie innych kobitek też będą dla mnie ważne. Ładnie to mogą wygladać, ale czy są funkcjonalne??

Patusia - ja dla Marcinka najpierw miałam fotelik 0-13 kg. Jak miał 8 miesięcy musieliśmy zmienić na taki z przedziału 0-18 kg bo Marcinek jest dlugachny ;-). Do tej pory w nim jeździ ale powiem szczerze, że dla maluszka wolę fotelik-kołyskę. Jest wygodniejszy, czy na zakupy, czy do znajomych, młody troszkę się pobujał i było ok. Poza tym jak dojeżdzaliśmy na miejsce to często jeszcze spał i razem z fotelikiem wędrował np. na balkon. Ten większy jest wygodny ale nie ma demontowanej górnej części. Rozkłada się co prawda do leżenia ale jest cięższy, nie buja się jak stoi na podłodze i generalnie jest dla starszego dziecko. No chyba że wychodzi się z założenia że fotelik jest tylko i wyłącznie w samochodzie i nie służy do niczego innego ;-)

patusia44- my będziemy brać fotelik x-landera x-car, z całym wózeczkiem, więc na pewno nie bedę kupować większego fotelika, a pozniej zmienimy na takie od 13 do 36 chociaz sa juz np od 9 kg jak te np
Fotelik Baby Dreams JUMBO SPORTY(9-36kg) WYS KUR (514282677) - Aukcje internetowe Allegro
FOTELIK COMET 9-36 kg+organizer i inne GRATISY!!! (514487181) - Aukcje internetowe Allegro
DELTIM MAŁY PODRÓŻNIK 9-36 kg SUPERCENA GLS 24h (514844851) - Aukcje internetowe Allegro
mi się podoba ten ostatni deltim, bo mozna go jeszcze ustawiac na 2 grupy wiekowe.No jak chcesz kochana :)

lidia82- co do wózeczków xv, i xq x-landera, one weszły do sprzedaży już w grudniu, ale jak byłam w sklepie x-landera to pani powiedziała, że oni nic jeszcze nie wiedzą na temat nowej kolekcji- z czego wynika, ze jeszcze jej nie wprowadzili, zreszta zerknij na stronke x-landera tam tez caly czas widnieje informacja że bedzie nowa kolkcja 2009, ja podałam im meila żeby mi wysłali jak będzie gotowa a jeszcze go nie dostałam, więc pewnie coś tam wprawowadzą.
co do wózków quinny- to slyszałam tylko opinie ale mogę się nimi podzielić, gondola jest dobra, ale jesli chodzi o spacerókw to porazka, a chodzi tu o szelki ktore sa do zapinania podobno sa strasznie ciasne, a musisz pamietac ze nasze bąble przesiada sie w spacerowke praktycznie zima wiec beda cieplo opatulone i wlasnie dziewczyny narzekaly ze nie mogly dopinac tych szelek. Ale najlepiej jak poszukasz opinie w internecie
https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-6265/
Wózki dziecięce - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=30321493&v=2&s=0

my z męzem zdecydowaliśmy się na x-landera xa, gladaliśmy go i spodobał nam się ale najbardziej przeważyły opinie, patusia ma taki wozeczek i nie raz pisała onim na forum! mam nadzieję, ze troche pomogłam a opinii w interencie na temat wózków jest pełno! w google wpisz opinia o quinny buzz i wyszuka ci mnostwo stron/! Warto poczytac

Ostatnia edycja:
Patusia - ja dla Marcinka najpierw miałam fotelik 0-13 kg. Jak miał 8 miesięcy musieliśmy zmienić na taki z przedziału 0-18 kg bo Marcinek jest dlugachny ;-). Do tej pory w nim jeździ ale powiem szczerze, że dla maluszka wolę fotelik-kołyskę. Jest wygodniejszy, czy na zakupy, czy do znajomych, młody troszkę się pobujał i było ok. Poza tym jak dojeżdzaliśmy na miejsce to często jeszcze spał i razem z fotelikiem wędrował np. na balkon. Ten większy jest wygodny ale nie ma demontowanej górnej części. Rozkłada się co prawda do leżenia ale jest cięższy, nie buja się jak stoi na podłodze i generalnie jest dla starszego dziecko. No chyba że wychodzi się z założenia że fotelik jest tylko i wyłącznie w samochodzie i nie służy do niczego innego ;-)
Aniu a jakiej firmy miałaś fotelik ten 0-13 kg i ile wazył twoj synek jak miał6 miesięcy. Moze faktycznie wartało by sie rozejrzeć za tym fotelikiem mniejszym tyle ze obszerniejszym my mieliśmy Firmy brevi był to komplet 3w1.
Dałaś mi do myślenia. Więc proszę, wszystkie mamy o opinie co do fotelików 0-13kg.

reklama
Do góry