reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, wózeczki

dokładnie tak jak Kamilove pisze, wózek się dobiera do potrzeb,
jeżeli mieszka się bloku i nie ma sie wózkowni to wg mnie najwazniejsze, ze by wózek był lekki
i wygodny dal dziecka, nie wyobrazam sobie wnosic codziennie 20 kg wozka plus dziecko i np zakupy,
jeżeli ktoś będzie codziennie woził dziecko np do babci lub niani to wózek musi mało miejsca zajmowac w samochodzie i szybko się składać,
ja np mieszkam w domu więc waga wozka nie ma dla mnie znaczenia,ale wózek musisię dobrze prowadzic , byc zwrotn, być na pompowanych kołach, i musi być wygodny dal dziecka

reklama
Zgadzam się z wami :-) każda z nas ma inne potrzeby i inne kryteria :-) my wybraliśmy ten Tako mimo że jest ciezkawy, ale będziemy mieszkać w domku więc to nie problem, w dodatku po złożeniu stelaż jest bardzo mały - mamy małe bagażniki więc też dobrze, gondola duża, chcieliśmy mniejsza no ale okres zimowy więc niech lepiej będzie duża :-) a jak będziemy szli w gości to znów stelaż poręczny i gondola wypinana na klik więc też szybko i wygodnie :-) koła pompowane i dwa rodzaje regulowanych amortyzatorów - na drogi za miastem idealne :-) jeszcze jeden mi się podobał i nawet cenowo lepszy ale stelaż po złożeniu był jeszcze większy więc od razu odpada... No i oczywiście skrętne przednie koła, dla mnie to bardzo wygodne :-) ale gdybym mieszkała gdzieś gdzie są równe drogi to i nad stylem retro bym pomyślała :-D

No ja mogę się podpisać pod tym co pisze Malinka. Też będziemy mieli Tako. Jest ciężki ale mieszkam na parterze, super się prowadzi a ja będę jeździć po lesie albo po mega krzywych chodnikach. No i super się składa. A jak będę jechać w gości to go raczej brać nie będę. Fotelik wystarczy, ewentualnie można wrzócić stelaż do bagażnika w razie W.

Xmamuśka, ja sobie obliczyłam to tak, że gdzieś w kwietniu przejdę z gondoli na spacerówkę. Pół roku to jeszcze będzie maluch i chcę żeby było mu wygodnie no i żeby amortyzacja była dobra i te popowane koła. Później koło roku raczej zostanę dalej przy dużej spacerówce bo znowu będzie szła zima no i jak mały będzie miał 1,5 roku to się zastanowie nad lekką spacerówką. Ale to już zależnie czy nam się plany prokreacyjne nie zmienią i jak z kasą będziemy stali.
Nie wiem na ile to mądre, pewnie życie to zweryfikuje no ale jakąś decyzje trzeba było podjąć.

Ja w spacerowej dziewczyny przesiade na pewno szybko. Bo gondole mamy mini mini jakieś 65cm tak więc nie dłużej jak do 3-3.5msc, a potem to już spacerówka i z bj już będę chciała zostać do końca bo dla bliźniąt i tak praktycznie nie ma wyboru więc citi mini wydaje sie być najlepszym rozwiązaniem.

Colly,

Dokładnie wszystko wyjdzie w praniu :tak:

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

My po ciezkich naradach wybralismy Quinny Moodd 3 fakt drogi ale rewelacyjny jezdzilam nim po sklepie i zakochalam sie w nim, glownie biore pod uwage spacerowke bo przeciez nie wykorzystamy za duzo tej gondoli kwestia tego jaka bedzie zima w tym roku.

Iga- podobał mi się ten Moodd dla Frana mieliśmy Quinni i to bardzo fajne wózki, tylko mi akurat 3 koła w speedi i za mało stabilne były :( Wózek mi się przewrócił i Fran wypadł ale i tak uważam że to fajne i bardzo ładne pojazdy :)

BUBA pod koniec 2014roku wszedl nowy model tych wozkow 2015 i 2 tylnie kola sa szersze i mam nadzieje ze przez to stabilniejsze :-)

reklama
Do góry