reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, wózeczki...

Gondolka w XA ma tylko 73 cm?:szok: Devi, a może Ty zmierzysz swoją? O ile to nie problem...
Co do wymiarów i wag wózków to mamy cały przekrój i to w jednym modelu na róznych stronach...
Ja chyba wezmę miarę do sklepu:-D:tak:

szuszu a będziesz inwestować w koła pompowane?

Co do kół pompowanych to najpierw sprawdzę jak sprawuje się na piankowych, jesli coś będzie nie tak, wtedy zainwestuje;-)

reklama
ja mam piankowe w chicco i jestem bardzo zadowolona, nie mieliśmy żadnych problemów. Wyglądają jak nowe. A wózek jeździł i po mieście i po lasach po parkach i nawet po plaży ....

Pompowane są nie dla mnie, nie miałby kto ich pompować ;-)

devi, ja jestem ciągle przed zakupem a myślę tak samo. Wiele X-Landerów można zobaczyć na ulicach. Poza tym rozmiar gondoli mają niezmienny od 2006 r. (info od producenta). Myślę, że gdyby rozmiar nie spełniał oczekiwań Klientów to firma na pewno miałaby od tego czasu wiele komentarzy i informacji na ten temat i coś by z tym zrobili. A skoro od 2006 jest bez zmian w tym zakresie - to wydaje mi się, że musi być OK.

malamii co do rozmiaru gondolki w XA to obiło mi się o uszy, że jest większa (chyba już model 2010 też) niż była dotychczas, ale pewna nie jestem...żeby choć miała te 75 cm. Choć wolałabym taką na 80cm. Coś mi się wydaje, że nasz mały może mieć sporo cm, a przenoszenie w grudniu do spacerówki mi się nie widzi...

Oli ja dalej choruje na ten chicco, który Ty masz, ale do D. nie przemawiają 3 kółka:wściekła/y: Wśród ludzi przyjęło się, że jak 3 kółka to niestabilny itd. Nie umiem przetłumaczyć, że skoro byłby niestabilny to by nie jeździł po drogach, a i producent coś by w tym kierunku zrobił, ale jak grochem o ścianę. Nie mam żadnego sojusznika w moich najbliższych.
A co do piankowych w tym chicco to one na takie solidne wyglądają, że wierzę, że masz je jak nowe...

karola- ja tez slyszalm ze od 2010 x-lander zwikszyl swoja gondole. I mysle ze na przelomie grudnia/stycznia wiekszosc z nas bedzie musial przeskoczyc na spacerowke...6 miesieczne dziecko plus kombinezonki i spiowrki-gondola moze nie dac rady :( choc doswiadczenia nie ma ;)

karolaola a ja teraz choruję na mutsy :))))), ale nie mam co wydziwiać bo nasz wygląda jak nowy. U mnie w rodzinie wszyscy mówią, że prowadzi się super. Moja mama była nim zachwycona. Ja jestem w lepszej sytuacji bo kupiłam K popatrzył, powiedział "dobrze kochanie " i luz :-D

Podobno w siatkach centylowych średni "wzrost" 6-miesięcznego dziecka to 66-67cm +/- 4cm. Ja jestem malutka, mój A. ma 182cm, ale myślę że synek będzie raczej z tych mniejszych. Bardziej się obawiam, że za "wcześnie" usiądzie i nie będzie chciał w gondoli jeździć;-)

reklama
Do góry