reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

aa tam.. ciągle ktoś mnie maltretował co kupić, ile kupić ( byłam pierwszą mamą wśród znajomych), że wreszcie wzięłam i spisałam to wszystko - teraz już mogę gotowca znajomym dawać ;D może Wam też się przyda - to są rzeczy moim zdaniem NIEZBĘDNE - nie wpisywałam takich rzeczy jak ochraniacze na łóżko, sterylizator czy podgrzewacz do butelek.. ale i tak lista wyszła długaśna.. ::)

reklama
Agamamaani a dlaczego oliwka a nie żel? Moje koleżanki używają oliwki w żelu Johnsona i są bardzo zadwolone?
Mi też sięwydaje, że albo kaftanik albo body co innego takie grubsze bluzeczki ale to już chyba się trochę inaczej nazywa...

A ja nadal myślę,że i body i kaftanik bo wcale nie będzie ciepło :p tam się tylko Mycha pomylila,bo na pajacyka faktycznie sie nic nie zakłada.
Poza tym z opinii wielu mi znajomych mam najlepsza jest oliwka i to ta zwykla Bambino.Ponoć kosmetyki Johnsona są najbardziej uczulające.
Zresztą każda mama musi przetestować wiele produktów na swoim maleństwie,żeby wiedzieć co mu najbardziej pasuje ;)

Naprawdé fajna ta LISTA zwlaszcza dla osób co czekaja na piersza dzidzie :) Bedzie nam latwiej!!!

DZIEKI AGAMAMAANI!!!!!!!!!!

Margolis pisze:
Agamamaani a dlaczego oliwka a nie żel? Moje koleżanki używają oliwki w żelu Johnsona i są bardzo zadwolone?

no każda położna poleca oliwkę - mniej uczulają.. pozatym masaż po kąpieli oliwką baardzo uspokaja maluszka..
co do kaftaników - na body owszem można założyć..
można zamiast body kupić takie zwykłe koszulki ( jak t-shirty dla dużych) ale tego nie polecam - pozsuwają się i "wałkują na pleckach"

Ja w zasadzie mam prawie wszystko.Najbardziej byłam zadowolona z body,oczywiscie te rozpinane lub na zatrzaski.Miałam pare koszulek zawiązywanych na sznureczki ale są nie praktycznie,rolują się i podsowają.
Zakładałam najpierw body, kaftanik( rozpinany)lub od razu pajacyk.Na kaftanik śpioszki,wszystko zależy od temp.
Trzeba też pamiętać,że dzieci przez ok. 2 tyg.po narodzinach nie są w stanie utrzymać stałą ciepłote dlatego ubieramy je troszke cieplej.
Jeśli faktycznie urodzimy we wrześniu to polecam kupować wszystko z długim rękawem.

To moje drugie dziecko i mam dużo rzeczy które zostały mi po córci. Jeśłi okarze sie chlopcem to podokupuje troszke ciuszków ale to juz wiesze rozmiary. A jeśli juzo rozmiarach to nie kupujcie za dużo tych w roz 56, dziecieczki bardzo szybko z nich wyrastają. Ja kupiłam dla małej tylko po 1 kom ze wszystkiego aby miec na odbiór ze szpitala, po 2 tyg korzystania juzbyl za małe i trzeba było przejść na 62 i ten rozmiar polecam najbardziej. Kosmetyki kupię w ostatnim miesiącu i to najlepiej te najprostsze bo często dzieci są uczulone na niktóre znane z reklam. Butelki też kupię dopiero w sierpniu. Ja nei jestem przekonana do wcześniejszych zakupów, wolę co miesiąć odkładać troszkę kasy.

A do mnie przyjechało dziś pierwsze łóżeczko! Trochę trzeba przy nim porobić ale będzie piękne.

reklama
Agamamaani - super lista - dzięki wielgaśne, przyda się nam na pewno :)

ja póki co kupiłam jedną bluzeczkę, ale teraz jak już wiem, że bedzie córusia to wybieram się na jakieś małe szaleństwo zakupkowe. oglądałam tez różne łóżeczka i zastanawiam się nad jednym: są łóżeczka całe ze szczebelkami i są takie co mają pełne ścianki na krótszych bokach. Jak uważacie, kóre są lepsze? są jakieś wady i zalety? dośwaidczone mamusie pomóżcie!

Do góry