reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

reklama
Margolis z tego co juz przyuważyłam to kaftaniki zakłada sie na body :)
A i owszem przejżałam całość i wydaje mi się,że nie jest przesadzona.Zreszta zobaczycie same ile takie maleństwo jest w stanie zużyć w ciągu dnia.
Acha,a odnośnie kaftaników to nie kupujcie takich z kołnierzykami,bo potem te kolnierzyki są najbardziej uświnione ;D
Z tego co tam wyczytałam to brakuje mi tylko wózka i fotelika ;)

Cieszcie się dziewczyny z tego kupowania.To są bardzo fajne chwile,kiedy sie kupuje dla swojego dziecka ;)
A,że ja mam prawie wszystko.... ;D to sie nie będę mocno wtrącać :p

Dziewczyny ja się zgodzę z koleżanką EDI że ta lista nie jest przesadzona i faktycznie kaftanik zakłada sie na pajacyk albo body !!

Margolis nie zapominaj że nasze dzieciaczki urodzą się we wrześniu i do zimy będzie tuż tuż! więc tym bardziej będą nam potrzebne takie rzeczy jak kaftaniki!! ;)

No widzé ze sie DZIEWCZYNY rozkrécily!!! :laugh:

Ja juz tez mam kilka ciuszków, body, kaftaniki, 2 pajacyki, i nawet kupilam paczke pieluch tetrowych! :)

Co do mebelków to bardzo lubié styl z IKEI i chyba tam kupie lózeczko i cala reszté. A posciel co ja MYCHA kupila, bardzo ladna, tez ja wypatrzylam na allegro :)

Ja tez juz mam tetrowki. :D I flanelowe tez. :D Jedna tetrowa sluzy mi teraz do okrywania brzusia,gdy siedze sobie na sloneczku,hihihi. :D

No niezle zastosowanie tetrówek !!! ;D Ja bym na to nie wpadla!! brawo AGUTEK!! :laugh:

Hyhyhyhyhy,dziekuje Miska. :D <zawstydzona> ;) A co maja tak lezec samotne,jak juz teraz moga sie do czegos przydac. ;) ;) ;) Dzidzia bedzie sie powoli do nich przyzwyczajac. :p :D

mycha12 pisze:
Dziewczyny ja się zgodzę z koleżanką EDI że ta lista nie jest przesadzona i faktycznie kaftanik zakłada sie na pajacyk albo body !!

jako już doświadczona mama - na pajaca się kaftaników nie zakłada.
ja Ankę urodizłam w czerwcu i miałam ok 6 body i 6 kaftaników - używałam ich zamiennie

acha przy kupowaniu pajaców czy śpiochów zwracajcie uwagę na to aby się rozpinały w kroku by móc łatwo pieluchę wymienić - to wygodne gdy nie tzreba całego malucha rozbierac .. a zreszta - oto lista, którą dla siostry i dla znajomych robiłam niedawno.
na liście nie ma latkatora, bo o nim zapomniałam :D

1. Bawełniane body na zatrzaski rozm.58-62 6 szt

2. Śpioszki - pajacyki ( rozmiary najlepiej 58-62 ) 6 szt

3. Kaftaniki rozm. Jak wyżej 6 szt

4. Koszulki (58-62 5 szt

5. Sweterki (58-62 2 szt

6. Skarpetki ( bawełna lub frotte ) 3 szt

7. Czapeczka ( bawełna ) 3 szt

8. Szczoteczka do włosków z miekkiego włosia 1 szt

9. "Nożyczki do paznokietków z okrągłym zakończeniem
(albo obcinacz - nie polecam Cannpola- tępe)" 1 szt

10. Jałowe gaziki + spirytus 70% do przemywania pępuszka 30szt

11. SUDOCREM ( mi opakowanie 250 wystarczyło na 6 miesięcy ) 1 szt

12. Oliwka do ciała ( nie żel!! ) - może być Bambino 1 szt

13. Proszek do prania ( np. YELP, LOVELA, COCOLINO ) 1 opak

14. Wanienka (przydaje się taka z oparciem i na stojaku) 1 szt

15. Termometr do wody (ale dają w szpitalu w prezencie więc nie kupuj) 1 szt

16. Gruszka do noska ( to aspirator - tani i przydatny ) 1 szt

17. Mydełko lub żel do mycia ( ja używałam Bambino dopóki mi lekarz nie zabronił - Anka ma suchą skórę) ) 1 szt

18. Myjka (często kupuje się w komplecie z ręcznikiem) 1 szt

19. Butelki 125 ml ( np. AvENT lub Cannpol z serii Balonik ) 3szt

20. Smoczki do butelek ( np. AVENT są w komplecie sprzedawane ) 3szt

21. Mleko gotowe ( np. NAN1, BEBILON ) - to powie ci lekarz przy wypisie więc nie kupuj wcześniej

22. Pieluchy tetrowe - bardzo się przydają nawet jak kłądziesz w pampersy do innych celów - np. zamiast ręcznika czy kocyka czy do odpędzania komarów :-) 10 szt

23. Pieluszki jednorazowe ( np. PAMPERS NEW BORN 1 ) 1 opak

24. Ceratki do łóżeczka 1 szt

25. Rożek - becik (do noszenia dzidzi.. Super) 1 szt

26. Kocyk flanelowy 1szt

27. Ręczniczek ( najlepiej z kapturkiem ) 2 szt

28. Chusteczki mokre ( np PAMPERS SENSITIVE ) - ja używam Cleanic Dzidziuś choć nie wiem czy dla noworodka sa dobre - dopóki Anka nie skończyła 3 miesięcy używałam Pampersa 1 opak

29. Termoopakowanie do butelek ( nie polecam - nie mam choć niektórzy chwalą sobie) 1 szt

30. Szczoteczka do butelek i smoczków 1 szt

31. Herbatka na kolkę ( np. PLANTEX ) - też nie mam i nie używam 1szt

32. Termometr do mierzenia temperatury ciała 1 szt

33. Zasypka - puder - jeżeli nie masz SUDOCREMU 1 szt

34. Łóżeczko

35. Nosidełko - fotelik do samochodu ( jeśli nie ma wózka trio )

36. Wózek najlepiej trio ( trójfunkcyjny )

37. Patyczki higieniczne z okraglym, dużym zakończeniem 1 opak

38. Śliniaczki ( NIE MUSISZ MIEĆ - wystarczą pieluchy tetrowe) 2 szt

39. Pościel do łóżeczka + prześcieradełko 2 szt

40. Łańcuszek do smoczka (na wszelki wypadek lepiej kupić po porodzie bo może się w ogóle nie przydac :D 1 szt

41. Cieniutkie rękawiczki ( jako ochrona przed podrapaniem się dzidzi - można używać skarpetek ) 1 szt

42. Pieluchy Flanelowe (do przykrywania na spacerze w upał lub zjako kocyk) 5 szt.

43. do szpitala kup sobie - MAJTKI JEDNORAZOWE - można kupić w Aptekach 10 szt (min)

44. zamiast podpasek kup do szpitala PIELUCHY BELLI - tak się po porodzie cieknie że aż strach- podpaski wystarczają na godzinę a siły się nie ma - w A[tece Ci powinni podpowiedzieć jakie kupić bo mi te pieluchy właśnie pani z Apteki doradziła, za co ją potem błogosławiłam min. 8 szt na dobę.. !!

co do gotowego mleka to najlepiej sie wstrzymac z kupnem az do porodu.
Wtedy to ewentualnie polozna lub lekarz doradzi ktore ( o ile bedzie potrzebne )

reklama
Agamamaani brawo za twoją pracowitość naprawdę!! że też chcciało ci się to pisać!! ;)

Do góry