reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Czy używacie jakiś fajnych a niedrogich płynów do kapieli dla maluchów, bo ja kupowałam przez jakis czas płyn z Nivei i jest bardzo dobry ale kurde troche drogi i strasznie szybko mi sie zużywa, a widzę że jednak muszą Alę kąpać w płynie bo po mydle ma suchą skórę. Muszę znaleźć coś tańszego bo te jej kosmetyki kąpielowe mnie z torbami puszczą jak tak dalej pójdzie.;-)

ja używam parafiny w płynie ( 4 zł duża butla) + mydło bobas do mycia (tez ok 3,50).. przy moich alergicznych dzieciach nie mogę stosować normalnych mydełek, bo się "wysuszają" :baffled:

polecam.. najpierw namydlam i spłukuję pod bieżącą wodą a potem wkładam do wody z parafiną i tam się "taplają" co natłuszcza super skórę.. oliwek juz nie trzeba używać.. tanio i niezawodnie - sposób polecany przez naszą alergolog.. :happy:

reklama
Luczynko no my właśnie mielismy zamówiony ciemnobrązowy! Śliczny z takimi wyszytymi kwiatuszkami na budce... no ale trudno... ponoć płowiały na słońcu...

Mju a jak ja bylam w sklepei to byl jasny bez z ciemnymi brazowymi kwiatuszkami:tak: :-D

A co do kapieli, to my uzywamy tez plynu do kapieli z Nivei, faktycznie nie wychodzi tanio no ale coz, jest dobry:tak: a mydelko mamy z Bambino i bardzo je sobnie chwale:tak: tyle mydelkiem myje tylko glowke, wloski a do cialka uzywamy lawendowego zelu do kapieli z Johnson'a.

My tak:szampon i płyn do kapieli nivea.Mydałko bambino.Na niveike nie żałuje jest dobra i większośc rzeczy z niej mamy.Zresztą u Pati po tym szamponie zmniejszyła się ciemieniucha wcześniej myłam mydełkiem.

Ja za taką dużą flachę chyba 500 ml płaciłam 30 zł, wychodzi mniej więcej tak jak z żelem Nivea (bo on jest chyba po 200 ml z tego co kojarzę) a przepięknie pachnie, tak bobaskowo...

Dziołchy - mam pytanko. Zuzia ma taka mala pszczolke z szeleszczacymi skrzydelkami. Wiem,ze na matach tez sa takie szeleszczace elementy. Powiedzcie mi,co sie znajduje pod materialem,ze wydaje taki wlasnie "dzwiek" ? I gdzie to mozna kupic (o ile mozna :-p)?

reklama
Do góry