reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki i foteliki samochodowe

reklama
Hej dziewczyny jestem z kwietnia :)
U nas nie ma takiego wątku o wózkach. Moze cos polecacie na wieś? Kiepska nawierzchnia, brak chodników, żwirowa droga wiec generalnie wózek ktorego szukam musi być zwrotny, amortyzowany i niezbyt ciężki :) Kolejny moj problem to wysokość ja mam 166 a partner 190cm wiec wózek mus być jakiś taki wygodny dla obojga. Chyba jesteście rozeznane jak tak czytam, moze cos doradzicie. Pierwsze dziecko :)
Ja mialam Tutek Grander Play, ale spacerowka kiepska.

U mnie też obojętnie ale budżet max 1500zł, chyba, ze będzie coś co się sprawdzi w każdej roli tj jako i gondola i spacerówka to by zostalo na kolejne dzieci w przyszłości wtedy mogłabym rozważyć większą kwotę.

Hej dziewczyny a ja szukam gindoli i znalezc nie moge. Chce kupic gondole uzywana max do 1000zl. Podobaja mi sie z wygladu adamexy i anexy. Wiem ze one sa w wydaniu ze spacerowka ale tez juz wiem ze spacerowke bede kupowala nowa i poki co jest to joie litetrax. Ale to pozniejszy etap. A z gondola nie mam pojecia chcialabm cos ladnego ale rowniez praktycznego lekkiego w prowadzeniu. Mozecie cos polecic?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny a ja szukam gindoli i znalezc nie moge. Chce kupic gondole uzywana max do 1000zl. Podobaja mi sie z wygladu adamexy i anexy. Wiem ze one sa w wydaniu ze spacerowka ale tez juz wiem ze spacerowke bede kupowala nowa i poki co jest to joie litetrax. Ale to pozniejszy etap. A z gondola nie mam pojecia chcialabm cos ladnego ale rowniez praktycznego lekkiego w prowadzeniu. Mozecie cos polecic?
Ciężko mi doradzić. Uważam , że trzeba najpierw określić wymagania. Mówię o tym ile ma być kół, pompowane czy lane, jaki kosz zakupowy, jaka waga, wielkość gondoli, czy gondola się składa na płasko czy nie, czy takim wózkiem będziemy jeździć po chodnikach , czy może nasze spacery będą się odbywały także po nierównych , czasem żwirowych lub piaszczystych ścieżkach okolicznego lasku, czy chcemy by w gondoli była możliwość podnoszenia oparcia, itd itd . Jak określimy nasze wymagania to ilość wózków do wyboru nam się bardzo zmniejszy.

Ja na wózek patrzę bardziej praktycznie niż "stylowo" i mam w nosie to co jest modne i na topie, bo po co mi wózek, którego nie wniosę do tramwaju czy autobusu bez pomocy osoby trzeciej , lub na spacery będę mogła chodzić wyłącznie po ścieżce rowerowej. Owszem musi mi się jakoś podobać, ale bez przesady , to nie wygląd i wysoka cena wózka powoduje, że jestem z niego zadowolona a dziecko szczęśliwsze. Gondoli używamy około 6 miesięcy, samego wózka około 2 lat max 3lat. U mnie wśród znajomych wszyscy na 2 urodziny dziecka mieli już swoje wózki posprzedawane a najczęściej kupili lekką spacerówkę w większości typ parasolka. Jak się pytam czy opłacało się wydać 3 tysie na sam wózek to 80% mówi , że nie choć ponad połowa z nich przyznaje , że kupuje bardziej dla "szpanu" , bo głupio jest kupić wózek za 1500 zł , poza tym twierdzą - jak dziadki dają kasę na wózek to kupujemy najdroższy. No cóż , każdy robi po swojemu. Najważniejsze by rodzice byli zadowoleni z zakupu , bo dziecku często jest to zupełnie obojętne.

Mnie jakoś nie podobają się gondole zaokrąglone, wolę klasyczne prostokątne. Wpadł mi w oko właśnie ten Link do: Delti Amelis Muki - niebanalny w dobrej cenie [TEST] i właśnie w tej kolorystyce. Co ciekawe na allegro można go kupić już za całkiem fajną cenę i ma sporo dodatków Link do: WÓZEK DELTI AMELIS MUKI 2016 2w1 | 3W1-OPCJA

reklama
Ciężko mi doradzić. Uważam , że trzeba najpierw określić wymagania. Mówię o tym ile ma być kół, pompowane czy lane, jaki kosz zakupowy, jaka waga, wielkość gondoli, czy gondola się składa na płasko czy nie, czy takim wózkiem będziemy jeździć po chodnikach , czy może nasze spacery będą się odbywały także po nierównych , czasem żwirowych lub piaszczystych ścieżkach okolicznego lasku, czy chcemy by w gondoli była możliwość podnoszenia oparcia, itd itd . Jak określimy nasze wymagania to ilość wózków do wyboru nam się bardzo zmniejszy.

Ja na wózek patrzę bardziej praktycznie niż "stylowo" i mam w nosie to co jest modne i na topie, bo po co mi wózek, którego nie wniosę do tramwaju czy autobusu bez pomocy osoby trzeciej , lub na spacery będę mogła chodzić wyłącznie po ścieżce rowerowej. Owszem musi mi się jakoś podobać, ale bez przesady , to nie wygląd i wysoka cena wózka powoduje, że jestem z niego zadowolona a dziecko szczęśliwsze. Gondoli używamy około 6 miesięcy, samego wózka około 2 lat max 3lat. U mnie wśród znajomych wszyscy na 2 urodziny dziecka mieli już swoje wózki posprzedawane a najczęściej kupili lekką spacerówkę w większości typ parasolka. Jak się pytam czy opłacało się wydać 3 tysie na sam wózek to 80% mówi , że nie choć ponad połowa z nich przyznaje , że kupuje bardziej dla "szpanu" , bo głupio jest kupić wózek za 1500 zł , poza tym twierdzą - jak dziadki dają kasę na wózek to kupujemy najdroższy. No cóż , każdy robi po swojemu. Najważniejsze by rodzice byli zadowoleni z zakupu , bo dziecku często jest to zupełnie obojętne.

Mnie jakoś nie podobają się gondole zaokrąglone, wolę klasyczne prostokątne. Wpadł mi w oko właśnie ten Link do: Delti Amelis Muki - niebanalny w dobrej cenie [TEST] i właśnie w tej kolorystyce. Co ciekawe na allegro można go kupić już za całkiem fajną cenę i ma sporo dodatków Link do: WÓZEK DELTI AMELIS MUKI 2016 2w1 | 3W1-OPCJA

Wozek bedzie wykorzystywany do jazdy glownie po rownym terenie ale po zwirowych czy lesnych sciezkach rowniez. Na pewno chce kola pompowane i 4. Przednie skretne z mozliwoscia blokady.Wiadomo ze wozek powinien byc lekki ale raczej nie bede go nosic. Mieszkam na drugim pietrze z winda. Samochod kombi wiec wiadomo ze sie pomiesci. Chcialabym zeby gondola byla wentylowana z regulacja oparcia. [emoji4] nie wiem czy znajde taki ideal. [emoji3]

Do góry