reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

reklama
Dziewczyny znacie wózki marki emmaljunga czy teutonia ? dziś znalazłam sklep/hurtownię z niesamowitą ilością wszystkiego dla dzidziusia, oglądałam wózki i z tych marek najbardziej mi się podobały, ta pierwsza jest szwedzka druga niemiecka.

Wozki Emmaljunga sa dosc drogie z tego co wiem a klasowo podobne do X-Landera czy Jedo. Juz mnie powoli znajomi uswiadamiaja ;)

Calkiem dobrze jest kupic wozek takiej firmy, ktora ma w Polsce, nawet dosc niedaleko np serwis gwarancyjny. Wozki tez sie psuja.

Zwrocono mi uwage na to aby kola byly duże, pompowane, z przodu z mozliwoscia ustawienia na zwrotne i zablokowania ich, aby gondola byla duza - rodzimy latem wiec dobrze by bylo aby dzieciaczki przejezdzily zime w gondolach - wiec musza one byc z tych wiekszych.

Dobry system to tez regulacja raczki - ja mam 176 cm, ale moja tesciowka 155 wiec wiadomo...

Trzeba tez miec.na uwadze ze im wiecej.funkcji tym wiecej opcji.do.popsucia.

Co do obic wozkow... Czarne sa smutne i wi dać na nich zabrudzenia nie mniej niż na jasnych. Najlepszą opcją przy.kupowaniu nowego cabrio jest.wybór kolorów naturalnych, nie drazniacych dziecka (absolutnie zadne oczoje*ne żarówki), pośrednich.

To kilka takich moich uwag spośród tego o czym uświadamiają mnie znajomi rodzice.

Polecam te fisher prince:
FISHER PRICE NOWY LEŻACZEK BUJACZEK X6144 DO 18 KG (3690973393) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ja mam tego typu, no inna kolorystyka, bo był kupiony dla małej i do tej pory jej służy:)

wlasnie taki fotelik bede chciala kupic ... czy z fishera to sie okaze ale bede jeszcze to ogladac :)

alex ja mam czarny wozek i powiem ci ze nie zamienila bym go na zaden inny kolor !!
66725.M.jpg

47405.M.jpg

nie wiem czy bedziecie widzialy te foty - dajcie znac ...

alex oglądałam też te polskie marki które wymieniłaś ale jak dla mnie to zarówno designersko jak i pod względem wykonania to niebo a ziemia, x landery i jedo nie podobają mi się. Jeszcze dużo czasu więc będę się rozglądać ja tez byłam instruowana przez moją przyjaciółkę, ona ma właśnie teutonię i pokazała mi drobne a wazne rzeczy jak na przykład odczepiany podczas upału pokrowiec z daszku w spacerówce i zostaje wtedy sama siatka i daszek od słońca z przodu, koła owszem pompowane z tyłu z przodu niekoniecznie ważne żeby były skrętne z przodu, żeby spacerówka była dwukierunkowa, żeby pokrowce były do prania itd ale mi się również musi podobać, jestem estetką i tego nie zmienię, już tak mam :)

mea widać, fajne połączenie czerni z zielenią, jaka to marka, to chyba to jedo? wczoraj coś podobnego widziałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
alex oglądałam też te polskie marki które wymieniłaś ale jak dla mnie to zarówno designersko jak i pod względem wykonania to niebo a ziemia, x landery i jedo nie podobają mi się. Jeszcze dużo czasu więc będę się rozglądać ja tez byłam instruowana przez moją przyjaciółkę, ona ma właśnie teutonię i pokazała mi drobne a wazne rzeczy jak na przykład odczepiany podczas upału pokrowiec z daszku w spacerówce i zostaje wtedy sama siatka i daszek od słońca z przodu, koła owszem pompowane z tyłu z przodu niekoniecznie ważne żeby były skrętne z przodu, żeby spacerówka była dwukierunkowa, żeby pokrowce były do prania itd ale mi się również musi podobać, jestem estetką i tego nie zmienię, już tak mam :)

od razu odbije - jedo (moje) ma dwukierunkowa spacerowke, odpinana plachte w budzie zeby polepszyc wentylacje - zostaje sama siatak, skretne przednie kola, bude mozna naciagnac jak daszek - swietnie sie sprawdza latem ... do prania jest nie tylko pokrowiec ale i cala obudowa spacerowki i gondoli ... oraz dla mnie najwazniejsza zrecz - ma adaptery do fotelika maxi-cosi cabrio!!!!!!!! a to bylo dla mnie najwazniejsza rzecza !!!!

jesli jeszcze zastanawiacie sie w co warto zainwestowac kase - w CHUSTE !!!!

57577.M.jpg

ta jest elastyczna - dobra na poczatek jak maluszek ma tak do 6 miesiecy ... potem warto zakupic drozsza tkana ... tej uzywam do dzis !!! robila w swej historii za:, nosidlo, plecak, hamak, kocyk, parawan na plazy i wiele wiele innych funkcji ... najwazniejsza to jednak mozliwosc noszenia malucha i luksus posiadania wolnych OBU RAK !!! tu akurat pokazany jest tatus jak chetnie nosi malucha :) na dodatek w grzaskich piaskach w łebie :)

165789.M.jpg

nosilam mloda na plecach jeszcze w tym roku jak poszlismy na wycieczke w gory na klimczok ... mloda miala wtedy troche ponad 3,5 roku !!!

mea - ja na pewno pójdę na szkolenie z chusty, poza wygodą to psychologicznie jest wspaniałe dla dzidziusia że jest tak blisko swoich rodziców :) apropos jak fajnie zobaczyć Twoją buźkę :))

mea no i super, fajnie że mamy różne gusta, mi się po prostu designersko mniej podobały ale Pan powiedział, że z polskich polecałby jedo nie x landera. Ja zakochałam się w emmaljunga.

reklama
mea - ja na pewno pójdę na szkolenie z chusty, poza wygodą to psychologicznie jest wspaniałe dla dzidziusia że jest tak blisko swoich rodziców :) apropos jak fajnie zobaczyć Twoją buźkę :))

ja tam na zadne szkolenie nie jezdzilam - najwazniejsze to nauczyc sie wiazac - korzystalam z youtuba :) i nauczyc dziecko noszenia!!! nie kazde na pocatku to lubi wiec warto uczyc wlasciwie od 2-3 miesiaca !!! latem bedzie troche trudniej bo maluszkowi bedzie goraco !!! ale w chlodniejsze dni trzeba nosic

Do góry