reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

reklama
Używany Bebetto Luca spełnia te kryteria albo Jedo Fyn używany też powinien Ci podpasować. Jeśli miałby być jednak bez skrętnych kółek to brałabym Roana Maritę używanego. Można dostać za grosze a wózek jest super ( miałam używany przy pierwszym dziecku i byłam bardzo zadowolona). Można serio fajny wózek wyczaić używany, więc gdybym dysponowała kwotą do 1000 zł to kupiłabym używany z wyżej wymienionych. X Landera tez już kupisz w tej kwocie, chociaż wg mnie gondolę ma za małą, ale to moje osobiste zdanie.

A jesli by porównac tego Roana Marite z Jedo Bartatina?
Porównywalne?

Ja miałam i bardzo dobrze się prowadził, co więcej po sklepie też jeździł i przy skręcaniu tragedii nie było. Na Twoim miejscu zostawiłabym go sobie. Nawet te nieskrętne kółka na zimę jak znalazł, będzie dobrze jechał. Najwyżej sprawisz sobie fajną spacerówkę na wiosnę ze skrętnymi kółkami. :)

aha
Uważam, że Roan Marita i Jedo Bartatiana są baaardzo podobne. Roan jest tańszy, spacerówka mi się bardziej podoba i design również. :)

ja miałam również Roana. Ma wiele plusów w tym min wielką gondolę. W zimę przepychałam go jednym palcem po mega zaspach. Brak skrętnych kół jakoś mi nie robił wielkiej różnicy.

Brakowało mi głębszego koszyka. Ten metalowy pod spodem miał też to do siebie że na wyższym krawężniku się zawieszał. Był do tego bardzo ciężki i strasznie ciężko go było uchwycić do przeniesienia. Jedo mimo wszystko jest zgrabniejszy i jakiś taki bardziej poręczny.

Roana podsumowałabym jako wózek wygodny dla dziecka dla mamy duuużo mniej. Jak ktoś mieszka na wsi w domku to wózek idealny. W mieście nie zdecydowałabym się na niego. Wolałabym Jedo.

Ann to może polece Ci jakieś tanie używane by miały skrętne koła, a potem sobie spacerówkę kupisz?

Coś tam wiem o wózkach więc jak co to mogę napisać parę modeli tylko jak używany to do jakiej ceny?

Choco ponoć są to dobre wózki :)

Haniu tak właśnie czytałam na górach że są dobre i zbierają pozytywne opinie :)

Dziś miałam okazje widzieć go na żywo, prowadzić, dotknąć i o dziwo podoba mi sie spacerowka :)
I ten kolor malachit :)))))

Oj chyba sie skusimy :)

Hania nie wiem jeszcze czy mąż zgodzi się na taką opcję, bo chciałam tak zrobić początkowo to coś kręcił głową. Ale jeśli możesz coś polecić to chętnie przyjmę ;) a nad ceną się nie zastanawiałam nie mam obeznania, ważne by miał skrętne koła, dobrą amortyzację, nie musi być nawet bardzo duży bo jak by się wiosna zbliżała, a mały by i tak wysiedział tyle to bym już chciała spacerówkę.
Tak apropo to ludzie sprzedają same wózki głębokie ze stelażami?

reklama
Ann przeglądajac milion razy allegro zauważylam że jeśli chce się kupić samą gondole to da się tylko uzywana :) a bez stelaza chyba nie byłoby sensu żeby sprzedawali bo i Ty np nie miałabyś sensu takiego kupic :)

Do góry