reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki i inne...

Dotka nasz wózeczek to Baby Design Sprint. Ja go sobie póki co bardzo chwalę, łatwo się prowadzi i jest lekki i wygodny ... mieści mi się do auta bez problemu (tyle, że nie składa się jak parasolka), ale ogólnie jest ok!
Kółka ma dość spore, z przodu podwójne obrotowe z blokadą ... ale jak się będą sprawować w zimie to się dopiero okaże:tak: Bo to jednak nie to co duże pompowane koła ...
No cóż ... nie można mieć wszystkiego;-)

reklama
Moim zdaniem w wózku najważniejsze jet to żeby dziecko w nim chciało siedzieć.:tak: Znam takie przypadki że szła mama na spacer z dzieckiem w wózku a wracała z dzieckiem na ręku bo nie chciało jechać. A taki bobas 10 miesięcy to jest już niemały ciężar:shocked2:. No nie?

Aga ja też tak czasem wracam bo małej się szybko nudzi siedzenie w jednym miejscu :-D a w sklepie może dziecko chętnie w każdym siedzieć, nie??? niestety nie ma jazdy testowej :-D:-D:-D
A cięzar jasne że spory... :tak: Moja prawie dyszkę... :sorry2:;-):tak:

Tak sobie przypomniałam, że mój wózek to ma jedną wade. Ciężko się nim steruje. Jak próbowałam go wepchnąć do windy w przychodni to nieźle musiałam się nagimnastykować. I nikt kurcze z siedzących tam ludzi nie wpadł na pomysł żeby mi drzwi przytrzymać.:no:

Dziewczyny, a ja mam wozek z kolami piankowymi (dosc duze) i powiem szczerze, ze bardzo dobrze mi sie sprawuje i sprawowal zima. No chociaz jak ulice byly oblodzone i byla masa wybojow od kol samochodow na sniegu, to sie ciezko jechalo (no ale w takich warunkach, to nie mam szans, zeby czymkolwiek sie dobrze jechalo:-)) Jedyny mankament naszego wozia, to to ze w naszym bagazniku sie nie miesci, ale narazie wozimy go z przodu na miejscu pasazera. Dlatego czasem uzywalismy taniej, najzwyklejszej parasoleczki, ale one jakies takie male i waskie mi sie wydaja i chyba w zimowym ubranku byloby dziecku ciasnawo...
A poza tym to juz innego wozka nie zamierzam kupowac (chyba, ze mi sie na tych wertepach rozwali:-))

Co do wózka to tak: ja mam Graco Quattro, on ma dosyć duże kółka, z przodu ma podwójne obrotowe o 360 stopni no i jeździ sie nim rewelacyjnie, ale po równych powierzchniach, bo np jak wjade na plac zabaw gdzie jest troche piachu (dota Ty mieszkasz nad morzem więc coś dla Ciebie;-)) to poprostu masakra!! koła sie stawiają bokiem i koniec jazdy. Jak je zablokuje to też wcale nie jest tak kolorowo... Dlatego zastanawiam sie czy czasem na zime na śnieg nie lepszy będzie wózek z pojedynczymi kołami:confused::confused::confused:
Już upatrzyłam sobie, tylko zaś ten ma te koła małe i znów niewiem jak małe sie zachowują na śniegu??? Ale wydaje mi sie że pojedyncze koła będą lepsze, bo w te podwójne bedzie właził śnieg miedzy jedno a drugie i lipa!!
Co sądzicie o tej furce???

col_2m.jpg

dotka to jest model Slapi firmy XBABY.
Tu masz linka na allegro go znalazłam,
http://www.allegro.pl/item448616483_ultralekki_wozek_slapi_marki_xbaby.html
są jeszcze trzy kolorki, własnie czekam na maila od gościa bo pytałam czy kółka przednie da sie zablokować.
On niby nie składa sie jak typowa spacerówka parasolka na pionowo (przez łączoną rączkę) ale po złożeniu zajmuje jeszcze mniej miejsca niż typowa spacerówka, bo pytałam i 50/55/30 -takie ma wymiary po złożeniu, więc malusieńko miejsca zajmuje, dla mnie super, bo ten Graco to do bagażnika upychamy (bez zdjęcia tacki to już wogóle nie wejdzie:no::wściekła/y:)
A no i ten jest super lekki zaledwie 4kg waży!!

reklama
Do góry