reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki i inne...

Dota oba wózeczki super bo bardzo podobne... :tak:
Ja mam BebeConfort i jestem zadowolona. Innego nie miałam to pewnie dlatego hihi...

Była u mnie ostatnio kumpela z tym chłopczykiem co jest na focie z julą i miała fajną parasolkę n sporych kółeczkach. Coneco. Ale nie wiem jaki model. Kółka są ważne bo im mniejsze tym gorzej się prowadzi... :sorry2:

reklama
Dziewczynki. Wózki na małych kołach źle sprawują się na śniegu. A zwłaszcza w czasie odwilży. Koszmarnie się je prowadzi. Zwłaszcza jak mają obrotowe koła z przodu:sorry2::sorry2::sorry2:

Sylwuś bez obrazy ale może u was na wyspach są równiejsze chodniki niż u nas... ;-):-)

Weroniczka obrotowe kółka można zablokować ;-)

Aga fajny wózio ale my mamy mały bagażnik i musieliśmy parasolkę kupić żeby się mieściła... A w nich niestety małe kółeczka... :sorry2:

Tutaj nie ma śniegu ani odwilży. Jest za to mnóstwo krawężników i bardzo wąskie chodniki i w tym przypadku małe kółka sprawdzają się idealnie:tak: Więc proszę mi tu nie insynuowac, że małe kółka są najgorsze:wściekła/y:;-):-p
Przede wszystkim dzieci są coraz cięższe:tak: więc wózek musi byc jak najlżejszy. Tak uważam.

Sylwia nie chodzi mi o insynuowanie bo ja przecież też mam wózek z małymi kółkami ale te duże pompowane były super w czołgach... ;-):-):tak:
Idzie się przyzwyczaić do małych zwłaszcza że są zwinne bo obrotowe i nie trzeba całego ciężaru naciskać do zmiany kierunku. ;-):-)

Paula ja sobie żartowałam z tymi insynuacjami;-):-p

Prawdą jest, że i małe i duże kółka mają swoje plusy i minusy:-) ja się nie wypowiadam, które lepsze.
Powiedziałam tylko jaki wózek mam ja i że jestem z niego zadowolona:-) Nie twierdzę też, że on jest najlepszy:sorry2:

Dotka powiem ze ciezki wybor, oba sa fajne. Trzeba by porownac opisy tych wozkow bo w sumie wygladem to sa podobne.
Ja ogladalam baby design espiro ale wersja active i magic 4 i widzialam je na zywo a tego city nie widzialam.
Wieczorkiem poczytam opisy tych wozkow co wkleilas bo teraz jakis mlody krzykacz stoi mi przy krzesle i piszczy ze az uszy wiedną :-D:-D

Co do kolek to ja uwazam ze duzo lepsze sa te duze pompowane, oczywiscie jesli chodzi o prowadzenie wozka oraz o wygode jazdy bo maja lepsza amortyzacje. W moim X-landerze przednie kola są obrotowe o 360 stopni i nie połączone ze soba, kazde niezalezne. I prowadzeie tego wozka jest super, obraca sie wokol wlasnej osi i jedzie w kazda strone bez problemu. Oczywiescie te wozki maja podstawowa wade :WAGA !!!!. Ale w moim przypadku to nie taki problem bo mieszkam w domku wiec go nie nosze. Wkurzam sie tylko ja muszer go sama zapakowac go do samochodu. Ale i tak bardzo go lubie.
Jednak tez sie sklaniam do kupna drugiego wozka skladanego jak parasolka, na mniejszych kolach i lekkiego takiego na zakupy czy na wyjscia z malym jak juz bedzie sam spacerowal a wozek bedzie uzywany rzadziej.
Normalnie bym kupila juz teraz bo czasem by sie mniejszy przydal, szczegolnie jak do Wawy na jakies zakupy jedziemy ale juz poczekam do nowego roku bo pewnie beda nowe kolekcje, a na snieg przed moim domem (nie mam chodnika ani asfaltu jeszcze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) lepszy bedzie czolg.

reklama
a ja nie zmieniam wózka ten mi odpowiada jeszcze bedę go używała przynajmniej przez rok póltora ma duże pompowane koła i jest jak jeep po wszelakich wertepach pojedzie po wodzie po błocie po śniegu pod każdy krawężnik i po najkrzywszym chodniku nawet po plaży Może jest trochę bydlasty ale wygodny dla kuby prowadzi się sam a nazywa się quinny speedy sx
a wygląda tak
http://dino.sklep.pl/nowy/speedi-sx-2008-formula-cabrio-maxi-cosi-podwspacgondfotelik-p-2108.html

Do góry