reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki - czyli pierwsza bryka dla naszego smyka ;)

Ada poprzednim razem jak wrzucilas link do tego wozka to pokazalam go mojemu F i strasznie mu sie spodobal, a potem widzielismy go na zywo, jakas dziewczyna Polka szla z nim po ulicy, troche ja popytalismy, no i on sie nastawil bardzo na ten wozek. Mi tez sie bardzo podoba, chociaz wczesniej nastawialam sie raczej na taki z osobna gondolka i zeby fotelik wczepial sie sam a nie na to siedzenie, ale w sumie my tez auta nie mamy, dziecka w wozku w foteliku nie bede wozic bo mi sie wydaje bez sensu, wiec fotelik to raczej tylko okazyjnie.
Tylko, ze wyslalam ten link rodzicom i moj tata juz cos tam marudzi, ze malo opisu i takie tam, zreszta oni nie sa z epoki zakupow przez internet, no ale tata dal mi 500 £ na wozek to teraz bedzie marudzil :confused:

reklama
Aninek mój też nie będzie jeździł w wózku w foteliku tylko w gondoli, ona nie jest sztywna ale z kolei wydaje mi sie że właśnie daltego bo nie ma usztywnienia to może być lżejsza a jak jeszcze maluszka do niej włożyć to troche waży:) ja znalazłam ten wózek z allegro i porównałam do tego co wcześniej z ebaya wklejałam i dopatrzyłam się że to identyczne wózki tylko cena niższa na allegro a nam i tak z przesyłką sie bardziej opłaca:tak: powiem ci że właśnie poprzeni wózek też kupiliśmy z fotelikiem i skoro nie mamy auta to jak młody miał 6-7 miesięcy to fotelik służył nam dobrze jako bujaczek i do karmienia dopóki nie kupiliśmy normalnego krzesełka:-)

Ada a mam pytanie, czy dziecko na poczatku w domu moze spac w takiej gondolce zamiast lozeczka? No bo w innych wozkach jak te gondolki sa wieksze to mysle ze bez problemu, ale tutaj ona jest troche mniejsza. No i chcialabym porzadny materac kupic do niej, zeby moglo spac cala noc, ale nie wiem czy robia w takim rozmiarze. No bo my sie chcemy przeprowadzac do Wloch jakos w kwietniu, wiec maluszek by mial ok 3-4 miesiace, to nie wiem czy to wystarczy, lozeczko chcialam kupic juz tam. Moze tak byc czy jakies herezje wypisuje?

caroline ja przy okazji posiadania wózka x-lander xt miałam tez fotelik x-lander x-car. nie polecam go. Maluch bardzo sie pocil w nim no i faktycznie był bardzo ciężki do tego ta budka.... Ehz szkoda gadać odpielismy ja po tygodniu i przykrywalismy pielucha zamiast niej. Po 2 miesiącach kupiłam maxi cosi city i od razu ulga nawet Kajtek zaczął lubić jeździć autem. Poza tym my nie mamy isofixa w aucie i fotelik przypinamy pasami. U nas o wiele stabilnej trzymał sie maxi cosi. Teraz mamy Roemer King plus w kolorze krowy i jest idealny. A do tego szybko sie montuje - mamy dwa auta a przekladanie tego fotela to przyjemność :) ROMER ROEMER KING PLUS COWMOOFLAGE 2,5GW WROCŁAW (2578218006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

My mamy 3w1 Izzaco z5, dokładnie taki:
izacco-z5-color1.jpg

Aninek hmm no nie wiem bo Konrad spał w gondoli ale tylko na spacerach albo po spacerku dosypial, ale nie wiem czy sie nada tak na stałe. A może kupienie jakiegoś porządnego lozeczka turystycznego by wasz problem rozwiązało? Tak zeby już potem lozeczka innego nie kupowac :)

Martinek ja właśnie kupiłam w tamtym tygodniu jedo fyn używany. W sklepie przy porównywaniu wózków ta firma bardziej mi przypadła do gustu od x-landera :) na pewno ma większą gondolę i można obracać spacerówkę do przodu i tyłu. Wózek super się prowadzi i jest bardzo zwrotny. Szkoda tylko, że mam starszy model. Najlepiej pójść do sklepu i sprawdzić.

Ja dla córeczki miałam Ramatti Amber. Jak dla mnie beznadziejny!!! Oddaliśmy go za free znajomym . Miał duże pompowane koła, ale wcale nie wpływało to na komfort. Szybko kupiłam spacerówkę, Peg Perego SI, która została z nami, bo ją uwielbiałam. Koła piankowe małe a prowadziła się lepiej od poprzedniego. I córeczka też wolała nowym wózkiem jeździć.
Bardzo ważne są materiały, bo nieprzyjemnie jest latem dla dziecka jak np. nóżki leżą na sztucznym, nieprzyjemnym materiale.
Ostatnio wpadł mi w oko Maxi Cosi Elea.

reklama
Co do fotelika to od momentu jak miałam dość poważny wypadek wraz z moją córeczką, chłopak nie zatrzymał się na znaku STOP i wjechał w nas z impetem, prosto w drzwi gdzie siedziała córeczka. Małej nic się nie stało dzięki fotelikowi i zimowej odzieży, która ją usztywniła.
Teraz wiemy, że lepiej dołożyć do fotelika a oszczędzać można na innych rzeczach. Jak mąż do swojego auta kupował nowy fotelik, bo ze starego wyrosła, to kupiliśmy Cybex z isofix.
Ja w swoim aucie nie mam możliwości Isofix więc jeszcze nie wiem jaki kupię fotelik. Maxi Cosi mają dobre wyniki ale bez isofixów wypadają dużo gorzej.

Do góry