reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja mam co prawda więcej czasu, ale nie chcę czegoś kupować teraz, bo po pierwsze będzie mogło zostać mocno przykurzone po gładzi, a po drugie przez kilka dni będziemy mieć straszny ścisk w mieszkaniu, więc lepiej, żeby wszystkich klamotów było mniej :sorry2: ale potem już nie będę się przejmować, tylko kupować :-D tym bardziej, że juz teraz wyprawa na dłuższe zakupy jest uciążliwa, więc będę starała się jaknajwięcej za jednym razem kupić :sorry2:

reklama
no wlasnie o ten kurz z gladzi chodzi najbardziej :baffled: u mnie tez w weekend rodzinka sie zjedzie,a tu i tak jeden pokój juz wyłaczony z urzytku :baffled: a tych zakupów wszytkich na raz to aż sie boje , nasze biedne finanse!

Nie ma się zbytnio czym przejmować , wystarczy portfel naładować i jeden wypad wystarczy i wszystko się kupi . :-) To moja optymistyczna wersja i się jej trzymam bo brakuje mi pary rzeczy.:-):-)

Ja mam 2 zmiany pościeli do kołyski, a do łóżeczka będę musiała kupić ale to w terminie późniejszym. Bo pościel i wypełnienie po Młodym z łóżeczka musiałam zanieść do przedszkola na leżakowanie dla Kacpra. A na materacyk prześcieradełko z gumką i podkłady pod prześcieradełko

Chusty nie kupuję boję się o kręgosłup maluszka

A ja się boję też o swój kręgosłup. Wystarczajaco mocno jest teraz obciążony.

Ja mam trzy komplety pościeli, z czego dwa były regularnie używane, a trzeci - awaryjnie. Do tego miałam 4 prześcieradła frotte na gumkę (najpierw miałam 3, a później jeszcze jedno dokupiłam).
A na początku to Wojciaszek i tak pościeli nie używał, tylko prześcieradło i ochraniacz na łóżeczko.

Ja czekam tylko na ZUS ;-) i pakuje Męzunia do auta i jedziemy kupic juz wszystko, bo jak ja mam takie skurcze to lepiej juz miec wszystko kupione. Wolę mieć juz z głowy zakupki. Z racji tego, ze mamy sklep kosmetyczny zamówiłam dzisiaj u przedstawiciela cały zestaw kosmetyków Nivea Baby.A Wy Cięzaróweczki jakie kupujecie dla swoich pociech kosmetyki????

Bambino - mydełko,chusteczki, a do kąpieli Oilatum, do pupy też pewnie Bambino, a w razie odparzeń będziemy próbować co na nią zadziała - mam sudocrem,alantan,linomag póki co :-)

ja już upatrzyłam łóżeczko i jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu zakupię :-)

Ja mam kosmetyki musteli;
żel do mycia ciala i główki, krem przeciw odparzeniom i krem do twarzy i ciała. Poza tym sudokrem, chusteczki bambino i pampers sensitive. Muszę jeszcze kupić oliwkę.

Pościel jak na tą chwilę mam jedną. Co więcej, kupiłam otulaczek i myslę, że się przyda :-)

No ja jeszcze dokupię Oillatum do kąpieli, mam juz kupiony Sudocrem, na brodaweczki jeszcze muszę dokupic Bepanthen. a co do łózeczka do kupuje Drewex Hippo.

reklama
Do góry