reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

Widzę, że się rozpisałam, a ty zdążyłaś obejrzeć na żywo gtx :-)
Jeszcze jedna ważna różnica to taka, że gtx jest dla dzieci do 20kg, a większość wózków do 15kg. Ja nadal mam mętlik, ale do listopada jeszcze trochę czasu, a wcześniej i tak nie zamierzam kupować. Może pojeździsz nim wcześniej to zdasz relację :tak:

reklama
a więc jestem zachwycona wózkiem baby design espiro gtx. Posiada wszystkie funkcje, których oczekuje od wózka. A więc: ma dużą i przestroną gondolę z regulacją oparcia, spacerówka jest szeroka i można ją przekładać przodem i tyłem do kierunku jazdy. Ma duże pompowane kółka, przednie zwrotne z możliwością jazdy na wprost. Torba jest duża i wiele pomieści. Koszyk pod wózkiem wystarczy na podstawowe zakupy. Zestaw 2-funkcyjny kosztuje u mnie 1220, a z fotelikiem samochodowym 1420. Dla mnie idealnie. :-):-):-):-):-):-):-)

Wielkie dzięki za opinię. Mam nadzieję, że gdzieś utrafię na ten wózeczek. Jutro jadę do hurtowni, w której jeszcze nie byłam to może tam będzie...

Zastanawiałam się między nestorem, x-landerem i właśnie espiro gtx. Fakt nestor jest bardziej miękki jeśli chodzi o amortyzacje niż pozostałe dwa. Jak dla mnie wygrał gtx, ponieważ ma regulowane podparcie gondolki i gondola ma w środku 78cm (dzidziuś dłużej w niej pobędzie). Spacerówkę można wpinać w dwie strony (czego nie posiada x-lander). Stelaż składa się na płasko, na czym też bardzo mi zależało ponieważ mam mały bagażnik. Wszystkie wózki są ciężkie (ale to normalne przy takich wózkach), mieszkam w domu także nie muszę go nigdzie dźwigać po piętrach (dlatego waga wózka to dla mnie chyba najmniejszy problem). Wózek jednak kupię trochę wcześniej niż planowałam, ponieważ marzy mi się kolor zielony, a Pani w hurtowni mówiła, że są dośc trudno dostępne. Już go zamówiłam i czekam na telefon z hurtowni:-):-):-):-):-)

Hejka, ja jak, zaczęłam przeglądać katalogi różnych firm z wózkami, to myślałam, że zwariuję:szok:
W końcu z mężem ustaliliśmy priorytety i zdecydowaliśmy się na x-landera. Gondola w takich wymiarach, że zmieści się do naszej "mega dużej" windy, pompowane koła, no i zawsze te wózki mi się wydawały jakieś takie zgrabne ;-)Sugerowałam się również opiniami na jego temat.
Wózek odkupiliśmy, gondola + spacerówka xlander x3, w bardzo korzystnej cenie.

Rodzice coś marudzili, że przecież się dorzucą, więc możemy bez problemu kupić nowy, ale my właściwie od początku zakładaliśmy, że jak znajdziemy okazję, to wózek odkupujemy. A oni jeżeli chcą pomóc ich pierworodnej wnuczce/wnukowi to bedą mieli okazję jeszcze się wykazać ;-)

Ślady użytkowania troszkę widać na stelażu, poza tym małym drobiazgiem, jak dla mnie, koła w b.dobrym stanie, materiał gondoli i spacerówki naprawdę super. Także pozostało nam jedynie dokupić fotelik macsi-cosi :-)

Hejka, ja jak, zaczęłam przeglądać katalogi różnych firm z wózkami, to myślałam, że zwariuję:szok:
W końcu z mężem ustaliliśmy priorytety i zdecydowaliśmy się na x-landera. Gondola w takich wymiarach, że zmieści się do naszej "mega dużej" windy, pompowane koła, no i zawsze te wózki mi się wydawały jakieś takie zgrabne ;-)Sugerowałam się również opiniami na jego temat.
Wózek odkupiliśmy, gondola + spacerówka xlander x3, w bardzo korzystnej cenie.

Rodzice coś marudzili, że przecież się dorzucą, więc możemy bez problemu kupić nowy, ale my właściwie od początku zakładaliśmy, że jak znajdziemy okazję, to wózek odkupujemy. A oni jeżeli chcą pomóc ich pierworodnej wnuczce/wnukowi to bedą mieli okazję jeszcze się wykazać ;-)

Ślady użytkowania troszkę widać na stelażu, poza tym małym drobiazgiem, jak dla mnie, koła w b.dobrym stanie, materiał gondoli i spacerówki naprawdę super. Także pozostało nam jedynie dokupić fotelik macsi-cosi :-)

my tez raczej odkupimy wózek, już siedze i obserwuję aukcje :)))

Powodzenia dziewczyny na aukcjach Maxi Cosi.
Niektóre modele sa mocno zniszczone co widac na fotkach, ale niektóre są naprawdę w idealnym stanie !!!
Mnie się udało takie cacko prawie nienaruszone kupić za 250 zł. :-)

Pamiętam Klaudzia, że masz buzza, takiego ładnego zieloniutkiego:)
Może powinnyśmy założyć osobny wątek na forum: "BUZZ, lekkie odchylenie psychiczne, czy klasyczne stadium schizofrenii wózkoprześladowczej?"
Już nie mogę się doczekać kiedy TO zrobię! Odblokuję zatrzask przy rozkładaniu! Mu
szę tylko pamiętać, żeby nie nachylać się za bardzo i w szczękę nie dostać:)

Jestem jak najbardziej za hahaha :-):-):-) A o szczeke sie nie martw bo mechanizm nie wyskakuje odrazu tylko zgrabnie i plynnie hehehee :-D

Powodzenia dziewczyny na aukcjach Maxi Cosi.
Niektóre modele sa mocno zniszczone co widac na fotkach, ale niektóre są naprawdę w idealnym stanie !!!
Mnie się udało takie cacko prawie nienaruszone kupić za 250 zł. :-)

Przylaczam sie i potwierdzam ze mozna kupic naprawde super foteliki po BARDZO korzystnej cenie :-)

Ja już chciałam wstawić zdjęcia wózka (mimo, że jeszcze nie dotarł), ale wczoraj przysłali mi przewijak i kosz (używany) i generalnie jestem zdegustowana. Jeżeli tak będzie z wózkiem to się wkurzę..
Na zdjęciach przewijak był ok, wg opisu też i może nie oczekiwałam fajerwerków, ale irytuje mnie niechlujstwo.. Został przysłany brudny i na dodatek z pająkiem brr, Sprzedawca nie zadał sobie nawet trudu żeby go przetrzeć..
Z koszem (do spania) podobnie.. Wg opisu stan bdb, a tu niespodzianka.. uszy trzymają się na dwóch włoskach, lada moment odpadną i do tego brudna wyściółka. Ja też czasami sprzedaję coś na allegro, ale zawsze wysyłam czyste rzeczy..:angry:

reklama
Ja już chciałam wstawić zdjęcia wózka (mimo, że jeszcze nie dotarł), ale wczoraj przysłali mi przewijak i kosz (używany) i generalnie jestem zdegustowana. Jeżeli tak będzie z wózkiem to się wkurzę..
Na zdjęciach przewijak był ok, wg opisu też i może nie oczekiwałam fajerwerków, ale irytuje mnie niechlujstwo.. Został przysłany brudny i na dodatek z pająkiem brr, Sprzedawca nie zadał sobie nawet trudu żeby go przetrzeć..
Z koszem (do spania) podobnie.. Wg opisu stan bdb, a tu niespodzianka.. uszy trzymają się na dwóch włoskach, lada moment odpadną i do tego brudna wyściółka. Ja też czasami sprzedaję coś na allegro, ale zawsze wysyłam czyste rzeczy..:angry:

No to witam w klubie, mi facet przyslal brudna mate edukacyjna dla synka, i takze znalazlam pieknego pajaka w srodku :dry: masakra poprostu.... ja wysylajac cokolwiek zawsze wypiore, czesto tez wyprasuje zeby ladnie wygladalo, a wszystkie wady wypisuje od razu!
no i co tu zrobic.... bedziesz odsylac ? czy zostawisz?

Do góry