reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

dziubasek niestety, ale X-Landery nie mają funkcji kołyski :-( Ale wiem że np. mają taki bajer wózki BEXA...
Co do ciężaru do podnosiłam swój wózek, i sam stelaż bez kół to pestka :-) Ale z kołami...One ważą najwięcej. A jeszcze gondola...16kg wychodzi. A potem dziecko...
Na szczęście nie muszę go wnosić nigdzie, dlatego mogłam sobie pozwolić na ciężki wózek. Ale ty rzeczywiście, musisz rozglądać się w lżejszych. Chyba że zabierać do domku samą gondolkę z dzieckiem a stelaż zostawić na dole ? Chociaż zawsze jest to niebezpieczeństwo, że ukradną...:dry:
Monia raczej nie powinnaś się rozczarować, tym bardziej, że jednak wózki tej firmy mają dobre opinie a przecież z powietrza się to nie wzięło ;-) Zresztą przekonasz się sama jak kurier przyjdzie :-)

reklama
hej ja kupiłam x landera xa i dla mnie super !!! mimo ze wazy kolo 16kg to jednak bardzo lekko sie prowadzi,a wsadziłam do niego mojego 16 kilowego syna i nie było problemow z manewrowaniem.i nie potrzeba było za duzej siły do pchania. :tak:

A ja musze się przyznać że jak bardzo napaliłam się na ten wózeczek z firmy bexa to teraz już zrezygnowałam i stoję w martwym punkcie:( Tak bardzo zależało mi na funkcjach wózka że nie zwróciłam uwagi na wysokość dna podłoża gondoli od podłogi a tu niespodzianka 60cm. Wygląda na to że jest "lekki" tuning zastosowany i jak dla mnie za bardzo obniżony:-( W zasadzie teraz zastanawiam się nad tako jumper lub x-landerem ale nie wiem jeszcze ktory model czy XT czy XA

Magda ja wzięłam XA ale dla mnie bardzo ważna była przede wszystkim stabilność, a wiadomo, że 3 kołowce mimo wielu zalet są jednak bardziej wywrotne. Dlatego weź pod uwagę to gdzie mieszkasz i czy masz zamiar jeździć po "trudnym" terenie ;-)

Magda ja wzięłam XA ale dla mnie bardzo ważna była przede wszystkim stabilność, a wiadomo, że 3 kołowce mimo wielu zalet są jednak bardziej wywrotne. Dlatego weź pod uwagę to gdzie mieszkasz i czy masz zamiar jeździć po "trudnym" terenie ;-)
Poraz kolejny musze sie z Toba zgodzi;-), bo nawet nie brałm pod uwage 3-kolowca, bo to nie wyglada na stabilny pojazd.
Wydaje mi sie, ze 4-kołowce sa stabilniejsze, a co za tym idzie bezpieczniejsze.

wiecie co? ja tam doświadczenie nie mam, ale w swoim życiu wybawiłam troszkę dzieci i jeździłam i trójkołowcami i czterokołowcami i powiem Wam, że szczególnej różnicy w prowadzeniu nie odczułam!
trójkołowcem to jeździłam buzzy :-) i na serio był bardzo stabilny!
tyle, że mi po prostu trójkołowce się nie podobają, więc dlatego nie biorę ich pod uwagę :-)
nie miałam przyjemności dłużej pojeździć wózkiem czterokołowym z przednimi skrętnymi kołami :szok:
no, ale do niedawna nikt ze znajomych nie miał takiego! teraz niedawno wypróbowałam tako jumper x i super się prowadził!
ja nadal się waham między tako, a tym matrixem! NOWY Matrix na pompowanych kołach +Fotelik GRATIS (679134751) - Aukcje internetowe Allegro

Gawit no ja własnie wybrałam tako jumper x ale mam dylemat co do koloru bo oba wózki mi się podobają...

Załączniki

• jumper_x_kola_01.jpg
    jumper_x_kola_01.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 37
  • jumper_x_kola_52.jpg
    jumper_x_kola_52.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 43
Wiecie co, żeby nie wyszło, że się mądrze a to przecież też moje pierwsze dziecko :cool2: Miałam okazję jechać trójkołowcem i szczerze mówiąc jechało się super, gładko, jak normalnym 4 kołowym, dopóki nie przyszło do podjeżdżania pod krawężnik... Nie wiem czy to wina samego wózka(marki), czy tego że one takie są, ale chyba za słabo trzymałam rączkę i w momencie kiedy to przednie koło było już na chodniku a ja "tyłek" wózka podniosłam to zrobił takie "fik" w bok. Ledwo zdążyłam go naprostować. I wolę nie myśleć, co by było, gdyby mi się z dzieckiem w środku rzeczywiście wywrócił...:dry:
A co do Tako czy Matrix, to zrób wywiad środowiskowy w internecie(ja chyba ze 100 forów przegrzebałam:cool2:), fajne jest Forum - Gazeta.pl tam baaardzo dużo osób się wypowiada, mi pomogło ;-)

reklama
Gawit no ja własnie wybrałam tako jumper x ale mam dylemat co do koloru bo oba wózki mi się podobają...
jak dla mnie to oba są fajne! z przewagą na zielony, ale tak sboie myślę, że jest jasny i może często się brzudzić :-(zwłaszcza zimą :-( ale ładne kolorki wybrałaś! ja biorę pod uwagę coś z niebieskiego, zielonego bądź pomarańczowego :-)

Marta_szc no na temat tako jest sporo informacji, ale matrix to jakiś taki nieznany :-( ale dzięki za namairy na forum! tam jeszcze nie byłam :-)

Do góry