reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

Aga nie wiem dokladnie o co pytasz , ale tam pod samym daszkiem budy jest doczepiana na zamek taka osłonka, która rozciąga się przy rozkladaniu do lezenia.
Wiec tak Antonio siedział w wozku nim zdazylismy wyjsc , był zadowolony podczas jazdy .
Jak na razie widze taka wade , ze pokrowiec na nozki nie ma zamka z boku i najpierw trzeba wlozyc dziecko a potem pokrowiec. W XA był zamek.
Wóżek jedzie zgrabnie, fajnie skręca, kółka radza sobie w miejskim terenie doskonale :)

a mogła byś rozpiąć i pokazać??
chodzi i o głębokość budy do jakiego momentu można ją naciągnąć

reklama
kurde no, potrzebuje nowy wózek ! ja juz nie chce mojego x-landera!! boziu... ile to zachodu zeby tego kolosa zniesc z drugiego pietra, potem buch spowrotem po dzieciaka który wyje w łózeczku ze go mama zostawila, powrót wyglada podobnie, najpierw dziecko na drugie pietro i w lozeczko, potem jazda po wózek ktory ledwo wnosze .. aaaaa!!!!
zaczynam poszukiwania :D

kurde no, potrzebuje nowy wózek ! ja juz nie chce mojego x-landera!! boziu... ile to zachodu zeby tego kolosa zniesc z drugiego pietra, potem buch spowrotem po dzieciaka który wyje w łózeczku ze go mama zostawila, powrót wyglada podobnie, najpierw dziecko na drugie pietro i w lozeczko, potem jazda po wózek ktory ledwo wnosze .. aaaaa!!!!

A nie dasz rady po schodach wciągnąc na tylych kołach z dzieckiem w srodku? Kurcze a ja tak chcialam x landera kupic... i napaliłam sie na niego przy kolejnej dzidzi...

cięzko bo wozek cięzki,a jeszcze jak mój chłopak w srodku to już w ogóle porazka. w prowadzeniu wózek idealny, bardzo sie na niego cieszyłam. ale dopóki mieszkalam w domku i nie było tam schodów. niestety jak sie okazuje schody to ogromna przeszkoda dla x-landerka, przynajmniej w naszym przypadku. cięzko siee go znosi po schodach (schodek za schodkiem) i tak samo cięzko sie "wciaga".

chcesz to odsprzedam ci mój, tylko kto go do PL przywiezie?

A nie dasz rady po schodach wciągnąc na tylych kołach z dzieckiem w srodku? Kurcze a ja tak chcialam x landera kupic... i napaliłam sie na niego przy kolejnej dzidzi...

Ewelia a ja mam X-landera XA i nie jestem z niego tak super zadowolona. Ale nie mam porównania z innymi wózkami...
Pisałam wcześniej jakie ma wady i zalety, ale do tej pory bardzo mi przeszkadzają dwie rzeczy:
- marna regulacja oparcia, nie da się do pionu - trzeba jakieś sztuczki robić, ale są bardzo uciążliwe. Alicja nie chce mieć założonego pałąka i jeździ zapieta w pasach, a w zapiętych pasach nie można nawet włożyć dziecku poduszki pod plecy więc nie da się go posadzić porządnie.
Dodatkowo w moim wózku ten pasek od regualcji się czasem blokuje i np. nie mogę obniżyć oparcia jak mała zaśnie.
- brak możliwości przełożna kosza spacerówki albo rączki żeby zmienić kierunek siedzenia dzieckaz. Wiedziała, ze ten wózek tego nie ma, ale teraz uważam, ze to bardzo fajna i potrzebna cecha.

Ja tez chcę teraz kupić parasolkę jakąś... Wczoraj przyglądałam się w czym ludzie jeżdża i widze ze mclareny są wygodne dla dzieci, tylko, ze chyba dość drogie.

A nie masz np auta pod domem ? Moja kollezanka trzyma sobie stelaz od wozka w bagazniku i najpierw nosila malefgo w samej gondoli do samochodu i tam wpinala gondole w stelaz a teraz ma spacerowke w aucie i wychodzi tylko z dzieckiem :-)

w koncu kupilam wozek :-):-):-) i to zupelnie inny niz planowalam hehehe ale pochwale sie jak przyjdzie i sprawdze jak sie jezdzi :p

Koleżanka mówiła, że jej sąsiadka codziennie 5 razy dziennie :)d czysto po polsku :D ) wychodzi z labradorem i dzieckiem w x-landerze na spacer, mieszka na 3 piętrze:szok: cierpi bardzo ale do chust nie daje się przekonać, nawet do nosidła. Deszcz, wiatr, śnieg, grad - nic ją nie powstrzymuje. Normalnie PODZIWIAM~!!

Gdzie kupić folię p/deszczową do spacerówki? Bo do mojego wózka chyba nie ma osobno...

reklama
Do góry