reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

reklama
Ja dziś wsadziłam Alicję pierwszy raz do spacerówki X-Landera. Takie tona niej zrobiło wrażenie,że aż zasnęła od razu ... :)

No ale strasznie żałuję, ze nie kupilam wózka z przekładaną rączką, albo przekładanym koszem chociaż, bo mi tak żal że jej nie widzę :/. No ale cóż, chciałam mieć wszystko - wózek 3-funkcyjny i skrętne kółka, teraz chętnie bym z tych skrętnych zrezygnowała na rzecz tej spacerówki dwustronnej :/

dopiero teraz do spacerowki? ja tez strasznie zaluje ze nie moge widziec ignasia, a przede wszystkim ze dla niego to byl szok:/ no ale juz sie przyzwyczailismy, wkurza mnie jeszcze ze nie da sie dac oparcia bardziej na pion:/ jakbys tez miala z tym problem juz mam patent na to;)

Wiesz, generalnie nie mam porównania "użytkowego" z innymi wózkami, tylko wizualnie teraz dopiero sobie pooglądałam czym inne mamy jeżdżą :tak:

I zaletą X-landera są duże kółka i niezbyt duża gondola, zaczepiana torba na rączkę i duży kosz na zakupy. W spacerówce jest duża naciągana buda.

A wad widzę więcej:
W gondoli:
- brak podnoszonego dna
- mała pokrywa przeciwwiatrowa
W spacerówce:
- brak przekładanej rączki/kosza
- bardzo rozbudowane pasy, nie wiem cz takiemu drobnemu dziecku jest w nich wygodne
Ogólnie:
- kółka skrętne bardzo słabo skręcają

Także wózek jak wózek, spacerówka to może jest i fajna, ale dla większego dziecka - nie dla malucha. Ale te wady które wymieniłam + cena (jakieś 2 tys z tego co pamiętam) sprawiają, że dziwię się, że on ma takie super oceny w różnych gazetowych rankingach i że sprzedawcy go tak polecają...

Tak sobie teraz jeszcze te wózki przeglądałam i chyba teraz jako wózek wielofunkcyjny na dłużej kupiłabym Jedo Bartatina. dwa razy tańszy od x-landera, a jedyne czgo nie ma to te skrętne kółka. Cała reszta super.
straszie duzo zaplaciliscie za x-landera..a z fotelikiem??u mnie nowe czyli gondola i spacrowka byly w sklepie po jakos 1100zl...
dopiero teraz do spacerowki? ja tez strasznie zaluje ze nie moge widziec ignasia, a przede wszystkim ze dla niego to byl szok:/ no ale juz sie przyzwyczailismy, wkurza mnie jeszcze ze nie da sie dac oparcia bardziej na pion:/ jakbys tez miala z tym problem juz mam patent na to;)
a co to za wozek masz w ktorym oparcia nie mozna dac do pionu??ja mam tak w speedziaku...

no dopiero teraz, a i tak na razie zrezygnowałam i dziś wróciłam do gondoli. Alicja jeszcze nie siada sama, na spacerach dużo śpi, a jak nie to ją biorę na ręce i szukam najbliższego placu zabaw :). Dziś wzięłam też sobie chustę kółkową i jak się obudziła to ją wsadziłam na biodro i tak do domu.

Poczekam ze spacerówką myślę jeszcze nawet z miesiąc, aż sama zacznie "wyłazić" z gondoli. No ale szkoda, że ten X-Lander nie ejst przystosowany to tego przeskoku, gdy dziecko jest malutkie, ale już chce widzieć.

A z patentem na oparcie to poproszę :). Na pewno się przyda :)

straszie duzo zaplaciliscie za x-landera..a z fotelikiem??u mnie nowe czyli gondola i spacerowka byly w sklepie po jakoś 1100zl...

Aż sprawdziłam paragon :)
Dokładnie zapłaciliśmy 1014 za spacerówkę + 470 gondola, 100 zł torba duża i 99 adaptery do fotelika. Czyli 1700 powiedzmy - mniej niż mi się wydawało. Fotelik Maxi Cosi oddzielnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
100 latek dla Ali!

My tez jeszcze bujamy sie w gondoli, poniekad z tych samych względów (Milcia nie siedzi jeszcze dobrze) a nasza spacerówka (delti puma) jest jakas "wąskawa" i wydawalo mi sie ze mloda ma w niej ciasno zwlaszcza, ze wiekszosc czasu spi. Ale i tak zastanawiam sie nad kupnem jakiejs innej spacerówy z wygodniejszym siedziskiem.

a co to za wozek masz w ktorym oparcia nie mozna dac do pionu??ja mam tak w speedziaku...

a nigdy sie nie spotkałam ze spacerówką której do pionu się nie da ustawić:confused:
masz linka do niej??

gie-oska, Kamcia - kiragold chodziło o x-landera właśnie. On ma oparcie pionie,tylko takim "fotelowym", ni na sztorc. No a dzieciaczki lubią się tak wyprężyć jak już mocno siedzą i chyba trzeba im tam coś podłożyć wtedy, żeby był taki pion 90 stopni :)

Wózek dziecięcy XA - X-lander

100 latek dla Ali!

Dziękujemy, dziękujemy :)

aha... no ale jak pisze że jeszcze jej nie siedzi dziecko dobrze to póki co chyba może prowadzać w takiej pół leżącej spaceróweczce:tak:
a tak to podłożyć jakąś podusię , albo kocyk.. i ustawić tak mniej więcej (o ile się da) żeby było na 90 stopni:-)
chyba że kupić nową , a tą sprzedać jako nieużywaną....

wogóle to co to za pomysł produkować coś co się w sumie nie nadaje do jazdy:confused::baffled:
przecież jak już dziecko samodzielnie siedzi to też potrzebuje się oprzeć....:tak:
moja Vi większość czasu siedzi bez oparcia i zwiedza okolice ;-)
ale jak już sie zmęczy to się opiera i sobie odpoczywa:tak:

reklama
Do góry