reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wózek spacerowy dla 9-cio miesięcznego Bąbla

mama_Babla

Aktywna w BB
Witajcie,

O spacerówkach było już sporo, ale jako że jestem w konkretnej potrzebie, zadam konkretne pytanie:) :

Jak dotąd uzywałam spacerówki z wózka typu 3 w 1, bebetto solaris. O ile gondola- super, o tyle spacerówka - dramat. Wielka, ciężka, opadająca buda i zsuwający się syn - bo szelki dobrze nie trzymają ( zbyt oddalona jest szelka "w kroku" Małego i nic go nie trzyma, jeżeli Mały rozluźni mięśnie i nie ma ochoty siedzieć prosto jak słup, mimo napięcia szelek górnych). Jedyny atut: koła pompowane, można jeździć po wybojach.

Czego potrzebuję- lista życzeń:
1. coś pomiędzy parasolką a tradycyjną, ciężką spacerówką z zestawu 3 w 1, zdecydowanie nie parasolka
2. funkcja rozkładania oparcia- od pozycji pionowej do leżącej całkiem
3. dobre szelki, "trzymające" dziecko
4. wygodne, obszerne oparcie, aby Mały mógł jeździć w nim jak będzie starszy także
5. składający się w jednym kawałku i zajmujący mało miejsca po złożeniu
6. funkcja składania i rozkładania podnóżka
7. wygląd - nowoczesny, 3 koła lub 4
8. budka nie tylko do ozdoby, ale rzeczywiście chroniąca przed słońcem...
9. cena...

Wiem, że takie rzeczy to tylko w erze, ale może coś polecicie wypróbowanego?
pozdrawiam

reklama
My korzystamy nawet do tej pory z wózka chicco multiway, tylko nieco starszej wersji. Koła nie za duże nie za małe, sprawdziły się w górach, na działce. A też przeszliśmy z 3w1 Tako i zależało nam na dość dobrych kółkach. Składa się jak parasolka-zmieści się w aucie nie combi:) Nasz 3 latek bez problemu się mieści.Wózek jest szerszy niż zwykła parasolka. Wygodny w prowadzeniu. Myślę że inne mamy podrzucą jakieś ciekawe pomysły.

[h=1][/h]

Justi dzięki za odpowiedź. Brałam min. ten wózek pod uwagę. Mam dwa pytania do Ciebie: czy nie jest za "twardy" dla niemowlaka, który nie siedzi jeszcze tak pewnie jak starsze dziecko? masz wersję z tym zagłówkiem? Czy budka nie jest za krótka i słońce nie świeci prosto w oczy?
Dziękuję :)

Twardy nie jest. Mieliśmy inny zagłowek. Do tego na zimniejsze dni polarowy śpiworek-w zestawie. Nasz synek miał coś koło roku jak zaczęliśmy go używać. Natomiast budka hmmm mogłaby być lepsza. Na wycieczki po mieście, marketu (krótkie trasy) mamy conecco traffic i w nim budka jest zasuwana na suwak i można ją powiększyć i w nim jest faktycznie dużo większa.

Mój syn od 7 mż jeździ w maclarenie techno xt, osobiście nie zamieniłabym go na żaden inny( spore siedzisko, moja 4 latka w nim siedzi swobodnie, budka bardzo głęboko zachodzi, powiększana na zamek, amortyzacja na wszystkie koła). Ale z tych kryteriów które napisałaś to jeszcze baby jogger city mini by się nadawał, też ma świetne opinie. Chicco ja w ogóle nie polecę. Chętnie odpowiem na pytania odnośnie maca (wczesniej dla córy miałam questa).

Ostatnia edycja:
pierwszą spacerówką dla mojego synka był wózek Ritmo, z dobrą amortyzacją na wszystkich kółkach, posiada on również tzw. „uchylną barierkę”, czyli możemy ją podnieść do góry i posadzić dziecko w wózku bez wypinania.

U nas na spacerówkę jeszcze za wcześnie,a le i siostra i koleżanka chwalą sobie quinny i to wśród tych modeli będziemy wybierać raczej, najlepiej trójkołowy, zależy mi na lekkości i stabilności jednocześnie

Ze spacerowek tych leciutkich to chyba quinny zapp albo jak maja byc wieksze kola moodd :) jestem zachwycona tymi modelami :)

reklama
Do góry