reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jezyk nie dal mi dzis l4, bo poszlam na takie dodatkowe usg nie do swojego lekarza i wyszly kwiatki. Do swojego ide w czwartek. Chodze na nfz wiec nie mam jak zadzwonic z reszta co mi przez telefon poradzi :/
Co dziwne na usg tym tydzien temu byl brak zagrożenia przodowaniem. Glowka tez byla mniejsza, ale tamten doktor mowil ze wszystko spoko z pomiarami dzidzia zdrowa.Teraz organy tez wyszly ok: nerki pecherz, brzuch, pepowina, przeplywy, mozg, serce super.nawet sprawdzal ciaglosc powlok twarzy -zachowane. Czy rozszczepow zadnych nie ma. Tylko glowa ponizej normy ( w opisie podal procenty i cos mowil ze ponizej piatego centyla) i obserwujemy. Roznicy jest 8-9 dni w roznych glowowych pomiarach
mloda w tydz urosla, glowa o 5mm i przytyla do 375 g. Kosc udowa na 22 tc brzuch na ok 20 tc 3 dz. Mi odrazu do lba weszlo to maloglowie :/ biometryczny wiek ciazy wynosi 20t 1dz. Teraz siedziec i czekac do czwartku.

Kasiekz dzieki za info o lozysku. Ja z 3 latkiem tez nie wiem jak sie oszczedzac :/. Dobrze ze szyja ma 3,7 cm i wewnetrzny ksztalt litery T czyli ok.

reklama
Zelka aaaa to jak sie tobie teraz zmienilo polozenie to luz...ono jeszcze ruchome w tym okresie. Brzeznie wiec tez dobrze. Jeszcze ci sie zmieni bo u mnie tak jest bez zmian od niemal początku. Nie stresuj sie, nawet w czw moze okazac sie juz OK:) Moja szyjka ma 3,2cm. Tez mam wizyte 11.09:) A co do glowki to lekarzem nie jestem ale roznica wydaje sie jeszcze luzacka. Moze trafilas na jakas durną lekarke. Trzymam kciukasy za czw!

Ostatnia edycja:
Żelka- a może lekarka właśnie z tych przewrazlwionych? Skoro tydzień temu było ok to co nagle nie jest? No nic a nie da się do lekarza w poniedziałek? Żebyś nie musiała iść do pracy?

Zelka, napewno wszystko bedzie dobrze. Czasami lekarze strasza bez potrzeby. A moze Alutka bedzie poprostu drobna kobitka z dlugasnymi nogami I zafatkami na modeleke :)
Trzymam kciuki!

A ja po wizycie, u nas wszystko OK. Tym razem maly spal albo zgrywal niewiniatko, wiec sie udalo zrobic kilka zdjec :

Załączniki

• 1410034446723.jpg
    1410034446723.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 50
  • 1410034458419.jpg
    1410034458419.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 45
  • 1410034468726.jpg
    1410034468726.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Dzieki dziewczyny za komplementy pod adresem naszego maluszka :)

Alecta, bedziesz miala prxesliczba niespodzianke, juz niedlugo :)

Do góry