reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Żelka- głowa do góry, wszystko będzie dobrze, Alutka to silna babka tylko delikatna i na pewno wszystko nadgoni.
A kiedy masz wizytę z doktorem prowadzącym??

Nie martw sie, będziesz leżeć i pachnieć i dotrwasz do stycznia:) i będziesz na BB pisać;)

reklama
Żelka nie martw się z góry jak obserwować to obserwowac gdyby lekarz się niepokoil to ny powiedział ze cis jest nie tak, wierzę że się główka wyrówna a co do łożyska no cóż tryb pudla kanapowego cię czeka ale już ponad połowa za tobą wiec nie jest źle

Żelka wszystko będzie dobrze. Jeszcze mógł być jakiś błąd w pomiarach i może wcale to nie wygląda tak źle jakby się wydawało.

Żelka ja kiedyś też poszłam tak dodatkowo na usg i mnie baba nastraszyla, że wód plodowych prawie wcale nie mam, a okazało się, że są w normie.
Co prawda w dolnej granicy, ale w normie.
Jak się denerwujesz to zadzwoń do swojego gina i skonsultuj z nim wynik tego usg.

Żelka z łożyskiem będziesz musiała się oszczędzać, ale będzie dobrze! A jest szansa, że jeszcze trochę podejdzie? Bo ja też miałam jakiś czas przodujące brzeżnie, ale podeszło. Co do główki, to mojej koleżanki mała też miała cały czas za małą, kilka tygodni do tyłu i dziecko urodziło się zdrowiutkie. Trzymaj się dzielnie!:tak:

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Już trochę ochłonęłam. Biorąc pod uwagę ze lekarz moj i tak traktuje ciążę jak o tydzień młodsza, to może nie ma dramatu z ta Alutkową głowką.
Co do łożyska tez popytam, ale na starcie wizyty mam powiedzieć o tym przodowaniu, bo badanie musi byc bardzo delikatne. Szkoda tej aktywnosci mojej, ale jak trzeba lezec, to bede ;) i moze w koncu to cholerne l4 dostane :p

reklama
Zelka moja droga witam w klubie wyjątkow-i ja mam lozysko przodujace bardzo nisko. Tylko 1cm od ujscia szyjki. Mam sie oszczedzac ale srednio mi wychodzi przy 2-latce. Da sie z tym zyc. Mozna normalnie ale wolno chodzic. Trzeba sie tylko oszczedzac. Mogą byc 'bezpieczne' plamienia przez ucisk lozyska ale nie muszą. Lozysko do ok 24tc moze jeszcze sie podniesc! U mnie marne szanse bo nawet nie drgnelo do gory o milimetr ale licze na cud! A jak nie to trudno...tak sie ulozylo. Biore luteine dopochwowo. U sąsiadki mloda tez miala ciągle malą glowe na badaniach. I nawet jak sie urodzila to mała:) Ale wsio w normie, taki jej urok. Ma 2latka i jest drobna ale zdrowa i mądra:)

Ostatnia edycja:
Do góry